• آیا می توان دندان کودک 8 ساله را ارتودنسی کرد؟ یا باید صبر کنیم بزرگتر شود؟
دکتر مصطفی محاوری

انجام درمان ارتودنسی در سنین پایین در صورت نیاز نه تنها اشکالی ندارد ، بلکه یک ضرورت است

1393/09/21 13:12:44
دکتر عارف عباسیان

بطور کلی درمان ارتودنسی به سن بستگی ندارد و بستگی به مشکلات بیمار دارد و شامل طیف وسیعی از سن مانند 5 تا بالای 60 سال می گردد. در حال حاضر بیمارانی در سنین 6 تا 63 سال تحت درمان ارتودنسی هستند. بعضی از مشکلات جنبه اورژانسی دارد بخصوص در کودکان در حال رویش دندانهای دائمی، که در محدوده 6 تا 91 می باشند و در صورت مشاهده بلافاصله درمان ارتودنسی باید شروع شود، از جمله تداخلات دندانی فک بالا با فک پایین و در صورت عدم درمان باعث انحرافات فک و در نهایت عدم عدم قرینگی در صورت و تثبیت مشکل اسکلت در صورت می شود. از طرفی بعضی از اختلالات فکی یعنی کوچکی و بزرگی و عدم تناسب سایز فک ها با هم ، بهتر است در دوران کودکی و زمان رشد و نمو درمان ارتودنسی روی آنها صورت گیرد تا برای اصلاح این مشکلات حداکثر استفاده از تغییرات رشد و نمو صورت گیرد. از طرفی درمان برخی از مشکلات ارتودنسی باید تا سن 18 سالگی و یا تا سن 13 سالگی صورت گیرد. بنابراین زمان معالجه توسط پزشک متخصص ارتودنسی بسته به نوع مشکل و نیازهای بیمار تشخیص داده خواهد شد.

1393/10/04 10:12:28
• دندانپزشک من دندان عقبی من را کشیده است و اکنون من گپ زیادی بین دو دندان جلویی ام دارم. من از دندانپزشک درخواست ارتودنسی کرده ام اما او گفته است برای انجام این کار سنم زیاد است (من 40 ساله هستم). لطفا کمک کنید.
دکتر عارف عباسیان

در صورتیکه مشکلات لثه ای (مانند تحلیل لثه و یا لقی در دندانهای جلو) نداشته باشید امکان جمع کردن فضای بین دندانهای جلو وجود دارد و می توان فضای اضافی را به محل دندان کشیده شده منتقل نمود و در صورتیکه فضای کافی ایجاد گردد نسبت به نصب پایه ایمپلنت در آن محل اقدام کرد یا اینکه کل فضای خالی را به جمع کردن دندانهای عقب به سمت جلو از بین برد.

1393/10/04 09:50:36
• من 40 ساله هستم و ماه آینده ارتودنسی می کنم. دندانپزشکم گفته نیازی به کشیدن هیچ یک از دندانهایم برای ایجاد فضا نیست. او گفته می تواند دندانهایم را تراش دهد زیرا من دندانهای بزرگی دارم. من دوست ندارم دندانهایم را تراش دهم. آیا تراش دادن به دندانهای من آسیب خواهد رساند؟
دکتر عارف عباسیان

بطور کلی برای ایجاد فضا و رفع شلوغی دندانها چند راه وجود دارد: 1. کشیدن دندان و کم کردن از تعداد دندانها 2. حرکت دادن دندانها بطرف عقب دهان بخصوص در فک بالا 3. افزایش محیط قوس دندانی یعنی هل دادن دندانها بطرف جلو و کناره ها 4. استریپ که مجازیم در صورت مناسب بودن ابعاد دندانی و وجود مینای کافی از هر ست دندان حداکثر تا 0.5 میلی متر مینای دندان را برداریم، به شرطی که تراش به مینای دندان محدود باشد. تصمیم برای اینکه کدام راه انتخاب شود به مسائل زیادی بستگی دارد از جمله سن و صورت بیمار . و این دندانپزشک با تجربه و متخصص است که پس از ارزیابی دقیق و در نظر گرفتن کلیه شرایط باید تصمیم بگیرد کدام راه در نهایت به نفع بیمار و زیبایی وی می باشد تا بهترین نتیجه را به بیمار خود هدیه نماید.

1393/10/04 09:58:01
• من دو قلوهایی دارم که 9 ساله هستند. یکی از انها دندان شماره 7 و دیگری دندان شماره 7 و 10 را از دست داده است. دندانهایی که افتاده اند در فک بالایی هستند. آیا فقط فک بالایی را باید ارتودنسی کنیم یا هر دو فک را؟
دکتر مصطفی محاوری

بطور کلی افتادن دندان دلیل ارتودنسی نیست و به شرایط هر بیمار بستگی دارد منظور شما از دندان شماره 7 یا 10 کدام دندان است برای شماره گذاری دندانها یا باید از سیستم کلاسیک استفاده کنیم یا از سیستم یونیورسال در سیستم کلاسیک دندانهای دائمی باشماره های 1 تا 8 و دندانهای شیری با حروف A تا E با قید سمت وبالا و پایین معرفی میشوند در سیستم یونیورسال شماره گذاری بر اساس دو رقم شماره فک و شماره دندان انجام میگیرد لطفا موقعیت دقیق دندان را مشخص کنید تا راهنمایی لازم انجام شود

1393/10/07 11:07:25
• دختر برادر من اخیرا ارتودنسی کرده و مشخص شده که ریشه های دندانش مشکل دارد. او 15 ساله است. آیا این امر می تواند بدلیل کمبود یک ویتامین رخ داده باشد؟
دکتر عارف عباسیان

اگر منظور شما تحلیل ریشه بوده و شامل ریشه همه دندانها باشد بله می تواند در اثر کم کاری غده تیروئید باشد. کمبود ویتامین D بیشترباعث تحلیل لبه های استخوان دور دندان می گردد.

1393/10/04 08:33:31
فکرمی کنم بعد از درمان ارتودنسی لثه هایم التهاب پیدا کرده آیا ممکن است از وسایل ارتودنسی باشد
دکتر عارف عباسیان

وجود وسایل ارتودنسی بخودی خود باعث التهاب نمی شوند ولی در مواردی که بهداشت و ماساژ لثه و قرقره آب نمک صورت نگیرد باعث التهاب لثه می شود. حمل و موقعیت دستگاه ارتودنسی روی دندان در کنار بهداشت ضعیف می توان التهاب را تشدید نماید.

1393/11/14 10:40:41
آیا میتوان با وجود پلاک ارتودنسی درمان های دیگر دندانپزشکی را انجام داد
دکتر عارف عباسیان

پلاکهای متحرک ارتودنسی منعی برای سایر فعالیتهای دندانپزشکی ندارند و در مورد دستگاههای ثابت معمولا باید هماهنگی صورت گیرد. ممکن است لازم باشد موقتا دستگاه ثابت ارتودنسی آن دندان بخصوص را برداشت تا شرایط لازم برای ادامه کار دندانپزشک فراهم گردد.

1393/11/14 10:37:20
دوسال پیش ارتودنسی انجام دادم ولی الان دوباره بین یکی از دندانهایم فاصله افتاده لطفا راهنمایی کنید چکار کنم
دکتر عارف عباسیان

در ساده ترین حالت اگر فاصله کم باشد می توانید با ترمیم زیبایی این فاصله را ببندید. بهتر است برای ارائه بهترین راهکار به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

1393/11/14 10:33:51
سلام.میخواستم بدونم ایا دندانهای عقل تاثیری در روند ارتودنسی یامانعی برای ارتودنسی میباشد؟
دکتر عارف عباسیان

سلام، در فکهایی که کوچک هستند و کمبود فضا داریم دندانهای عقل می توانند در روند ارتودنسی تاثیر منفی داشته باشند و بهتر است حذف گردند، چرا که در این موارد خود دندانهای عقل دار نقصان رویشی بوده و کامل در دهان جای نگرفته اند.

1394/01/16 11:57:29
باسلاممی خواستم بدانم هزینه های ارتودنسی قبل از جراحی فک و جینوپلاستی چه قدر است ؟برای ارتودنسی قبل از جراحی باید حتما به فلوشیب ارتودنسی جراحی مراجعه نمود ؟
دکتر عارف عباسیان

سلام، هزینه درمان ارتودنسی برای آماده سازی جراحی فک معمولا گران تر از ارتودنسی عادی می باشد. برای ارتودنسی قبل از جراحی، الزامی به مراجعه به فلوشیپ ارتوسرجری وجود ندارد و مراجعه به متخصص ارتودنسی نیز کفایت می کند اما برای دقت بیشتر و بررسی تمام جزئیات و نیازها و تجارب عملی و علمی بیشتر می توانید فلوشیپ ارتوسرجری را اختیار کنید.

1394/01/16 11:55:46
سلام من خانمی 30 ساله هستم فاصله بین دندون هام زیاده چه کاری میتونم بکنم که باعث آسیب به دندون هم نشه؟
دکتر عارف عباسیان

سلام، ابتدا علت ایجاد این فاصله باید بررسی گردد، اگر علت ثانویه باشد یعنی بعلت کوچکی فک این فاصله ایجاد شده باشد بستن فضاها باید با حساسیت و دقت خاصی انجام شود تا بالانس طبیعی دندانهای دو فک به هم نخورد، در غیر اینصورت علت فاصله نیز باید رفع شود و سپس اقدام به بستن فضاها نمود. در شرایطی نیز بستن فضا با درمانهای دیگری غیر از ارتودنسی مانند زیبایی توصیه می گردد.

1394/01/23 12:09:08
سلامفک پایین من عقب است ، و مبتلا به تالاسمی مینور هم هستم می خواهم ارتودنسی قبل از جراحی انجام بدهم می خواستم بدانم این ارتودنسی و جراحی فک بر روی تالاسمی مینور جواب می دهد ؟و باعت تحلیل ریشه و استخوان فک نمی شود ؟
دکتر عارف عباسیان

با سلام، در تالاسمی افزایش حجم استخوان های خون ساز را داریم که اگر علت کوچکی فک پایین شما بزرگی فک بالا نباشد مشکلی برای جراحی نخواهید داشت.

1394/06/01 09:41:09
با سلام. آیا انجام مراحل باز کردن ارتودنسی مانند قالبگیری برای تهیه سیمهای غیر ثابت و غیره در دوران بارداری مضر است؟
دکتر عارف عباسیان

خیر، فقط در تهیه مدارک پایان کار از گرفتن رادیوگرافی خودداری شود.

1395/06/10 15:40:44
با سلام و خسته نباشید .میخواستم بدونم اگر هر چهار دندان عقل رو با جراحی خارج کنیم آیا ممکنه بین بقیه داندان ها فاصله بیوفته؟
دکتر عارف عباسیان

با سلام، اگر منظورتان این باشد که هر 4 دندان عقل نهفته هستند و چون جایی برای رویش نداشته اند دچار نهفتگی شده اند، جواب خیر است.

1394/02/19 12:10:44
سلام من 14 سالگی به علت اینکه نیشهام بالا بودند ارتدنسی موقت انجام دادم که تا حد زیادی نیشها سر جاشون اومدن.ولی حالا که 26 ساله هستم 4 دندان جلوییم نامرتب و سوار بر هم شدن.آیا دوباره میتونم ارتدنسی کنم ؟
دکتر عارف عباسیان

بله می توانید مجددا ارتودنسی انجام دهید، البته این بار توصیه می شود ارتودنسی ثابت انجام دهید.

1394/04/13 12:04:14
سلامآقای دکتر من دندون هام نیاز به ارتودنسی دارهولی متاسفانه توانایی مالی ندارم که درمان کنمشنیدم دانشگاهها با هزینه های خیلی کم توسط دانشجوها تحت نظر استاد درمان میکنند.میخواستم بهم یه شماره تماسی یه آدرسی بدین که بتونم پیگیر درمان بشمممنون میشم پاسخ بدین
دکتر عارف عباسیان

با سلام درمان ارتودنسی را در دانشکده های دندانپزشکی به شرح زیر و با هزینه حدودی 1.5 میلیون تومان می توانید انجام دهید: 1. دانشگاه تهران (امیر آباد شمالی) 2. شهید بهشتی (ولنجک، بلوار دانشگاه) 3. دانشگاه شاهد (بلوار کشاورز-خیابان ایتالیا)

1394/04/22 12:11:16
چه سنی مناسب ارتودنسی است
دکتر عارف عباسیان

با سلام این امر به مشکل دندانی شما بستگی دارد. معمولا از زمانی که بیمار توانایی همکاری در نگهداری از وسایل ارتودنسی را دارد (یعنی 5 سالگی) تا 60 سالگی میتوان این کار را انجام داد.

