بیماری های قلبی و تاثیرات آن روی دهان و دندان

21482 بازدید چاپ

بیماری قلبی عروقی

 بیماری لثه (پریودنتال) و بیماری قلبی عروقی

بیماری قلبی و درمان دندان

حمله قلبی

انسداد شریان قلب

بایپس سرخرگ کرونری (عمل باز قلب CABG )

آنژین صدری

کلسترول بالا

سکته

باتری قلب

 

برخی از بیماریهای قلبی-عروقی (قلب و شریان) ممکن است روی سلامت دهان و دندان شما تاثیر گذارد. همچنین ممکن است این بیماری ها روی نحوه درمان شما و نحوه دریافت خدمات دندانپزشکی تاثیر گذارد. مطالعات اخیر ارتباطی را بین بیماری پریودنتال و ریسک انسداد شریان قلب  و حمله قلبی نشان داده است. اما مطالعات کافی برای چگونگی و چرایی تاثیر بیماری پریودنتال روی این شرایط انجام نشده است. درمان بیماری پریودنتال می تواند التهاب کلی بدن را کاهش دهد. هرچند شواهدی که نشان دهد درمان بیماری پریودنتال از بیماری قلبی و حمله قلبی جلوگیری می کند وجود ندارد.

 

اگر شما چنین شرایطی دارید، اطمینان یابید دندانپزشکتان لیست به روزی از داروهایی که مصرف می کنید در اختیار دارد. این لیست باید خوش خط و مرتب یا تایپ شده باشد. این لیست باید شامل ویتامینها، آنتی اسیدها، قرصهای گیاهی و دیگر مکمل های مغذی باشد.

در این لیست باید نام دارو، دز آن و زمانهای مصرف آن ذکر شده باشد. روی این لیست تاریخ تهیه ان را بگذارید.

 

بیماری پریودنتال و شرایط قلبی-عروقی

بیماری پریودنتال می تواند روی سلامت کلی شما تاثیر گذارد. با گذر زمان، این بیماری می تواند ریسک بیماری قلبی و حمله را افزایش دهد. مطالعاتی وجود دارند که نشان می دهد احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال در افرادی که  انسداد شرائن دارند نسبت به افرادی که دهان و دندان سالمی دارند، بیشتر است.

اکنون دانشمندان دو دلیل ممکن را برای این ارتباط ذکر کرده اند. نخست اینکه باکتریهای عامل ایجاد بیماری پریودنتال می توانند مواد سمی را به جریان خون وارد کرده و به ایجاد پلاکهای چربی که موجب انسداد رگها می شوند کمک نمایند. این پلاک و رسوب ته نشین شده می تواند منجر به مشکلاتی جدی از قبیل ایجاد لخته خون شود که منجر به بسته شدن جریان خون می گردد.

دوم اینکه این باکتری ها منجر به این می شوند که کبد سطح بالایی  از پروتئین های خاصی داشته باشد که مجراهای خونی را متورم می کند. تورم مجراهای خونی در نهایت منجر به حمله قلبی یا سکته می شود.

علائم بیماری لثه عبارتند از:

  • بوی بد دائمی
  • لثه های قرمز و متورم
  • لثه هایی  که هنگام مسواک زدن خونریزی می کنند
  • لثه های تحلیل رفته
  • افتادن دندان
  • تغییر در روی هم قرار گرفتن دندانها هنگام جویدن

اگر این علائم را دارید، فورا به دندانپزشک مراجعه نمایید.

 

بیماری قلبی و درمان دندان

افرادی که شرایط قلبی خاصی دارند، در معرض التهاب قلب هستند. این یک عفونت قلبی است که می تواند زندگی فرد را تهدید نماید. این امر زمانی اتفاق می افتد که باکتری موجود در جریان خون به دریچه های قلب یا دیگر بافتهای قلبی آسیب می رساند.

