‏مطالعات نشان می دهد شیرینی ها و نوشیدنی های بدون شکر برای دندان مضر هستند

1395/03/30 1010 بازدید چاپ

هرچند آگاهی مردم در رابطه با مضر بودن مصرف شکر افزایش یافته است، اما محققین دریافته اند اسیدهایی که با غذاها و نوشیدنی های کم شکر بطور شیمیایی ترکیب شده اند، می توانند باعث فرسایش جدی دندان شوند.

در این بررسی محققین دانشگاه ملبورن 23 نوع مختلف از نوشیدنی ها را بررسی کردند، از جمله نوشیدنی های غیر الکلی و نوشیدنی های ورزشی. نتایج نشان داد که این نوشیدنی ها حاوی افزودنی های اسیدی با سطح پایین PH هستند که منجر به آسیب محسوس به مینای دندان می شوند، حتی اگر نوشیدنی بدون قند باشد.

بسیاری از مردم نمی دانند که در حالیکه کاهش دوز قند مصرفی  ریسک پوسیدگی دندان را کاهش می دهد، اسیدهای ترکیب شده در برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند همان اثر تخریبی را روی مینای دندان داشته باشند.

در سنجش تاثیر آسیب نوشیدنی ها، محققین دریافتند که اغلب نوشیدنی های سبک و نوشیدنی های ورزشی باعث نرمتر شدن مینای دندان در حد 50-30 درصد می شوند. همچنین مطالعات بیشتر مشخص کرد که  هم نوشیدنی های حاوی شکر و هم نوشیدنی های بدون شکر، و حتی آبهای طعم دار، فرسایش و تحلیل قابل ملاحظه ای را در مینا ایجاد می کنند، و دندان بطور محسوسی وزن و سطح خود را از دست می دهد.

بمنظور به حداقل رساندن ریسک فرسایش و پوسیدگی دندان، محققین توصیه می کنند دهان خود را با دهانشویه بشویید و بعد از خوردن محصولات اسیدی تا یکساعت مسواک نزنید، و مقدار مصرف نوشیدنی های سبک و ورزشی را محدود نمایید.

مرجع

ارسال دیدگاه جدید

سوال از دندانپزشک
پاسخ سوالات شما

سوال از دندانپزشکپاسخ سوالات شما

پنل دندانپزشکان
ارزیابی خطر

پنل دندانپزشکانارزیابی خطر

آخرین سوالات