1394/04/13 12:03:17
سلام برای بزرگ بودن بیش از حد دندان های فک بالا چه راح حلی وجود داره دندانها بسیار خوب و ردیف هستن فقط بزرگ بودن و کمی جلو اومدگی اذیت میکنه مخصوصا تو زیبایی به طوری که دندانهای بالا در صورت بسته بودن دهان روی دندانهای پایین رو میگیرن
دکتر عارف عباسیان

با سلام، به احتمال زیاد شما دچار کوچکی فک پایین هستید و اگر از سن رشد گذشته اید بایستی با انجام جراحی کوچکی فک پایین را اصلاح نمود. لذا جهت تصمیم گیری مناسب نیاز به معاینات دقیق دارید.

1394/04/21 16:16:29
من چند مشکل باهم توو صورتم دارم باید چکار کنم اول کدوم رو معالجه کنم ؟ به اینصورت که انحراف فک پایین به یک سمت ٬ردیف نبودن دندونهام به طوری که فک بالا هم جلو تر از فک پایینه وهم انحراف داره نسبتبه پایینی مشکل دیگم ردیف نبودن دندونامه طوری که چهار تا دندونهای جلو ی فک بالام نامیزونه دوتای وسط بزرگ و عقب رفته ست و دوتای کناری شون به سمت جلو اومدن طوری که به لبم برخورد میکنه و لبم به طور کامل بسته نمیشه خیلی ممنون میشم اگه جوابمو کامل بدین این مشکلاتم باعث شده به جاهایی که میخواستم نرسم تو زندگیم و جامعه قبولم نمیکنه حل مشکلم باعث تولد دوباره مه
دکتر عارف عباسیان

با سلام حل مشکل شما ابتدا از ارتودنسی شروع می شود و پس از پایان ارتودنسی، مشاوره جراحی می شوید و به جراح فک معرفی می گردید. سپس جراح درمان خود را انجام داده و در ادامه جهت ادامه درمان دوباره نزد ارتودنسی برمی گردید. این درمان اندگی زمان بر است ولی در هر صورت مشکل شما با انجام این روند تا حد زیادی قابل رفع می باشد.

1394/04/21 16:19:16
سلام،پسرم ٢٣ساله است و يكي از همكاران شما گفته است نياز به اورتو دنسي با يا بدون جراحي فك دارد ، براي مشورت بيشتر لطفا يك همكا متخصص را معرفي بفرماييد . بسيار ممنونم
دکتر عارف عباسیان

سلام، از آنجا که ارتودنسی درمانی تخصصی بوده و جهت موفقیت آمیز بودن آن بهتر است حتما توسط پزشک نتخصص انجام شود در مرکز دندانپزشکی امام خمینی کلیه دندانپزشکان بخش ارتودنسی، تخصص ارتودنسی دارند

1394/04/30 11:50:28
دکتر عارف عباسیان

سلام، از آنجا که ارتودنسی درمانی تخصصی بوده و جهت موفقیت آمیز بودن آن بهتر است حتما توسط پزشک نتخصص انجام شود در مرکز دندانپزشکی امام خمینی کلیه دندانپزشکان بخش ارتودنسی، تخصص ارتودنسی دارند

1394/04/30 11:50:30
سلام,من۳۳دارم و فک بالا وپایین روی هم قراردارد و دندانهای جلو ب مرور کج وفاصله دندانها زیادمیشه واصلا مرتب نیست.چکار باید بکنم؟
دکتر عارف عباسیان

سلام، پس از مشاوره با جراح لثه و اطمینان از سلامت لثه و استخوان اطراف دندانها، جهت درمان و مرتب نمودن دندانها می توانید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.

1394/06/01 09:43:43
سلام مراقبت های ارتودنسی چگونه است؟
دکتر عارف عباسیان

با سلام، مراقبتهای حین درمان شامل رعایت کافی بهداشت دهان و دندان، استفاده از مسواک بین دندانی علاوه بر مسواک معمولی می باشد، در صورت تجویز پزشک استفاده از دهانشویه ضدپوسیدگی نیز توصیه می شود. کاهش مصرف غذاهای حاوی قند و شکر نیز در حین درمان توصیه می گردد. همچنین در طول درمان از خوردن غذاهای سفت و حجیم مانند میوه های هسته دار و گوشت همراه استخوان بایستی خودداری شود.

1394/06/25 10:57:40
سلام.دندان های فک بالای من کمی به سمت چپ حرکت کرده طوری که فرق دندانم نامتقارن هست.اما قبل اینکه ارتودنسی کنم،چندسال پیش دندان نیشم را ایمپلنت کردم.آیا میتوان اکنون با داشتن ایمپلنت دندانم را ارتو دنسی کنم و کمی ب سمت راست بکشم تا موخط دندانم میزان شود
دکتر عارف عباسیان

با سلام دندانی که ایمپلنت می شود با استخوان جوش میخورد و قابل جابجایی نمی باشد. ولی روشی هست که بنده استفاده می کنم و آن جابجایی ایمپلنت با استخوان اطراف خود می باشد یعنی با فاصله ای از ایمپلنت استخوان طی عمل جراحی برش میخورد و به اندازه لازم مثلا 2 یا 3 میلی متر جابجا می شود.

1394/07/18 11:32:08
سلام: ۴۲ساله هستم می توانم ارتودنسی کنم
دکتر عارف عباسیان

با سلام، بله در صورتیکه شرایط ارتودنسی بنا به صلاحدید پزشک متخصص مناسب باشد، می توان درمان را انجام داد.

1394/07/11 15:11:09
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما سوال من این بود که آیا دندانی که جلو آمده عقب برده میشود با تشکر
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آرزوی سلامتی شما، در صورتیکه جلو آمدگی دندانهای فک بالا نسبت به پایین شدید نباشد این امر با ارتودنسی تهنها امکان پذیر است، اما در صورت شدید بودن ارتودنسی همراه با جراحی فک این مشکل را حل می کند. در صورتیکه هر دو سری دندانهای بالا و پایین جلوآمدگی داشته باشند و این امر موجب برجستگی غیر عادی لب ها شود، این امر با کشیدن دندان و عقب بردن دندانها اصلاح می گردد.

1394/06/25 10:59:52
سلام و خسته نباشید سوال من این است که یک عدد دندان چهار راست بالا و شش دندان جلویی پایین من کج هستن ،می خواشتم بدانم برای ارتودنسی و صاف شدن آنها چقدر هزینه لازم هست؟ ،دندانپزشکی رفتم و دکتر گفت همه دندانها سالم هست باید این چند تا رو ارتودنسی کنی تا صاف بشه.ممنون از شما پزشک مهربان
دکتر عارف عباسیان

با سلام، در این مرکز هزینه ارتودنسی ثابت هر دو فک در حال حاضر سی و سه میلیون ریال می باشد که بصورت مقداری نقد در ابتدای کار و الباقی اقساط ماهیانه دریافت می گردد. اگر ارتودنسی ثابت انجام می دهید بهتر است از دندان اولین کرسی بزرگ یک سمت تا کرسی بزرگ سمت دیگر بسته شود.

1394/06/01 09:45:30
با سلام دخترم 13 ساله است به دلیل کوچکی فک دندانها نامنظم رشد کرده قبلا توصیه دندانپزشک مراجعه بین سنین 12تا15 سالگی بوده لطفا راهنمایی فرمایید. ممنون
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آرزوی سلامتی، سن 13 سال برای شروع درمان ارتودنسی ثابت مناسب میباشد.

1394/07/11 15:10:14
سلام خسته نباشید. من تازه جراحی لثه انجام دادم ولی یکی از دندانهای جلو کمی لق شده میخواستم ببینم بااین وضعیت لقی میشود اورتودنسی انجام داد
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آروزی سلامتی شما، تصمیم صحیح بستگی به شرایط دندان دارد، نظر جراح لثه (متخثث پریو) در مورد امکان اعمال نیرو به این دندان حتما بایستی مورد توجه قرار گیرد.

1394/08/28 11:04:02
می خواستم سوال کنم فاصله طبیعی بین دندانها چقدر است بیشتر از چقدر باشه احتیاج به ارتودنسی داره
دکتر عارف عباسیان

با سلام در حالت طبیعی فاصله ای بین دندانها وجود ندارد و دندانها باید در تماس با یکدیگر باشند. اما در صورت وجود مشکلاتی مانند عدم تطابق سایز فکها با یکدیگر یا عدم تطابق سایز دندانی نسبت به سایز فک، دندانها نسبت به یکدیگر فاصله دار می شوند. این فاصله اگر از حد پر کردن یا زیبایی بیشتر باشد ترجیحا بایستی ابتدا ارتودنسی شود و سپس با زیبایی تکمیل گردد. ولی اگر کم باشد (2-1 میلی متر) ترمیم با مواد سفید و اضافه کردن به سایز دندان کفایت می کند.

1394/09/14 14:12:55
من23سال سن دارم و مشکل open byteدارم و قصد ارتودنسی دارم.ازمتخصصین ارتودنسی زیادی مشاوره گرفتم و یک مورد ازاین متخصصین نظرشان این است که مشکل من تاحدی که من را راضی نگهدارد باارتودنسی قابل حل است.چون من ازجراحی فک هم میترسم هم هزینه آن درتوانم نیست.امامدت ارتودنسی بدون جراحی را2سال ونیم اعلام کردند.میخواستم بدانم دراین دوره درمان 2سال ونیمه امکان دارد که برای چندروز و بعدازگذشت1سال دندانهایم را ازحالت ارتودنسی خارج کنم و مجددا تحت درمان قراربگیرم؟به علت جشن عروسی که درپیش دارم این مسئله ذهنم را درگیرکرده.ممنون میشوم اگر راهنماییم کنید.باتشکر از سایت خوبتون
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آرزوی سلامتی، امکان درآوردن دستگاه ارتودنسی در حد نیاز برای مدتی کوتاه وجود دارد ولی مستلزم پرداخت هزینه، تاخیر درمان و تکرار آن برای حداقل 3 ماه و رضایت پزشک معالج میباشد.

1394/12/19 08:28:20
فک پایین من انحراف دارد آیا قابل درمان است؟
دکتر عارف عباسیان

بله، معمولا انحرافات استتخوانی فک ها از طریق ارتودنسی به همراه جراحی فک بصورت مشترک توسط متخصصین ارتودنسی و جراح فک و صورت قابل درمان می باشند.

1395/04/15 11:31:59
با سلاممن۲۱سالمه دندون شیری ام خراب شده جاش پشتش در اومده همه دکترا میگن باید سیم کشی شه شما راه دیگری ندارید اخه دندونام هیچ مشکلی نداره فقط برا یه دندون کلش سیم کشی شه عادلانه اس
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آرزوی سلامتی، در صورتیکه موقعیت قرار گیری دندان دائمی رویش نیافته برای حرکت خوب باشد بطوریکه با حذف دندان شیری، دندان دائمی خودبخود حرکت و سر جایش قرار گیرد نیازی به ارتودنسی نبوده و حذف دندان شیری کفایت می کند. اما اگر موقعیت و شریاط برای حرکت و قرارگیری دندان رویش نیافته ی دائمی در قوس دندانی مناسب نباشد هرگز در قوس قرار نخواهد گرفت و حتما باید با اعمال نیرو و تامین نیرو، فضای لازم برای قرار گیری آن دندان به قوس تامین گردد (یعنی ارتودنسی نیاز خواهد بود) از طرفی برای اعمال نیرو و فشار به یک دندان نیاز است از سایر دندانها بعنوان تکیه گاه و منبع اعمال نیرو استفاده شود و در صورت نیاز به فضا باید سایر دندانها نیز جابجا شوند و حتی لازم است از فک مقابل کمک گرفته شود و در نهایت دو فک بالانس شوند.

1395/02/28 12:50:48
با سلامدندان هاي جلويي بنده نياز به اوتودنسي دارد مخصوصا اينكه جديدا خيلي اذيت ميكند و همش زبونم را ناخودآگاه گاز ميگيرم از بس كه كج و معوج گرديده است.آيا راهي وجود دارد جز اوتودنسي كه دندان هايم مرتب شوند؟ لطفا سريعا جواب دهيد واقعا اذيت ميشوم
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آرزوی سلامتی، کجی و انحراف مختصر و جزئی دندانها بجز ارتودنسی توسط ترمیم های زیبایی قابل اصلاح است، ولی در شرایطی که شما بیان کرده اید (کجی زیاد) با ترمیم زیبایی قابل اصلاح نمیباشد و نیاز به ارتودنسی دارد. و در آخر اینکه با وجود مزایای ارتو در این شرایط دندانیتان چرا با ارتودنسی مخالفید؟

1395/03/16 10:24:14
با سلام من سه سال پیش ارتودنسی کردم اما به خاطر مرتب نذاشتن پلاک دوتا از دندان فک پایینم کج شده ایا دوباره میتونم پلاک دندونم رو بذارم ؟تاثیر دارد؟؟
دکتر عارف عباسیان

ضمن آرزوی سلامتی، اقداماتی که باید انجام دهید به شرح زیر میباشد: 1. در ابتدا به پزشک خود مراجعه و موضوع را با ایشان در میان گذارید 2. آیا در این مدت 3 سال دندانهای عقل شما رویش پیدا کرده اند و درباره دندانهای عقل چه تصمیمی گرفته اید؟ 3. در صورت تطابق پلاک با فک پایین استفاده مجدد از آن ضرری ندارد 4. به احتمال زیاد نیاز به ارتودنسی مجدد بطور مختصر خواهد بود

1395/04/01 10:56:53
اگر فک پایین کودک ۱۰ساله جلو باشد نیاز به جراحی داردیاارتودونسی؟
دکتر عارف عباسیان

ضمن آرزوی سلامتی، در ابتدا باید تشخیص داد که در جلو بودن یک فک مقصد کدام فک است، آیا فک مقابل کوتاه است یا واقعا خود این فک بزرگ می باشد و سپس تصمیم به درمان و یا صبر کردن برای دوره پس از رشد درمان را شروع کنیم و او را برای جراحی فک آماده سازیم.