اینگونه افراد قبل از انجام برخی از درمانهای خاص دندانپزشکی ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک نیاز داشته باشند. اطمینان یابید که دندانپزشکتان از شرایط شما اطلاع دارد.

مصرف آنتی بیوتیک پس از درمان دندانپزشکی در افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند توصیه می شود.

مصرف آنتی بیوتیک برای انجام موارد ذیل ضروری نیست:

  • تزریق بی حسی در بافتهای غیر عفونی
  • گرفتن عکس اشعه ایکس
  • نصب دندان مصنوعی
  • نصب وسایل ارتودنسی
  •  

حمله قلبی

یک حمله قلبی گاهی اوقات با احساس درد در قفسه سینه و گسترش آن به فک پایینی شروع می شود. در مواقع دیگر درد در فک شروع شده و به بازو یا شانه کشیده می شود.

در مطب دندانپزشکی

شما تا 6 ماه بعد از حمله قلبی نباید درمان دندانپزشکی انجام دهید. دندانپزشکتان هنگام درمان شما باید اکسیژن و نیتروگلیسیرین در دسترس داشته باشد. دندانپزشک شما قبل از شروع درمانتان باید با پزشکتان صحبت و مشورت نماید.

برخی از داروهایی که شما می خورید، ممکن است روش درمان شما را تغییر نماید. برای مثال، اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید خون شما سختتر لخته می شود. ممکن است نیاز باشد در یک دوره زمانی قبل از درمان مصرف داروی رقیق کننده خون را متوقف کنید. همچنین ممکن است قبل از انجام برخی درمانها از جمله جراحی لثه یا کشیدن دندان نیاز به آزمایش خون باشد.

 

فشار خون بالا

تاثیرات روی دهان و دندان

برخی از داروهای فشار خون منجر به خشکی دهان می شوند و حس چشایی را تغییر می دهند. برخی دیگر از داروهای فشار خون ممکن است در هنگام قرار گرفتن در پوزیشن روی یونیت دندانپزشکی منجر به فنت (گرفتن نفس) شوند.

رشد بیش از حد لثه ممکن است یکی از تاثیرات جانبی فشار خون بالا باشد. این تاثیر یک ماه بعد از شروع دارو آغاز می شود. لثه های برخی از اینگونه افراد به حدی بزرگ می شود که جویدن دشوار می شود. در برخی از موارد، برای برداشتن بخشهای اضافی لثه ممکن است به جراحی نیاز شود.

در مرکز دندانپزشکی

اگر شما فشار خون بالا دارید ممکن است در هر جلسه دندانپزشک قبل از شروع درمان فشار خون شما را چک نماید. سپس در رابطه با امکان درمان تصمیم گیری خواهد نمود. این امر به موارد زیر بستگی دارد:

  • فشار خون شما چقدر بالاست
  • فشار خونتان چطور کنترل می شود
  • آیا بیماریهای دیگری دارید یا خیر

نخستین زمانیکه شما بعد از ابتلا به فشار خون به دندانپزشک مراجعه می کنید وی ممکن است دو تا سه بار فشار خون شما را بگیرد. با این روش دندانپزشک متوجه واکنش شما با تغییرات درمان یا دارو خواهد شد.

اغلب افرادی که فشار خون بالا دارند می توانند بطور ایمن داروهای ضد استرس از جمله اکسید نیتروژن یا دیازپام مصرف نمایند. همچنین تزریق داروی بی حسی برای آنان بی ضرر است. اگر در رابطه با این موضوع نگران هستید با پزشک یا دندانپزشکتان در این زمینه صحبت نمایید.

 

بایپس سرخرگ کرونری (عمل باز قلب CABG )

تاثیرات روی دهان و دندان

تاثیری روی دهان و دندان ندارد

در مطب دندانپزشکی

دو هفته اول بعد از عمل، نمی توانید به مطب بروید زیرا هنگام نشستن روی یونیت احساس درد می کنید. این یک تاثیر جانبی این جراحی است.