1395/03/29 10:40:59
ارتودنسی چه فواید و چه ضرر هایی دارد.( برای سن 12تا13سال ) - -
دکتر عارف عباسیان

با سلام، سن ایده آل برای درمانهای ارتودنسی ثابت همین سنین 13-12 سال میباشد. در این سن سرعت حرکات دندانی زیاد و اصلاحات بهتر انجام می شود و میتوان راحتتر به بیمار کمک نمود و طول درمان در این سن کوتاهتر خواهد بود و زودتر بهبود می یابد. اما عوارض آن: مراقبت از دستگاه و رعایت بهداشت از طرف بیماران در این سن کمتر بوده و بعلت عدم مسواک زدن کافی شاخص پوسیدگی در این افراد بیشتر خواهد بود. از طرفی چون موقع صرف غذا احتیاط لازم را انجام نمی دهند، خطر جدا شدن پایه های ارتودنسی از روی دندانهای آنها بیشتر می شود.

1395/06/13 10:05:23
سلام من امروز برای ارتودنسی پیش پزشکم مراجعه کردم و هنگام کار اسید مورد استفاده روی لثه و لبم ریخت ولی الان هم سوزش شدید دارم هم لثم سفید شده خواستم بدونم خوب میشه یا برم از دکترم شکایت کنم
دکتر عارف عباسیان

با سلام، مشکل خاصی وجود ندارد و معمولا ظرف مدت 48 ساعت این سوختگی بهبود می یابد.

1395/05/23 14:30:59
باسلام. مشکل جلو یودن فک بالا نسبت به فک پایین، چند درصد با انجام ارتودنسی بدون جراحی فک ، بهبود میابد؟فرزند من15سال دارد، برای ارتودنسی مراجعه کردیم،مشاورش پرسید میخواهید جراحی فک هم انجام دهید یا فقط همان ارتودنسی را انجام دهید؟نمیدانم با انجام ارتودنسی و صرف نظر کردن از جراحی فک ،آیا به رضایت در شکل ظاهری و زیبایی دست می بابیم یا خیر؟ اگر بله، تا چه میزان ؟متشکر میشم اگه جواب بدید.
دکتر عارف عباسیان

با سلام و آرزوی سلامتی، عدم هماهنگی فک بالا و پایین ابتدا باید بررسی شود که مقصر کدام فک است، بالا؟ پایین؟ یا هر دو؟ جنسیت بیمار چیست؟ و اینکه صورت بیمار کشیده است یا گرد؟ صورتی لاغر دارد یا پر؟ دندانهای او مرتب است یا شلوغ و روی هم می باشند؟ و چند مورد دیگر؟ بنابراین برای اظهار نظر قطعی حتما باید بیمار دیده شود.

1395/06/16 09:54:26
سلام. خسته نباشید.من پسری۲۵ ساله هستم ک در بچگی بعلت حادثه دو تادندان نیش جلوم و یکی از کناریاشو از دست دادم و الان یکم فکم جمع شده واز پروتز مصنوعی استفاده میکنم،در ضمن دندونهای پاینم نامرتب هستن. اگه بخوام ارتوندنسی کنم راهی وجود داره ک حین مدت ارتوندنسی جای خالیه دندونای نیش جلوم مشخص نباشه؟ممنون
دکتر عارف عباسیان

بله میتوان از دندانهای مصنوعی تک تک استفاده کرد که روی آنها وسایل ارتودنسی چسبانده می شود و مثل سایر دندانهای سالم به سیم ارتودنسی وصل میگردد بطوریکه ظاهر را تا حدود زیادی حفظ می نماید.

1395/08/11 14:38:40
سلام، میخواستم بدونم سن توی ارتودنسی تاثیر داره؟ مثلا یه دکتر به من گفت سنت برای ارتودنسی مناسب نیست و باید جراحی فک بکنم برای اینکه فک پایین جلوتر از بالایی هست.در ضمن من ۲۵ ساله هستمممنون ازتون
دکتر عارف عباسیان

در درمان ناهنجاریهای اسکلتی، در صورتیکه از سن رشد فرد گذشته باشد باید به جراحی متوسل شد. افزایش طول استخوان یا تحرک رشد استخوان بعد از سن رشد و نمو امکان پذیر نمی باشد. اما برای هر جراحی باید ابتدا توسط ارتودنسی شرایط جراحی فراهم شود، یعنی قبل از جراحی باید ارتودنسی انجام پذیرد و با ارتودنسی در اکثر موارد راهی جراحی فک می شوند. در مورد شما، به احتمال زیاد احتلاف فک بالا و پایش از نظر طول زیاد است، بطوریکه با ارتودنسی قابل جبران نمی باشد و باید از طریق جراحی طول فک پایش را کوتاه نمود.

1395/11/02 11:41:05
ببهترین سن برای ارتو چه سنی است؟ آیا ارتو خود باعث پوسیدگی دندان میشود
دکتر عارف عباسیان

با سلام، بهترین سن 12 سال میباشد، ولی بهتر است جهت ناهنجاریهای فکی از 9 سالگی مراجعه نمایند. دستگاه ارتودنسی بخودی خود باعث پوسیدگی نمی شود ولی چون دور و بر آن غذا جمع می شود اگر تمیز نگردد غذاهای جمع شده باعث پوسیدگی می شوند.

1395/09/29 11:14:32
آیا ارتودنسی مانع ام آر آی است؟
دکتر عارف عباسیان

بستگی به منطقه ام ار آی دارد که تا چه حد نزدیک به فکی که ارتودنسی دارد، باشد و معمولا برای مغز مشکلی ایجاد نمیکند. بهتر است در این زمینه از پزشک ام آر آی مشورت بگیرید.

1395/10/18 11:36:59
با سلام من شکاف کام داشتم زمان بچگی و همزمان مشکل دندون دندونام خیلی جلو عقب داره ویا تیکه هستن متولد سال 1375 هستم چیکار میتونم بکنم با ارتودنسی درست مشه مشکلم ؟
دکتر عارف عباسیان

سلام، با کمک ارتودنسی میتوان تا حدود زیادی دندانها را منظم نمود و سپس رابطه فک را در صورت نیاز با کمک عمل جراحی فک به حالت نرمال درآورد و فکها نیز بالانس خواهند شد.

1396/03/09 11:19:36
سلامدندان های 6 و 7 بالا و 7 پایین سمت چپم در اثر رویش دندان عقل کج شده اند و با توجه به اینکه دندان 6 پایین سمت چپم رو از دست دادم و جاش خالیه درمان این دندانهایی که کج شده اند چیست؟ (بقیه دندانهایم مشکلی ندارن)با تشکر
دکتر عارف عباسیان

از دست دادن دندان باعث کجی و انحراف و انحراف دندانهای مجاور فضای خالی و مقابل آن می شود و رویش دندان عقل این روند را تشدید مینماید که با درمان ارتودنسی دندانهای منحرف شده قابل اصلاح می باشند.

1396/06/05 11:42:45
• من بمدت 31 سال است دیابت نوع 1 دارم و از نرمی استخوان رنج می برم. آیا با این وضعیت می توانم ایمپلنت انجام دهم ؟
دکترسیدعباس شاکری

دیابت نوع 1 به خودی خود مانع انجام ایمپلنت نیست. دندانپزشک شما باید شرایط دهان و دندان شما را بررسی نماید. او باید با یک پزشک در رابطه با وضعیت سلامتی عمومی شما مشورت نماید. سپس دندانپزشک شما در رابطه با نوع درمانتان تصمیم گیری خواهد کرد. نرمی استخوان نیز مانع درمان ایمپلنت نیست، ولی روشهای درمانی خاص خود را می طلبد.

1393/11/11 17:47:11
• آیا من بعد از ایمپلنت می توانم MRI انجام دهم ؟
دکترسیدعباس شاکری

بله، ایمپلنتهای دهانی نباید مسئله ساز باشند. MRI یک میدان مغناطیسی قوی را در اطراف بیمار ایجاد می کند. ایمپلنت نوعا از تیتانیوم درست شده است. تیتانیوم توسط مغناطیس جذب نمی شود.

1393/09/07 19:39:59
• خانم 35ساله ای هستم که در دندان بالایی مشکلی دارم. ریشه دندان مرده است. در طول درمان ریشه، یک ترک در دندان مشاهده شد. دندان باید کشیده شود. من تمامی دندانهایم را دارم. حال باید تصمیم گیری نماید (کاری انجام ندهم، بریج کنم یا ایمپلنت) . برای تصمیم گیری صحیح باید به چه نکاتی توجه کنم؟
دکترحمیراانصاری لاری

به دو دلیل در اکثر موارد ایمپلنت ارجح است: 1. وقتی بریج گذاشته شود، نیروهای وارده به دندان های پایه دو طرف محل بی دندانی افزایش می یابد و نیروهای نامطلوبی به دندانهای پایه وارد می شود که مخرب است و در طولانی مدت به دندانهای پایه آسیب می رساند و عمر دندانهای پایه کاهش می یابد؛ لذا حتی اگر دندانهای پایه دو طرف روکش شوند باز هم به صلاح است بین آن دو دندان ایمپلنت گذاشته شود. 2. وقتی دندان کشیده می شود، استخوان آن ناحیه شروع به تحلیل رفتن می کند که با گذشت زمان این تحلیل ادامه پیدا می کند. گذاشتن ایمپلنت تا حد زیادی از تحلیل استخوان جلوگیری می کند. البته در شرایط خاصی که پزشک معالج صلاح به گذاشتن بریج بداند مانند بیماریهای خاص یا در مناطقی که استخوان مناسبی برای گذاشتن ایمپلنت نباشد، گذاشتن بریج تجویز می گردد.

1393/11/02 09:15:13
آیاکاشت دندان یاایمپلنت بعدازچندسال کشیدن دندان مشکلی ندارد،دچاردردوعفونت نمی شود؟
دکترسیدعباس شاکری

پس از کشیدن دندان، بدلیل تحلیل استخوان و لثه و کاهش تراکم استخوان، جایگزینی اغلب با مشکلاتی مواجه می شود که بسته به شرایط فرد و ناحیه بی دندانی متفاوت می باشد، لذا توصیه می شود جایگزینی دندان به تاخیر نیفتد.

1393/11/11 17:40:17
• ایمپلنت من افتاده است. این دومین بار بعد از حدود 10 هفته است. نخستین بار 2 هفته پیش بود. من 3 ایمپلنت دیگر نیز دارم که مشکلی ندارند. چرا فقط این دندان با مشکل مواجه می شود و دندانپزشکم برای اطمینان از درمان چه باید بکند ؟
دکترسیدعباس شاکری

معمولا ایمپلنت نمی افتد، بلکه این پروتز روی ایمپلنت است که ممکن است گاه به گاه خارج شود. علت آن باید توسط دندانپزشک معالج بررسی و چاره اندیشی شود.

1393/11/11 17:41:57
علت اینکه ایمپلنت دو بار fail میشود چیست.
دکترسیدعباس شاکری

معمولا یک بیماری عمومی زمینه ای یا یک اختلال در سیستم ایمنی یا بافت استخوانی منجر به دفع ایمپلنت می شود، لذا بررسی شرایط عمومی نظیر برخی بیماریها و بررسی تراکم و حجم استخوان در محل جراحی بایستی توسط پزشک معالج بررسی گردد. معمولا دیابت و اختلالات ایمنی عامل اصلی دفع ایمپلنت می باشند و همیشه پیش بینی برقراری پیوند بین ایمپلنت و استخوان مقدور نمی باشد.

1393/12/10 08:33:52
ﺑﻌﺪ اﺯ ﻛﺸﻴﺪﻥ ﺩﻧﺪاﻥ ﺑﻌﺪ اﺯ ﭼﻪ ﻣﺪﺕ ﻣﻲ ﺗﻮاﻥ ﺑﺮاﻱ اﻳﻤﭙﻠﻨﺖ اﻗﺪاﻡ ﻛﺮﺩ
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، در صورت امکان انجام ایمپلنت را همزمان با کشیدن دندان آغاز نمایید، در غیر اینصورت زمان مطلوب حداکثر 2 تا 3 ماه پس از کشیدن دندان می باشد.

1394/01/23 13:42:16
چند مدت بعد ازایمپلنت دندان میتونم باردار شم؟
دکترسیدعباس شاکری

سلام، یک هفته الی 10 روز پس از انجام جراحی های مربوطه می توان اقدام به بارداری نمود، از آنجا که در قالب گیری و نصب روکش بطور معمول نیازی به تزریق نیست (مگر در موارد خاص) ، بنابراین اختلالی در روند بارداری ایجاد نمی کند.

1394/02/08 09:14:41
بهترین زمان بعد از کشیدن دندان برای ایمپلنت چه زمانی است؟؟؟
دکترسیدعباس شاکری

در صورت امکان انجام ایمپلنت را همزمان با کشیدن دندان آغاز نمایید، در غیر اینصورت زمان مطلوب حداکثر 2 تا 3 ماه پس از کشیدن دندان می باشد.

1394/02/19 12:31:29
سلام،من دندونی که ایمپلنت کردم بعد از عمل جراحی تیرویید درد گرفته،علتش چی هست؟
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، این درد ارتباطی با تیروئید شما ندارد و علل دیگری منجر به ایجاد آن شده است، برای تشخیص دقیق بهتر است به دندانپزشکتان مراجعه نمایید.

1394/02/19 14:21:31
با سلامدو سال پیش دو دندان فک سمت چپم را کشیده اما برای امپیلنت اقدام نکرده بودم، آیا امسال بخواهم برای امپیلنت اقدام کنم مشکلی پیش می آید؟
دکترسیدعباس شاکری

با سلام پاسخ سئوال در پرسش زیر موجود میباشد.

1394/04/10 08:10:43
ضمن سلام35 ساله هستم حدود دو سال قبل دو دندان فک سمت چپ خود را از دست داده ام نمی دانستم باید بلافاصله اقدام به امپیلنت کنم !! آیا امسال می توانم اینکار را بدون دردسر انجام دهم؟ ممنون از لطف شما
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، انجام این کار مقدور است لیکن زمان طلایی انجام ایمپلنت 2 تا 3 ماه پس از از دست دادن دندان می باشد. در مورد انجام بدون دردسر این کار، تا پیش از معاینه حضوری نمی توان نظری قطعی ارائه داد.

1394/03/23 12:36:47
آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت بیهوشی لازمه من دندون جلو فک بالا سمت راستم قراره ایمپلنت بشه
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، نیاز به پیوند استخوان توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود اما در هر صورت ارتباطی به بیهوشی ندارد. بیهوشی تنها به منظور ریلکسیشن و اغلب برای بیمارانی که ترس از دندانپزشکی دارند انجام می شود و تغییری در روند و نحوه درمان نخواهد داشت.

1394/06/01 14:10:10
سلام ایا بعد از کشیدن دندان میتوان بلا فاصله دندان کاشت..
دکترسیدعباس شاکری

بله البته نه در همه موارد. در برخی از کیس ها انجام ایمپلنت بعد از افتادن دندان نه تنها امکان پذیر هست بلکه بهترین گزینه می باشد اما در برخی از موارد امکان کاشت دندان بلافاصله بعد از ایمپلنت وجود نداد. تشخیص این امر به نظر پزشک شما بستگی دارد.

1394/06/01 14:08:55
سلام میخواستم در خصوص کارهایی که باید در اولین شبی که ایمپلنت می زاریم باید انجام بدم سوال کنم
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، استفاده از کمپرس سرد تا 24 ساعت پس از جراحی و پرهیز از خوردن غذا و مایعات گرم تا 24 ساعت، همچنین مراقبتهای پس از درمان ایمپلنت به شرح زیر می باشد: 1. رعایت بهداشت مناسب توسط بیمار شامل استفاده از مسواک، نخ دندان، نخ زیر بریج، مسواکهای تک رشته و مسواکهای بین دندانی 2. استفاده از دهانشویه کلروهگزین با پنبه آغشته به کلروهگزین 3. مراجعه دوره ای به دندانپزشک معالج جهت بررسی وضعیت ایمچلنت و بافتهای اطراف آن (حداکثر هر 6 ماه یکبار) 4. در صورت مشاهده جرم، التهاب لثه و خونریزی از لثه اطراف ایمپلنت ها به صلاحدید دندانپزشک باید اقدام به جرمگیری شود

1394/09/17 15:11:41
سلام من ایمپلنت انجام داده ام ولی بعد از مدتی پیچ ایمپلنت شل شده آیا اشکال از ایمپلنته وراه حل دائمی داره
دکترسیدعباس شاکری

با سلام و آرزوی سلامتی، علت لق شدن ایمپلنت ممکن است مربوط به روکش یا پایه دارد. تنها در صورت معاینه حضوری امکان تعیین علت بصورت دقیق و ارائه راهکار وجود دارد.

1394/09/25 11:08:30
با سلام.آیا کسانی که سیگار میکشند نمیتونند ایمپیلنت کنند؟؟؟
دکترسیدعباس شاکری

با سلام و آرزوی سلامتی، مصرف دخانیات برای درمان ایمپلنت مضر میباشد، در شرایط خاص (بسته به شرایط بیمار) مصرف تعداد محدود بلامانع میباشد.

1395/06/28 09:46:19
آیا مصرف الکل برای کسی که ایمپلنت انجام داده ضرر دارد
دکترسیدعباس شاکری

با توجه به اینکه مصرف الکل سیستم ایمنی بدن را پایین آورده و نیز در دهان حالت خشکی ایجاد مینماید، احتمال fail شدن ایمپلنت در افرادی که الکل مصرف مصرف میکنند بالاتر از سایر افراد میباشد.

1395/10/15 08:50:26
عمر ایمپلنت چه مدت است
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، متوسط عمر ایمپلنت 10 تا 15 سال است، که این زمان به عوامل متعددی از جمله جنس استخوان، مارک ایمپلنت و ... بستگی دارد. گاهی با مساعد بودن شرایط و رعایت مناسب بهداشت حتی 40 تا 50 سال نیز عمر میکند.

1395/09/24 09:26:21
سلام بنده دو تا دندان رو کنار هم کشیدم امکانش هست ک از طریق ایمپلنت هر دو باهم در یک عمل کارش انجام بشهیا اینکه حتما باید جدا جدا و دونه دونه انجام بشه؟؟
دکترسیدعباس شاکری

با سلام، در صورت تمایل بیمار، امکان انجام ایمپلنت دو دندان بصورت همزمان وجود داشته و بلامانع می باشد.

1395/11/24 09:40:24
سلام بابت مشاوره و راهنماییتون پیشاپیش سپاسگذارمدختری هستم 24 ساله. من مشکلم با زبانم هست. مبتلا به زبان جغرافیایی هستم البته دکتر نرفتم ولی تصاویری که دیدم کاملا مشابه زبانم هستزبانم هر چند وقتی جغرافیایی میشه علایمش دو سه روزه میره در اون مدت هم درد و سوزش و.... ندارم فقط نسبت به بعضی مواد غذایی حساس میشم مثل کیوی و پرتغال و... ولی بعدش به زبونم نمک میزنم بهتر میشممیخواستم بدونم علایم با بالا رفتن سن بیشتر میشه یا نه؟اینکه قابل سرایت هست یا نه؟خرابی دندون ها میتونه عامل ایجاد و یا باعث تشدیدشون باشه؟و اینکه درمان قطعی و دائمی داره یا تا آخر عمرم باهام میمونه و درمان ها موقتی هستند؟چندتا دندونم خراب و چندتاشون پر کرده هست زیاد مسواک نمیزنم تو خانواده ندیدم و در بین اقوام هم نشنیدم که کسی زبونش مثل من باشهمجردم ولی در شرف ازدواجم و این مشکل نگرانم کردهبابت وقتی که میگذارید و پاسخی که میدهید بسیار ممنون و متشکرم
دکترالهه طهماسبی

با سلام زبان جغرافیایی یک وضعیت بی ضرر است که معمولا سطح پشتی زبان را درگیر می کند که از مشخصاتش نواحی صاف و پلیسه قرمز که در طی زمان این وضعیت ها تغییر می کند. ممکن است باعث احساس سورزش بر روی زبان شود. علت این امر ناشناخته است. اینکه قابل سرایت است یا نه؟ خیر، قابل سرایت نیست. از علل احتمالی که ممکن است باعث این وضعیت شود نه بصورت قطعی، به فقدان ویتامین های B اشاره می کنند. چندین فاکتور احتمالی نظیر استرس های روانی، فاکتورهای سیکولوژیک و عادات و الکل و ... را نیز مطرح می کنند. در مورد درمان قطعی، درمانی ندارد. در مورد تشدید علائم، با بالا رفتن سن قابل پیش بینی نیست ولی جایی ذکر نشده که علائم با بالا رفتن سن زیاد شود. در برخی از موارد گزارش شده است که این حالات با بالا رفتن سن از بین می رود. خرابی دندان ها و شکستگی های دندانی به لحاظ نزدیکی با زبان می توانند تا حدودی در تشدید علائم نقش داشته باشند.

1394/04/23 15:36:51
باسلام .گوشه داخلی دهانم زخم بریده (طی دهان) ناشی از خشکی دهان زده است وداخل گونه هایم در دوطرف لکه های تیره بدون درد وزخم به وجود آمده که در نزدیکی زخم ها رنگ تیره بیشر است.آیا علت تیرگی از وجود این زخمهاست.مواد تند وادویه و سیگارزیاد استفاده می کنم.توصیه چیست.
دکترالهه طهماسبی

با سلام، با توجه به تاریخچه ای که شما دارید بهتر است از نزدیک این مشکلات دیده شوند. لکه های تیره اگر بعلت هماتوم (خونریزی) نباشد می تواند بعلت ضربه باشد در غیر اینصورت ربطی به زخم ندارد. مواد تند و ادویه های زیاد می تواند باعث بیماری شود اما معمولا بصورت پیگمنتانه (رنگ تیره) نیست. مصرف سیگار هم خود عامل بسیاری از بیمارها در دهان می شود که توصیه ها بر عدم استفاده از سیگار و دخانیات است.

1394/08/12 16:48:12
با سلام در کام بالایی پشت دندان جلویی یک برجستگی بزرگ به مدت 6 ماه است که بوجود آمده و درد آن به بالای صورت میزند این برجستگی چیست و راه درمان آن چیست
دکترالهه طهماسبی

با سلام و آرزوی سلامتی، کلیه تغییرات مخاط دهان چه زخم و چه برجستگی ها و همچنین تغییر رنگهای مخاط که بیشتر از دو هفته پایدار هستند حتما باید مورد بررسی بالینی و در صورت نیاز تهیه کلیشه های رادیوگرافی قرار بگیرند. توصیه من به شما بیمار گرامی مراجعه به متخصص بیماریهای دهان و دندان در اسرع وقت میباشد. کیت های رویشی، ضایعات نوک ریشه دندانهای قدامی از مواردی است که در مورد شما باید مورد بررسی قرار گیرد.

1395/08/25 14:59:34
سلام خسته نباشید،لثه دهانم ازقسمت چپ اخر دهونم ازداخل درددارم قبل چندروز ازقسمت دندانهای جلویی زیر رولثه آفت داشتم ،چکارکنم؟با تشکر
دکترالهه طهماسبی

ضمن عرض سلام و آرزوی بهبودی شما، درد در ناحیه لثه میتواند دلایل زیادی داشته باشد از جمله التهاب لثه در ناحیه دندان عقل (پری کورونیت)، همچنین دردهای ناشی از زخم هایی مثل آفت و ... که در قدم اول باید بیمار را ویزیت نمود و با توجه به علت آن درمان صورت گیرد. مع الوصف فقط جهت تسکین درد لثه بصورت موقت شما می توانید از د هانشویه بنزید آمین قبل از هر وعده غذایی بمدت 2-1 دقیقه استفاده کنید.

1395/11/26 10:06:59
ايا جرم گيري باعث آسيب رسيدن ب ميناي دندان ميشهمضررات و فوايد جرم گيري،چه مواردي ميباشند؟؟
دکترالهه طهماسبی

با سلام، جرمگیری در صورتیکه بصورت اصولی و صحیح انجام شود، نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز میباشد و پلاکهای میکروبی را که حاصل تجمع جرم و میکروب بوده و باعث آسیب به دندان و لثه می شوند از بین میبرد. لذا بهتر است در فواصل دوره ای منظم (6 ماه یکبار بنا به نظر دندانپزشک شما) صورت گیرد.