اگر چند هفته بعد از این جراحی به درمان دندان نیاز پیدا کردید نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارید. اگر این عمل را انجام داده اید، تا 6 ماه پس از آن جهت انجام درمان دندانپزشکی حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

 

آنژین صدری

آنژین دردی است که در قفسه سینه شروع می شود. گاهی اوقات این درد به فک پایینی شما نیز انتقال می یابد. برخی از افرادی که آنژین صدری دارند داروهایی مصرف می کنند که بلاکرهای کانال کلسیم نامیده می شوند. این داروها می توانند منجر به رشد بیش از حد لثه شوند. این امر یکماه بعد از شروع مصرف دارو آغاز می شود. لثه های برخی از اینگونه افراد به حدی بزرگ می شود که جویدن دشوار می شود. در برخی از موارد، برای برداشتن بخشهای اضافی لثه ممکن است به جراحی نیاز شود.

در مرکز دندانپزشکی

دندانپزشک شما باید در مطب اکسیژن و نیتروژن اکساید در دسترس داشته باشد.

استرس می تواند  آنژین صدری شما را تشدید نماید. اگر استرس دارید، با دندانپزشک خود در این زمینه صحبت نمایید.

 

کلسترول بالا

این گونه افراد چربی زیادی در خونشان دارند. کلسترول بالا تاثیری روی دهان و دندان ندارد.

در مرکز دندانپزشکی

برخی از داروهایی که برای اینگونه بیماران مصرف می شوند، ممکن است در هنگام بلند شدن از روی صندلی در بیمار احساس فنت ایجاد کنند. کلسترول بالا شما را در معرض ریسک سفت شدن شرائن قرار می دهد که میتواند منجر به حمله قلبی شود. دندانپزشکتان باید از شرایط شما اطلاعات کافی داشته باشد.

 

سکته

* تاثیرات روی دهان و دندان

* سکته تاثیرات بلند مدتی ممکن است داشته باشد از جمله:

* فلج

* دشواری در صحبت کردن و بلعیدن

* افزایش یا کاهش حساسیت نسبت به درد

* دو بینی

* ضعیف شدن حافظه

* تغییرات شخصیتی (افسردگی، اضطراب)

 

در برخی از افراد، در اثر سکته یک سمت بدن بیحس می شود. اگر چنین اتفاقی رخ داد، برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به کمک یک فرد دیگر نیاز خواهد بود. برای اینگونه افراد مسواکهای ویژه ای نیز تعبیه شده اند.

اگر زبان یا صورت شما بیحس شد، شما قادر نیستید دهان خود را آب بکشید. قدرت جویدنتان تحت الشعاع قرار خواهد گرفت. در اینصورت برای سالم نگهداشتن دهانتان از ژل فلوراید یا مکملهای بزاق استفاده کنید.

درمرکز دندانپزشکی

اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید به دندانپزشک خود اطلاع دهید. اغلب انجام درمانهای دندانپزشکی ایمن است. یک کپی از آزمایشات خونی که دارید به دندانپزشک خود بدهید.

 

باتری قلب

تاثیرات روی دهان و دندان

تاثیر ویژه ای روی دهان و دندان ندارد.

در مطب دندانپزشکی

اگر باتری قلب دارید، باید مطمئن شوید تداخلی بین این وسیله و وسایل اکترومغناطیسی موجود در مطب وجود ندارد. برخی از وسایل خاص ممکن است روی عملکرد باتری قلب شما تاثیر گذارند. اگر احتمال تداخلی وجود دارد دندانپزشکتان باید ملاحظات لازم را در نظر بگیرد.

ارسال دیدگاه جدید

سوال از دندانپزشک
پاسخ سوالات شما

سوال از دندانپزشکپاسخ سوالات شما

پنل دندانپزشکان
ارزیابی خطر

پنل دندانپزشکانارزیابی خطر

آخرین سوالات