1395/12/04 12:17:00
سلام خسته نباشید ،،من الان تقریبا۲۰هفته اس که باردارم ولی دندونام فقط دردمیکنه وقبل بارداری هم خودبه خودمیشکستن دیگه خسته شدم ازبس دندون پزشک رفتم ،،،اخه عیبش اینجاس که دندوناییکه عصب کشی وپرشون کردم بازم دردمیکنن ودوتاازدندونامم که قبلا پرکرده بودم لثه هام ازلای دندونام زده بیرون طوریکه نمیتونم غذابخورم اگه راهنماییم کنین ممنون میشم .
دکترالهه طهماسبی

با سلام و آرزوی بهبودی برای شما، در مورد درد دندان نکته مهم بررسی نوع درد است. اینکه درد مربوط به دندانها، لثه و یا موارد دیگر (مثل دردهای مراجعه) باشد حتما باید تعیین شود. در صورت تشخیص دقیق منشا درد، ضمن درمان آن، باید موتذدب ار پیشگیری را رعایت فرمایید که تکرار آن اتفاق نیفتد. لذا بهتر است شما مخاطب عزیز حتما از نزدیک معاینه شوید.

1395/12/04 12:15:16
مزايا و معايب جرم گيري چيست؟؟؟
دکترالهه طهماسبی

جرم دندانی بین لثه و دندان قرار گرفته و سبب التهاب در لثه و ساختارهای اطراف دندان می شود، در صورتیکه جرم برداشته نشود این التهاب سبب تحلیل لثه و استخوان دندان شده و در نهایت سبب لقی دندان می شود. بنابراین جهت درمان باید جرم برداشته شود. البته بعد از جرمگیری ممکن است دندانها قدری به گرما و سرما حساس شوند که جای نگرانی دارد و با خمیر دندان ضد حساسیت و مرور زمان قابل برطرف شدن است.

1396/06/05 15:11:55
سلام دندانهم سالم هستن ولی بوی بدی دارن علاوه براینکه مسواک میزنم میخواستم روشی پیشنهاد کنید که این بوی بد رفع بشه اگه ایراد از معده باشه چیکار کنم مصرف چه دارویی خوبه برای رفع بوی دهانم
دکترالهه طهماسبی

با سلام خدمت شما، بوی بد دهان علل مختلفی دارد که با شناسایی علت و رفع آن میتوان درمان را انجام داد. بطور کلی علل بوی بد دهان به 2 دسته مربوط به دهان و غیر مرتبط به دهان تقسیم می شود، که در مرحله اول باید دهان و دندانها را بررسی نمود. عواملی مثل پوسیدگی، التهاب و بیماری لثه، ذرات غذایی تمیز نشده در فواصل بین دندانی، زیر ترمیم های شکسته یا روکش ها یا بر روی سطح زبان میتواند از علل بوی بد دهان باشد. از طرفی عوامل مربوط به ترشحات سینوس ها در انتهای حلق، مشکلات تنفسی (مثل آبهای ریوی ...) مشکلات گوارشی (ریفلاکس؛ رخم معده ...) دیابت، مشکلات کلیوی و ... نیز می توانند سبب بوی بد دهان باشند. لذا ابتدا شما باید توسط دندانپزشک معاینه شوید تا ضمن تایید بوی بد دهان (زیرا بوی بد دهان گاهی عوامل سایکولوژیک دارد یعنی فقط خود فرد آن را احساس میکند و وجود خارجی ندارد) علل دهانی را بررسی نماید و در صورت عدم علت دهانی شما را به متخصص مربوطه ارجاع دهد.

1395/12/22 08:35:14
سلام.میخواستم بدونم برای اینکه عفونت دندونم زودتر خوب بشه و استخوان سازی کنه باید چه دارویی استفاده کنمحدود 4ماه پیش دندونم ابسه کرد و دکتر مربوطه گفت تا عفونت کامل رفع نشه نمیشه کاری روی دندان انجام داد و اگر عفونت رفع نشده باید دندان رو بکشی24 سالمه.لطفا راهنمایی کنید
دکترالهه طهماسبی

سلام در مورد آبسه دندان با توجه به شرایط حاد یا مزمن بودن آن و وضعیت سیستمیک بیمار تصمیم به تجویز آنتی بیوتیک و نوع مناسب آن گرفته می شود. بنابراین دندان شما مجددا باید ویزیت شود تا در صورت لزوم آنتی بیوتیک داده شود زیرا در بسیاری از موارد ضایعه دندانی شما الزاما" آنتی بیوتیک نمیخواهد.

1396/03/17 11:54:45
سلام خسته نباشید ،،من الان تقریبا۲۰هفته اس که باردارم ولی دندونام فقط دردمیکنه وقبل بارداری هم خودبه خودمیشکستن دیگه خسته شدم ازبس دندون پزشک رفتم ،،،اخه عیبش اینجاس که دندوناییکه عصب کشی وپرشون کردم بازم دردمیکنن ودوتاازدندونامم که قبلا پرکرده بودم لثه هام ازلای دندونام زده بیرون طوریکه نمیتونم غذابخورم اگه راهنماییم کنین ممنون میشم .
دکترالهه طهماسبی

با سلام و آرزوی بهبودی برای شما، در مورد درد دندان نکته مهم بررسی نوع درد است. اینکه درد مربوط به دندانها، لثه و یا موارد دیگر (مثل دردهای مراجعه) باشد حتما باید تعیین شود. در صورت تشخیص دقیق منشا درد، ضمن درمان آن، باید موتذدب ار پیشگیری را رعایت فرمایید که تکرار آن اتفاق نیفتد. لذا بهتر است شما مخاطب عزیز حتما از نزدیک معاینه شوید.

1395/12/04 12:15:04
کشیدن دندان،بیشتر دندان های آسیا،باعث کاهش هوش فرد میشه؟؟؟
دکترالهه طهماسبی

با سلام، از سئوال شما چنین برداشت کردم که منظور شما دندان عقل است و اینکه آیا کشیدن دندان عقل ربطی به هوش فرد خواهد داشت ؟ در پاسخ باید گفت که علت نامگذاری دندان عقل که یکی از 3 دندان آسیای بزرگ است همزمانی رویش آن با بلوغ فکری و اجتماعی فرد در سن 17 سالگی است و کشیدن این دندان و سایر دندانها ارتباطی به کاهش هوش ندارد.

1396/03/17 11:52:29
مسواک استاندارد چ ویژگی هایی دارد یا ب عبارت دیگر چ مسواکی بخریم؟؟
دکترالهه طهماسبی

با سلام، اندازه و نوع مسواک تا حد زیادی وابسته به انتخاب بیمار است. بهتر است مسواک دسته ای مستقیم و بدون زاویه داشته باشد و معمولا استفاده از مسواک های با موهای نرم توصیه می شود زیرا به بافت نرم و بافتهای دندانی فاقد مینا کمتر آسیب می رساند. بهتر است موهای مسواک از چند ردیف بیشتر نباشد (از لحاظ عرضی) و هنگامیکه علائمی از سایش و فرسودگی را نشان دهد تعویض شود. این زمان معمولا 12-8 هفته است.

1395/12/04 12:11:36
سلام می خواستم بدانم روی هم قرار گرفتن دندانها خصوصا دندانهای زیرین با هوش فرد ارتباط دارد یعنی باعث کندی فهم فرد می شود یا رفتار آن ؟
سلام می خواستم بدانم روی هم قرار گرفتن دندانها خصوصا دندانهای زیرین با هوش فرد ارتباط دارد یعنی باعث کندی فهم فرد می شود یا رفتار آن ؟
دکترالهه طهماسبی

خیر هیچ ارتباطی با هم ندارند.

1396/04/27 13:01:59
ایا میتوان در دوران حاملگی دندان مضنوعی گذاشت
دکترالهه طهماسبی

در صورتیکه دندانها قبلا کشیده شده باشد و فقط قالبگیری لازم باشد مشکلی نیست. ولی بهترین زمان برای هرکار دندانپزشکی (در دوران بارداری) سه ماهه دوم است.

1396/04/27 13:01:36
سلام من دندانم شماره5 فک پایینم شکسته بود وقسمتی از دندانم لق شده بودقسمت دیگرسفت درلثه ام قرارداشت امروز جراحی کردم اما دکتر کل دندانم راکشید الان حفره ای عمیق ایجاد شده آیابه جز ایمپلنت کار دیگری میتوان کرد؟
دکترالهه طهماسبی

با سلام. وقتی که دندانی کشیده می شود بهترین راه جایگزینی آن با ایمپلنت است ولی با پروتز ثابت و متحرک نیز می توان جایگزین نمود. نگران حفره ای دندان نباشید به مرور زمان این حفره بازسازی می شود. • در پروتز ثابت از دندانهای مجاور یعنی دندان 6 و 4 به عنوان پایه استفاده می شود و دندان 5 را به آن وصل می کنند که اصلاحا به آن بریج می گویند یعنی 3 واحد روکش حساب می شود. برخلاف ایمپلنت که فقط خود دندان گذاشته می شود، در این روش، دو دندان مجاور هم باید تراش خورده و روکش شوند. • در پروتز متحرک فقط دندان 5 را بواسطه گیر از پشت دندانهای دیگر یا قلاب از دندان مجاور ، گذاشته می شود. این روش ارزن تر و سریعتر است ولی از لحاظ زیبایی، ثبات و احتمال پوسیدگی دندانهای پایه قابل مقایسه با دو روش دیگر نیست و از معایب آن است.

1396/05/16 11:11:36
باعرض سلام و خسته نباشید، ابتدا جا داره به خاطر سایت خوبتون و مطالب عالی وحسن نیت شما برای پاسخ دهی به سوالات کاربران از شما و همکاران تشکرویژه بکنم....انشاءالله روز به روز موفقتر باشین..من مشکل خاص دندونپزشکی ندارم اما چند سوال دارم که متاسفانه هیچ وقت فرصت نمیشه از دندونپزشکم بپرسم؛میخواستم بدونم دندانها دقیقاچه زمانی نیازبه عصب کشی دارن؟یعنی من هر موقع که احساس دردکنک باید انتظار پوسیدگی دندون داشته باشم، مثل زمان نوشیدن مایعات سرد یاگرم؟دیگه اینکه من درحال حاضر ۱۹ساله هستم وهنوز دندونهای عقلم درنیومدن،ممکنه به خاطر فضای کم و فک کوچیک باشه؟یاممکنه برای رشد به دندونهای دیگه فشار واردکنه؟بهترین زمان مسواک زدن چه وقتی هست؟بلافاصله بعداز غذا یا چنددقیقه بعد؟!دندانپزشک در معاینه‌ی کامل دهان میتواند بدون داشتن عکس، پوسیدگی بین دو دندان را تشخیص دهد؟دندانهای پرشده هرچندوقت یکبار نیاز به پر وخالی کردن دارند؟
دکترالهه طهماسبی

با سلام و تشکر از لطف شما دندانها چه زمانی نیازبه عصب کشی دارند؟ بصورت کلی وقتی عصب داخل دندان دچار التهاب برگشت ناپذیر و عفونت شود باید عصب داخل دندان خارج شده و با مواد مناسب پر شود. از شایع ترین علت های عصب کشی ، پوسیدگی دندانی است وقتی که از عاج دندان بگذرد و به عصب آن برسد، این حالت می تواند همراه با درد باشد ( دردی که با یک محرک مثل آب گرم یا سرد و یا شیرینی و یا خودبخود شروع شده و با حذف عامل محرک برطرف نشود و طول بکشد) و می تواند همراه با درد نباشد یعنی عصب دندان دچار نکروز(مرگ) شده و دیگر دردی حس نمی شود و به مرور دچار عفونت می شود به همین دلیل باید عصب کشی گردد. از دیگر دلایل نکروز عصب دندان، ضربه به دندان و مشکلات خونرسانی به دندان می باشد. به این دلیل حتما باید معاینه کلینیکی و رادیوگرافی صورت گیرد تا بتوان نیاز درست درمانی را تشخیص داد. زمان رویش دندان عقل: دندان عقل در سن 17 سالگی رویش پیدا می کند. در خیلی از موارد بدلیل کمبود فضا جهت رویش، این دندان نهفته مانده و می تواند به دندان های جلوتر فشار وارد کند و سبب بهم ریختگی نظم آنها شود. همچنین می تواند سبب ایجاد مشکل برای دندان مجاورش شود. از طرفی احتمال تشکیل کیست در اطراف دندان های نهفته وجود دارد. این مسایل سبب می شود که حتما برای بررسی عدم رویش دندانهای عقل گرافی پانورامیک تهیه شده و از وضعیت آن ها مطلع گردید. تشخیص پوسیدگی دندان: برای تشخیص پوسیدگی نیاز به معینه کلینیکی شامل دیدن و لمس با سوند دندانپزشکی و بررسی گرافی است. زیرا در خیلی از موارد پوسیدگی های زیر مینا با چشم دیده نمی شود و فقط با گرافی می توان مطمین شد. دندانهای پرشده هرچندوقت یکبار نیاز به پر و خالی کردن دارند؟ دندانی که ترمیم می شود فقط در صورت شکستگی یا پوسیدگی مجدد نیاز به تعویض دارد و برای همین معاینات منظم دندانپزشکی توصیه می شود.

1396/05/16 11:11:13
خانم 73 ساله هستم ، حدود 5 ساله که شبها در خواب فضای دهان وحلق کاملا خشک میشود وهر سال دارم بدتر میشم ،بطوری که تمام پرزهای زبان خشک ، داخل بینی خشک و حتی نای ،مری هم خشک میشود تقریبا بحالت مرگ میفتم تا اب بخورم حس میکنم نفسی که میکشم بدون اینکه مرطوب بشه خشک وارد ریه میشه . اگر دلیل خشکی بزاق رو در خواب میدونید همراه با درمان لطف کرده مرا مطلع کنید همه راههای تمیز نگهداشتن وضد عفونی کردن رو هم انجام دادم ، هر3 ماه مسواک عوض کردم .
دکترالهه طهماسبی

با سلام، خشکی دهان شما دلایل متعددی می تواند داشته باشد که حتما باید توسط دندانپزشک متخصص بیماریهای دهان معاینه شوید و با بررسی علت و تشخیص درست، درمان متناسب را اراِیه دهند. بصورت کلی خشکی دهان دهان در شب می تواند در اثر باز ماندن دهان بدلیل انحراف بینی و تنفس دهانی باشد. البته با توجه به سن شما می توان به علل سیستمیک مثل بیماریهایی که سبب کاهش ترشح غدد بزاقی( شوگرن و ...)، مصرف داروهایی که سبب کاهش بزاق می شوند و یایسگی اشاره نمود. مع الوصف برای هر علت، درمان خاصی وجود دارد و می توان شرایط ناتوان کننده ایی که برای شما ایجاد شده است را برطرف نمود.

1396/05/16 11:10:11
ایا میتوان در دوران حاملگی دندان مضنوعی گذاشت
دکترالهه طهماسبی

با سلام، انجام قالب گیری به خودی خود منعی در دوران بارداری ندارد.بهترین زمان برای انجام درمان های دندان پزشکی در سه ماهه دوم می باشد. بصورت کلی در دوران بارداری بخاطر شرایط خاصی که مادر و جنین دارند بهتر در سه ماهه اول و سوم بجز درمان های کنترل پلاک و اورژانس ، درمان های دیگر به بعد از زایمان واگذار شود.

1396/05/16 11:09:53
باسلام وعرض خسته نباشیدمیخواستم ازخدمتون بپرسم بنده به یکدندانپزشکی مراجعه میکنم که ازنوجوانی (حدود18سال پیش )ازکارهاشون راضی هستم ولی ایشون ازآمپول های بی حسی بابرندایرانی استفاده میکنن ولی من پرسیدم ازدوستام که به دندانپزشکای دیگه ای مراجعه کردن ومیگن که دندان پزشکای اوناازآمپولهای خارجی استفاده میکنن وخیلی خوب بی حس میشه،میخواستم بپرسم که مگه فردا اثرآمپولهای ایرانی وخارجی متفاوت هست؟باعرض پوزش ازطولانی بودم سوالم
دکترالهه طهماسبی

سلام، تفاوت ماده بی حسی تزریق های دندانپزشکی به مواد داخل آن است مثلا بی حس کننده لیدوکائین، مپی واکائین، سیتانست و ... هر کدام از این بی حس کننده ها طول عمر دارویی خاص خود را دارند که شروع اثر بی حس کنندگی و طول بی حس کنندگی آنها را متفاوت میکند و به برند ایرانی یا خارجی بودن آنها ربطی ندارد. دندانپزشک با توجه به وضعیت سیستمیک بیمار و نوع درمان، نوع بی حس کننده را انتخاب میکند.

1396/05/22 09:19:04
سلام حدود دو هفته است روی لثه بالایی چندتا برآمدگی جوش مانند سفید سفت مشاهده کردم.میخاستم بدونم اینا چی هستند؟ همسرم زگیل تناسلی داشتند برای اطمینان به ماما مراجعه کردم ایشان گفتند زگیل تناسلی نیست افته و خودش از بین میره میخاستم بدونم ممکنه افت باشه با اینکه زخم نیست فقط شبیه جوشو سفت هستند
دکترالهه طهماسبی

با سلام، شما دوست عزیز حتما برای معاینات داخل دهانی به متخصص بیماریهای دهان مراجعه کنید تا با مشاهده و معاینه دقیق شما را راهنمایی کنند.

1396/06/05 15:09:35
علت بوی بددهان چیست؟
دکترالهه طهماسبی

بطور کلی بوی بد دهان به 2 دلیل ایجاد می شود: 1. علل فیزیولوژیک مانند: صبح ها بعد از بیدار شدن، روزه داری، بعد از خوردن غذاهایی مثل سیر و پیاز و ... 2. علل پاتولوژیک (به علت یک اختلال) مانند: بیماریهای لثه، پوسیدگی های دندانی، آبسه ها و زخم های دهان و یا مواردی غیر از حفره دهان مانند: مشکلات تنفسی، عفونت های سینوس ها، مشکلات گوارشی و ...

1396/06/05 15:01:12
سلامبعد از مسواک زدن داخل دهانم پوست میندازه.(پوسته پوسته سفید) اگه مسواک نزنم اینطورز نمیشه. و حدود کمتر از یک ساعت بعد از مسواک زدن اینطور میشه.دلیل و درمان این مشکل چیست ؟با تشکر
دکترالهه طهماسبی

با سلام، در صورتیکه شما بعد از مسواک زدن دچار زخم، سوزش و یا قرمزی لثه می شوید می تواند به دو دلیل باشد یا تکنیک مسواک زدن شما اشکال دارد و بافت لثه آزرده می شود و یا اپی تلیوم (بافت پوششی) لثه دچار مشکل شده است که در این صورت حتما باید توسط یک متخصص بیماریهای دهان بررسی شود.

1396/06/05 15:03:18
سلام بنده 26سال دارم چند تا دندون پوسیده داشتم که دکتر پوسیدگی دوتا ازدندونامو گفت نزدیک به عصبه و دندون دیگه رو گفت که چند تا نقطش به عصب رسیده با این وجود دندونامو فقط پر کرد وگفت که شش ماه دیگه مشخص میشه که نیاز به عصب کشی هست یا نه ضمن اینکه من قبل از مراجعه به دکتر اصلا دندون درد نداشتم درحال حاضر دندونی که پر کردن در برابر سرما کمی درد میگیره آیا طبیعی هست بعد از یک هفته؟؟؟ وآیا نظر دکتر درسته یا باید همون ابتدا عصب کشی میکردن؟؟؟؟؟؟؟؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
دکترالهه طهماسبی

با سلام، دندان ها بعد از ترمیم، به مدت دو هفته تا یک ماه ممکن است به آب سرد یا گرم حساس باشند به شرط اینکه این حساسیت بعد از رفع گرما و سرما، سریعا بهبود پیدا یابد مشکلی نیست. بعد از مدتی با ساخته شدن مجدد عاج در زیر ترمیم این حساسیت از بین می رود. ساخته شدن عاج توسط پالپ دندان که حاوی عروق و اعصاب است، صورت می گیرد بنابراین دندانپزشک در مواقعی که پوسیدگی نزدیک عصب است این شانس را به بیمار می دهد که دندان زنده بتواند مجددا عاج ساخته و نیازی به عصب کشی و تراش بیشتر دندان نشود لذا برای 6 ماه بعد باید بررسی مجدد صورت گیرد.

1396/05/16 11:10:47
سلام من یک سوال داشتم پدر من خیلی وقته بیشتر دندون هاش ریخته حدود ۲۰ سال اینا میشه ولی همینطوری غذا میخوره از دندون پزشک هم میترسه که الان بره به نظر شما الان بره دندون پزشک ممکنه براش حداقل دندون مصنوعی بذارن بتونه راحت غذا بخوره؟
دکترالهه طهماسبی

با سلام، دندان مصنوعی برای اینکه بتواند گیر خوبی در دهان داشته باشد باید استخوان فک دارای ارتفاع مناسبی باشد. بعد از اینکه دندان کشیده می شود به مرور استخوان دچار تحلیل شده و ارتفاع آن کاهش پیدا می کند. امروزه برای حل این مشکل با روش های جراحی استخوان را در این محل ها کاشته و پس از آن می توان دست دندان مصنوعی را با ایمپلنت داخل استخوان پیچ کرد یا بصورت معمولی گذاشت. به نظر می رسد که پدر شما با توجه به ترسی که از دندانپزشکی دارد در مرحله اول برای مشاوره مراجعه نماید و بررسی های اولیه صورت گیرد شاید ارتفاع استخوانی کافی بوده و فقط با قالب گیری و ساخت پروتز مشکل ایشان حل شود.

1396/05/16 11:10:33
سلام اقاى دكترمن هرسرى كه واسه پركردن دندان به دكترمراجعه ميكنم بعدازتزريق بي حسي واستفاده ازساكشن ضربان قلبم شدت پيداميكنه ونفسم بندميشه علت چيه نميشه ازساكشن استفاده نكنن?ممنونم
دکترالهه طهماسبی

با سلام، اضطراب و ترس از تزریق در درمانهای دندانپزشکی بسیار شایع است که بصورت تپش قلب خود را نشان می دهد و با یک مدیریت صحیح می توان آن را به حداقل رساند. اگر شما دوست عزیز از لحاظ سیستمیک مورد پزشکی در بدن نداشته باشید کافی است دندانپزشک خود را مطلع کنید تا برای روز ویزیت و درمان شما موارد خاصی را رعایت کرده و یا به شما گوشزد کنند. در صورتیکه مشکل خاصی مثل بیماری قلبی، کلیوی و ... داشته باشید خوب است قبل از مراجعه به دندانپزشکی با پزشک متخصص تان در این زمینه مشورت نمایید.

1396/06/05 15:08:39
من یک پسر 12 ساله هستم 2 تااز دندان های اصلی جلوییم سیاه و کمی توخالی هستند واگر درست نشوند در بزرگ سالی میریزن من باید چه کاری انجام دهم لطفا مراحل درمان را با پاسخ برایم توضیح دهید راستی فک من کمی هم جلواست
مادرم ۶۰سال سن داره و ۲ساله تعویض دریچه آئورت انجام داده و وارفارین مصرف میکنهINR ایشان حدود2/5 است بعضی از دندان پزشک های تهران ادعا دارن با داروهای منعقدی جدید قادر به کشیدن دندان بدون بستری هستنآیا خطری نداره؟ خواهش میکنم راهنماییم کنید خیلی ناچار و سردرگمم.
با سلام من دندان جلوییم شکسته رفتم برای روکش عکس گرفتم دکتر گفت پشتش دندان وجود داره و باید جراحی فک انجام دهم اگه دندون شکسته رو بکشم امکان در آمدن دندان پشتیش وجود داره
دکترالهه طهماسبی

بسته به وضعیت دندان و فضای فک و سن بیمار باید تصمیم گرفت. در بسیاری از موارد دندان نمی تواند خود بخود رویش کند و نیاز به نیروی ارتودنسی و قرار گیری در قوس فکی دارد.

1396/04/27 13:03:19
مادرم ۶۰سال سن داره و ۲ساله تعویض دریچه آئورت انجام داده و وارفارین مصرف میکنهINR ایشان حدود2/5 است بعضی از دندان پزشک های تهران ادعا دارن با داروهای منعقدی جدید قادر به کشیدن دندان بدون بستری هستنآیا خطری نداره؟ خواهش میکنم راهنماییم کنید خیلی ناچار و سردرگمم.
دکترالهه طهماسبی

با سلام، نگرانی اصلی در انجام جراحی یا اقدامات دندانپزشکی تهاجمی بر روی بیمارانی که وارفارین مصرف میکنند، پتانسیل خونریزی بیش از حد است. در صورتیکه داروی وارفارین بدون مشورت و بدون درمان جایگزین قطع شود، میتواند تهدید کننده ی حیات فرد باشد. در جراحی های کوچک دهان در صورتیکه INR کمتر از سه و نیم (3.5 ) باشد و آسیب بافتی کمتر باشد، میتوان بدون قطع وارفارین درمان را انجام داد. در صورتیکه INR بالاتر از سه و نیم (3.5 ) باشد، با مشورت دکتر متخصص مربوطه می توان وارفارین را به هپارین تزریقی تبدیل کرد ئ درمان صورت گیرد و پس از درمان هپارین با وارفارین جایگزین شود.

1396/06/14 14:06:40
ایا بی اشتهایی می تواند به دندان اسیب برساند
دکترالهه طهماسبی

سلام، بی اشتهایی به تنهایی سبب آسیب به دندان نمی شود. در صورتیکه این بی اشتهایی سبب کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان یا تغییراتی در کیفیت بزاق گردد میتواند برای دندانها مضر باشد.

1396/04/27 13:05:42
دکتر من قلبم ۳۵ درصد میخواستم بدانم ایا انپول بی حس کننده خطر دارد من به دندانپزگ رفتم دندانم را نکشید تشکر مکنم جواب بدهی
دکترالهه طهماسبی

با سلام و احترام شما با مراجعه به پزشک قلب و گرفتن مشاوره برای کشیدن دندان، به دندانپزشکتان کمک خواهید کرد که کار درست و علمی انجام دهد. خیلی از مشکلات قلبی در استفاده از بی حسی دندانپزشکی اشکالی ایجاد نمیکند به شرط اینکه: 1. نوع مشکل قلبی شما معین باشد 2. حداقل ماده بی حس کننده استفاده شود (حداکثر 2 کارپول)

1396/09/11 13:27:33
با سلام. اینجانب یک خانم 31 می باشم که در طی ماه اینده کاندیدای جراحی قلب بوده و نیازمند به تعویض دریجه می باشم. ایا خرابی دندان ها باید حتما قبل از عمل برطرف شود.
دکترالهه طهماسبی

ضمن عرض سلام و آرزوی بهبودی برای شما، با توجه به اینکه هر کانون عفونت (مثل یک دندان عفونی) در بدن باید قبل از جراحی و پیوند برداشته شود بهتر است حتما توسط یک دندانپزشک متخصص بیماریهای دهان ویزیت شوید، تا موارد لازم را قبل از جراحی قلب تعیین و درمان کند.

1396/06/26 13:37:55
با سلام. اینجانب یک خانم 31 می باشم که در طی ماه اینده کاندیدای جراحی قلب بوده و نیازمند به تعویض دریجه می باشم. ایا خرابی دندان ها باید حتما قبل از عمل برطرف شود.
پروتزی موقت برای پیشگیری از سیاهی دندان هنگام مصرف دخانیات موثر هست
دکترالهه طهماسبی

با سلام و احترام، مصرف دخانیات سبب تغییر رنگ مینا و پروتز دندانی دندانی می شود، ضمن توصیه به ترک دخانیات با توجه به آثار منفی آن بر دندانها و مخاط دهان، برای برطرف کردن تغییر رنگ دندان ها می توان از خمیردندان های جرم بر استفاده نمود. برای برطرف کردن تغییررنگ پروتز های متحرک می توان از محلول هیپوکلریت سدیم استفاده نمود (یک قاشق وایتکس+10 قاشق آب)

1396/07/22 14:36:35
• دو دندان جلویی من تداخل دارند و دندانهای من سفید و زیبا نیستند. برای بهبود این امر چه کاری میتوانم انجام دهم؟
دکتر سید باقر علوی

دو مشکل مطرح شده است: اول روی هم قرار گرفتن دندان ها به صورتی که دندان ها در قوس نامنظمی قرار گرفته اند در صورتی که این نا منظمی کم باشد امکان درمان های زیبایی از جمله ونیر کامپوزیتی یا لامینیت وجود دارد در غیر این صورت ارتودنسی بهترین درمان می باشد. دوم در صورتی که دندان ها زرد و بد رنگ باشند می بایست علت این بدرنگی شناخته شود که میتوان با درمان هایی مانند سفید کردن(بلیچینگ) دندان ها را زیبا تر نمود.

1393/09/07 19:59:54
• اگر لثه های حساسی داشته باشم می توانم سفید کردن دندانها انجام دهم؟ من فقط میخواهم کران با برخی از دندانهای ایمپلنت شده ام رنگ بهتری داشته باشد. آیا احتمال آسیب دائمی به لثه هایم در اثر این کار وجود دارد؟ لثه های من هم اکنون بعد از هر بار بلیچینگ بسیار حساس می شوند.
دکتر سید باقر علوی

معمولا هنگام درمان سفید کردن در منزل مقداری حساسیت موقت و گذرا در حین درمان بر روی دندان ها به وجود می آید که این میزان حساسیت در افراد مختلف متفاوت می باشد. در افراد با دندان های حساس می توان قبل از استفاده از ماده سفید کننده از ٍژل های ضد حساسیت استفاده نمود. این درمان می بایست تحت نظر و با تجویز دندانپزشک صورت گیرد چرا که ماده سفید کننده نباید با لثه در تماس باشد.

1393/09/07 20:26:13
• یک سال قبل من برای یکی از دندانهایم درمان ریشه (عصب کشی) را انجام دادم. متوجه شده ام که رنگ دندان عصب کشی شده ام نسبت به سایر دندانها در حال تیره تر شدن است. چرا این اتفاق افتاده است؟ آیا برای رفع این مشکل و درمان آن راهی وجود دارد؟
دکتر سید باقر علوی

علت های مختلفی برای تغییر رنگ دندان هایی که درمان ریشه شده اند وجود دارد، برای درمان این دندان ها محافظه کارانه ترین روش که کمترین صدمه را به نسج درمانی وارد کند روش سفید کردن از طریق داخل دندان می باشد. در مراحل بعدی درمان لامینیت در صورت وجود نسج کافی دندان جاگزین درمان فوق می باشد، راه حل نهایی نیز انجام روکش دندانی می باشد.

1393/09/08 20:33:41
چرابعداز عصب کشی بعضی از دندانها را پر می کنند ولی بعضی را برای روکش آماده می کنند
دکتر سید باقر علوی

استحکام دندان ها پس از درمان ریشه کاهش خواهد یافت و بسته به میزان از دست رفتن نسج دندان طرح درمان پس از آن متفاوت خواهد بود. در صورتیکه نسج زیادی از دندان از دست رفته باشد نیاز به پوشش کامل دندان یا روکش می باشد ، در غیر اینصورت ممکن است بتوان دندانی را بدون نیاز به روکش ترمیم نمود.

1393/11/18 10:32:47
آیا سفید کردن دندان ولامینت برای دندان ضرردارد
دکتر سید باقر علوی

سفید کردن دندان در صورتیکه تحت نظر دندانپزشک باشد و جز برای افراد خاص مانند زنان باردار و مادران شیرده ضرری ندارد ولی نوع سفید کردن می بایست حتما با مشورت پزشک صورت پذیرد. در لامینت تراش بسیار مختصری از مینای دندان لازم بوده و پس از آن لامینت دندانی که پوسته نازک چینی یا کامپوزیتی می باشد برای تصحیح رنگ و فرم دندان بر روی دندان چسبانده می شود.

1393/11/18 10:37:56
ایا رنگیزه های سیاه وقهوه ای دندانها که چند ماه یکبار با پالایش برطرف میشود راه درمانی طولانی مدت تری دارد که داریم عود نکند ایا از لیزر میتوان استفاده کرد
دکتر سید باقر علوی

رنگ دانه های سیاه و قهوه ای بیشتر در اثر مصرف مواد غذایی دارای رنگ دانه از جمله چای و قهوه ایجاد می شود که مطمئنا هر چه مصرف چنین مواد غذایی کمتر شود ایجاد رنگ دانه کمتر خواهد بود. بهترین روش برای برداشتن این رنگدانه استفاده از روش air-abrasion می باشد که توسط دندانپزشک قابل انجام خواهد بود.

1393/11/18 10:27:29
دندانشماره 2
دکتر محسن یزدانیان

سلام، با توجه به شرایط ذکر شده بایستی به متخصص لثه مراجعه نمایید تا بسته به شرایط و تعیین علت درد، درمان مورد نظر را تعیین نماید.

1394/01/26 09:14:54
چه زمانی از سفید کننده میتوان استفاده کرد
دکتر سید باقر علوی

همانطوری که در سئوالات قبل توضیح داده شد، درمان سفید کردن می بایست حتما زیر نظر دندانپزشک صورت پذیرد و روشهای درمان متفاوت بوده و جز برای کودکان-زنان باردار و مادران با کودک شیرخوار برای سایر افراد انجام بلیچینگ با درصد مشخص قابل انجام خواهد بود.

1394/02/05 08:37:54
• من حدود دو سال است در یکی از دندانهای عقبی خود پوسیدگی دارم و تا کنون اقدام به درمان آن نکرده ام. برای مدتی درد داشتم و حتی این درد هنگام جویدن شدیدتر نیز میشد. الان این درد از بین رفته است و فقط مواردی که می جوم درد دارم. هر زمان که آب سرد می نوشم درد دارم. راهکار چیست؟
دکتر سید باقر علوی

من به شما توصیه می کنم در نخستین گام به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا پوسیدگی شما را بررسی کند. به احتمال زیاد پوسیدگی به عصب دندان رسیده و نیاز به درمان ریشه دارد. در صورت به تاخیر انداختن درمان احتمال ایجاد آبسه و گسترش بیشتر پوسیدگی وجود خواهد داشت در صورت عدم پیگیری درمان احتمال عدم امکان انجام درمان و از دست رفتن آن بسیار خواهد بود.

1393/09/08 20:42:50
• من در حدود سال قبل روی یکی از دندانهای جلویی ام کامپوزیت ونیر گذاشتم. من اخیرا تصمیم گرفته ام کاری در مورد رنگ دندانهایم انجام دهم. اگر فرایند سفید کردن انجام دهم ، آیا رنگ ونیر نیز تغییر می کند؟
دکتر سید باقر علوی

انجام درمان سفید کردن روی دندان بسیار موثر می باشد، ولی سفید کردن بر روی ترمیم های دندانی از جمله ونیر های کامپوزیتی و یا لامینیت موثر نمی باشد، بنابراین در صورتی که تغییر رنگ بر روی ونیر کامپوزیتی اتفاق افتاده باشد بهتر است با پرداخت و پالیش ، تعییر رنگ برطرف گردد در غیر این صورت تعویض ونیر کامپوزیتی پیشنهاد می گردد.

1393/09/08 20:49:27
چرا مواد ترمیم دندان دربعضی دندانها بعد ازمدتی میریزد
دکتر سید باقر علوی

در درمانهای ترمیمی در صورت انجام صحیح درمان و استفاده از مراقبتهای پس از آن از ماندگاری مناسبی برخوردار خواهد بود، ولی در صورتیکه مراقبتهای پس از درمان صحیح صورت نپذیرد (از جمله بهداشت ضعیف که منجر به پوسیدگی مجدد در زیر ترمیم خواهد شد و یا فشار نامناسب در 24 ساعت اول پس از ترمیم) احتمال شکست درمان وجود خواهد داشت.

1393/11/18 10:40:34
احساس می کنم بعد از ترمیم دندان بوی بد دهان پیدا کرده ام آیا می تواند ناشی از مواد ترمیمی باشد
دکتر سید باقر علوی

خیر. بوی بد دهان ناشی از مواد ترمیمی نخواهد بود. علل مختلفی را برای بوی بد دهان ذکر می کنند از جمله: 1. وجود جرم و بهداشت نامناسب دهان و دندان 2. وجود پوسیدگی در دندان ها 3. وجود گیر غذایی در بین دندان ها در صورتیکه عوامل فوق برطرف شده و همچنان بوی بد دهان وجود داشته باشد ، می بایست از سلامتی سیستم گوارشی و تنفسی اطمینان حاصل نمود.

1393/11/18 10:43:09
من میخواستم در مورد زیبایی دندانی که ریشه اش ضعیفه وجلوی دهان هست وتیرگی داره بپرسم چه راهی رو پیشنهاد میکنید؟
دکتر سید باقر علوی

اگر منظور از ضعیف بودن ریشه، تحلیل استخوان اطراف ریشه دندان باشد می بایست با متخصص لثه مشورت شود تا وضعیتی ثابت برای دندان ایجاد شده و از تحلیل بیشتر پیشگیری شود و در مرحله بعد در صورت توصیه متخصص لثه، این دندان به سایر دندانها متصل (Splint) شده و نهایتا امکان درمان زیبایی وجود خواهد داشت.

1394/02/05 08:32:38
bleaching
دکتر سید باقر علوی

بلیچینگ یا سفید کردن به دو روش در مطب (In Office) و یا در منزل (Home) انجام پذیر خواهد بود که در روش مطب ماده سفید کننده مستقیما بر روی دندان بیمار قرار می گیرد در صورتیکه در روش home با استفاده از قالب گیری ادامه درمان در منزل انجام خواهد شد. طول مدت و دوام درمان و تعداد جلسات آن در افراد مختلف متفاوت بوده و بسته به نوع تغییر رنگ و میزان تغییر رنگ و نوع رژیم غذایی ماندگاری آن متفاوت خواهد بود.

1394/02/05 08:35:52
بلیچینگ
دکتر سید باقر علوی

با سلام، از آنجا که بلیچینگ روشهای مختلفی دارد، می بایست حتما زیر نظر دندانپزشک معالج و با درصد مشخصی انجام شود و تنها برای زنان باردار و مادران دارای کودک شیرخوار توصیه نمی شود. در این درمان امکان ایجاد حساسیت موقت وجود دارد که مدتی پس از انجام درمان برطرف خواهد شد.

1394/02/05 08:29:50
بلیچینگ چیست ؟آیا در این مرکز انجام میشود ؟
دکتر سید باقر علوی

بلیچینگ یا سفید کردن به دو روش در مطب (In Office) و یا در منزل (Home) انجام پذیر خواهد بود که در روش مطب ماده سفید کننده مستقیما بر روی دندان بیمار قرار می گیرد در صورتیکه در روش home با استفاده از قالب گیری ادامه درمان در منزل انجام خواهد شد. طول مدت و دوام درمان و تعداد جلسات آن در افراد مختلف متفاوت بوده و بسته به نوع تغییر رنگ و میزان تغییر رنگ و نوع رژیم غذایی ماندگاری آن متفاوت خواهد بود. در مرکز ما بلیچینگ د با انجام قالب گیری، فالو آپ بیمار و آموزش کامل بیمار به هر دو روش ذکر شده انجام می گردد.

1394/02/19 12:30:52
با سلام و خسته نباشیدجهت زیبایی دندان و سفید کردن آن باید چه مراحلی را انجام دهم،وباید از مرحله ای شروع کنم.با سپاس فراوان
دکتر سید باقر علوی

با سلام پاسخ سئوالات شما در بالا موجود میباشد با مروری بر پرسشهای مطرح شده در بالا میتوانید پاسخ خود را بطور کامل دریافت نمایید

1394/04/15 16:45:59
باسلام وخسته نباشید.من حدود یه هفته پیش 4تاازدندونای جلومو پرکردم چون یکیش یکم ریخته بود و 3تای دیگه لکه سیاه داشتن.قبل پرکردن بااب سردوگرم وهوای سرد ب درد میومد ولی دکتر فقط پرش کرد وگفت خوب میشه ولی بعدیه هفته بازم باخوردن کوچیکترین چیز سرد،سفت و داغی درد میگیرد .مشکل کجاس وبلیدچیکاکنم.ممنون از راهنماییتون
دکتر سید باقر علوی

با سلام در دندانهای دارای پوسیدگی عمیق و نزدیک به عقب دندان پس از ترمیم احتمال حساسیت وجود دارد که می بایست این حساسیت بعد از چند هفته برطرف گردد. در صورت درد شدید و یا برطرف نشدن علائم نیاز به درمان ریشه وجود خواهد داشت.

1394/06/25 14:10:55
با سلام وخسته نباشید اقای دکتر من حدود 6-7 ماه پیش به علت پریدگی دندان وسطی ودورنگ شدن با بقیه دندانها به توصیه پزشک ، 6 دندان وسط بالا را لمینت کردم اما هرچند وقت یکی از لمینت ها می افتکد ومجبور به مراجعه به پزشک چهت چسباندن میشوم تا اینکه لمینت دندان وسطی با قسمت پرشده باهم افتاد بطوریکه فقط عاج دندان باقی مانده ودندان کوتاه ونازک شده است ومنظره زشتی دارد لطفا راهنمایی بفرمایید بایدچکار کنم؟
دکتر سید باقر علوی

با سلام، با توجه به از دست رفتن مقدار زیادی از نسج دندان و عدم وجود مینای باقیمانده برای چسباندن لامینیت، توصیه می شود روی دندان مورد نظر روکش تمام چینی انجام شود.

1394/04/30 10:02:03
سلام.دختری هستم جوان.ک از چهره ام راضی ام ولی وقتی میخندم لثه های بالایی ام دیده میشود و فک ودندانهای بالایی ام کمی جلو میایند ک چهره ام را بدفرم میکند ایا راه حلی برای حل مشکل هست.هزینه اش چقدمیشه.ممنون
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی، اصطلاح علمی مشکل نامبرده gummy smile می باشد. در این موارد متناسب با میزان نمایان شدن لثه حین لبخند زدن روشهای درمانی مختلف توصیه می شود. در موارد خفیف تا متوسط روشهای جراحی ژنریوکتومی یا جراحی افزایش طول تاج دندانها بعنوان درمان توصیه می گردد. در موارد شدید روشهای ارتودنسی یا ارتوسرجری ممکن است توصیه شود که تشخیص و انتخاب روش درمانی با بررسی های کلنیکی و رادیوگرافیک دقیق بیمار امکانپذیر است.

1394/06/25 09:19:14
سلام.من حدودا چهار هفته قبل دندون نیشم رو عصب کشی و پر کردم.که برآمدگی داشت و دکتر برای رفع برامدگی قسمتی از جایی که پر نشده بود رو برداشت به طوری که دندانم کوتاه تر شده و در حالی قبلا از تکیه گاه های دندانیم بود الان با هیچ دندانی ارتباط نداره و کلا تکیه گاه های دندانیم به یک طرف فشار بیشتری می آورد.میخواستم ببینم برای حل مشکل چه کاری باید انجام بدم?....با تشکر
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی، دندانهایی که نیاز به معالجه ریشه پیدا می کنند معمولا نسج زیادی از دندان از دست می رود در نتیجه برای تقویت این دندانها و جلوگیری از شکست بعدی میبایست دندان روکش شود. به نظر می رسد در صورت روکش نمودن دندان فوق مشکل مرتفع خواهد شد.

1394/07/12 10:53:35
سلام اطلاعاتى در مورد لمينت ميخواستم، ١) اينكه انواع ان به چند گونه هست؟ ٢) كدام نوع ان بهتر و با دوام تر هستند؟ ٣) اينكه قبل از لمينت بايد دندانهايى كه با امالگام تيره پر شدن رو بايد به رنگ سفيد تغيير داد يا خير؟ ٤) هزينهء لمينت چقدر ميشود؟ با تشكر،
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، لامینت به دو صورت کامپوزیتی و پرسلنی می باشد که نوع پرسلنی به دلیل استحکام بیشتر و ثبات رنگ بالاتر، مناسبتر می باشد ولی چون نیاز به مراحل لابراتواری دارد هزینه بیشتری خواهد داشت. لامینت معمولا برای دندانهای قدامی بوده و دندان هامی بایست نسج سالمی داشته باشد. در پرکردگی های وسیع ممکن است بجای لامینت نیاز به روکش تمام پرسلنی باشد.

1394/10/03 08:40:51
سلام و خسته نباشید. دندون های فوقانی جلوی من به صورت خفیف کج هستند و کمی هم فاصله دارند و مشکل دیگرم اینه که وقتی میخندم لثه ام بیرون میزنه و حس میکنم دندون هام کوچیک هستن .به نظرتون چیکار باید بکنم؟ و اینکه آیا بلچینگ روی لمینیت تاثیر داره یا نه؟ خیلی ممنون
دکتر سید باقر علوی

با سلام، 1. در مورد اینکه هنگام لبخند زدن میزان زیادی از لثه دیده می شود: در صورتیکه مشکل فکی وجود نداشته باشد با جراحی افزایش طول تاج امکان برطرف شدن مشکل فوق وجود دارد. 2. در مورد فاصله بین دندانها ، می توان این فاصله را با درمان ارتودنسی و اگر در حد خفیف باشد با درمانهای لامینیت یا ویند کامپوزیتی اصلاح کرد. 3. درمان بلیچینگ روی دندانهای روکش شده (لامینیت) یا ترمیم شده تاثیری نخواهد داشت.

1394/10/26 13:52:37
سلا م دختری۱۸ساله هستم وتابه حال هشت دندان خودرا پرکرده ام باوجوداینکه هرشب مسواک ونخ میزنم دندونام باسرعت وحشت ناکی داره پوسیده میشه وتمام پوسیدگی ها به گفته ی پزشکها درناحییه بین دندانی است برای جلو گیری ازاین روند چه راهی هست ؟
دکتر سید باقر علوی

با سلام، عوامل مختلفی در ایجاد پوسیدگی دندانی نقش دارند که مهمترین آنها، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، نوع رژیم غذایی و ژنتیک و جنس دندان و نوع بزاق میباشد. به نظر می رسد ریسک پوسیدگی در دهان شما بالا میباشد بنابراین پیشنهاد می شود: 1. علاوه بر مسواک از خمیردندان دارای فلوراید و همچنین دهانشویه دارای فلوراید استفاده کنید 2. رژیم غذایی خود را کنترل کنید، هر نوع ماده غذایی که دارای ساکارز (شکر) میباشد PH بزاق را اسیدی کرده و تحریک کننده پوسیدگی است بنابراین مصرف شیرینی را تا حد امکان محدود نمایید. مراجعه منظم به مراکز دندانپزشکی و درمان فلوراید تراپی هم کمک قابل توجهی به شما خواهد کرد.

1394/11/25 09:11:23
دختری۱۸ساله هستم تاکنون هشت دندان خودرا با امالگام پرکرده ام دندان پزشک اصلا ازمن نپرسید که با چه ماده ای دندونت روپرکنم وخودش امالگام رو انتخاب کرد اخیرافهمیدم امالگام سرطان زاست ایا واقعا بخارجیوه اش باعث سرطان میشود؟اگر این طور است من الآن باید پرکردگی هام راتخلیه کنم
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی، از آنجا که در سن 18 سالگی 8 دندان پوسیده در دهان شما وجود دارد نشان می دهد ریسک پوسیدگی در دهان شما بالاست و نیازه به بهداشت دقیق و مراقبت غذایی و استفاده از دهانشویه فلوراید دارید. اما جیوه موجود در آمالگام پس از سفت شدن دیگر آزاد نمی شود، میزان جیوه ای که از طریق مواد غذایی مانند ماهی جذب بدن می شود از میزان جیوه آمالگام بیشتر خواهد بود بنابراین نیازی به تعویض پرکردگی های قبلی نیست مگر اینکه مشکل زیبایی ایجاد کرده باشد، که در اینصورت می توانید آنها را تعویض نمایید.

1394/10/30 09:28:59
باسلام به شما دندان پزشک محترم من مدتی است که یک تکه کوچک از دندان جلویم براثر ضربه شکسته.به دندان پزشک مراجعه کردم .میخواستم بدانم اگردندانم را برای زیبایی درست کنم بعدا برایم مشکلات ایجاد نمیکند مثلا مینای دندانم آسیب نمیبیند یا باعث سیاهی به مرور زمان نمیشود.
دکتر سید باقر علوی

با سلام، سالم بودن عصب دندانی که ضربه خورده می بایست بررسی شود، در صورت سالم بودن عصب معمولا قسمت شکسته شده ترمیم شده و هر 6 ماه یکبار توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار میگیرد. در مورد دندان شما نیاز است مورد معاینه کلینیکی قرار گرفته تا پس از میزان شکستگی و وضعیت عصب دندان تصمیم گیری لازم انجام شود.

1395/01/14 12:14:31
با عرض سلامفک بالایی دندان هام بزرگتر هستند و دو دندان پیشین مرکزی با فاصله خیلی زیاد هستند به طوریکه دو دندان پیشین کناری ندارم آیا درمانی وجود دارد
دکتر سید باقر علوی

با توجه به شرایط عنوان شده بنظر بهترین درمان انجام ارتودنسی و نزدیک نمودن دو دندان قدامی به هم و ایجاد فضا برای دو ایمپلنت بجای دندانهایی که وجود ندارند میباشد، لیکن تشخیص مناسب ترین طرج درمان تنها در صورت معاینه حضوری امکان پذیر می باشد.

1395/09/24 09:12:37
باسلام؛مامانم حدود4 سال عمل بازقلب انجام دادندتعویض دریچه هستندیکی ازدریچه هاشون مکانیکی ویکی دیگرترمیم شده ووارفارین وآسپرین ولانوکسین ومتورال و...مصرف می کنندوالان INR:2.19می باشدالان دکتردندان پزشک گفتند 2تاازندان هاشون روکش می خواهدو3تای دیگرازدندان هاشون بایدپرشودازشماآقای دکترراهنمایی چکارکنم که خون نکند به دلیل مصرف وارفارین باتشکر
دکتر سید باقر علوی

با سلام و تشکر، در مورد مواردی مثل پروتز و ترمیمی که خونریزی ایجاد نمی شود مصرف وارفارین معمولا مشکلی ایجاد نمی کند ولی چنانچه جراحی لثه CL نیاز باشد بایستی با مشاوره پزشک قلب و در صورت امکان قطع وارفارین (با نظر پزشک قلب و عروق) انجام شود و پروفیلاکسی هم ضروری است.

1395/02/26 08:19:57
با سلام. اینجانب از بچگی در دو دندان شماره دو بالا لکه های سیاهی داشتم که وقتی به دندانپزشکی میرفتم می گفتند اینها خال هستند و نباید به آنها دست بزنی. اما اخیرا یکی از خال ها بزرگتر شده و مشکوک به پوسیدگی است. پیش دندانپزشک که رفتم گفتند که این خال ها معمولا سوراخی بسیار عمیق هستند و اگر به آن ها دست زده شود باید عصب کشی شوند. حالا من نمی دانم باید چه کار کنم. لطفا مرا راهنمایی کنید. ممنونم.
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی، در بعضی دندانها فرو رفتگی در پشت دندان پیشین فک بالا وجود دارد که احتمال گیر غذایی و پوسیدگی دندان در آن وجود دارد، ونیاز به معاینه و بررسی توسط دندانپزشک را ضروری می سازد که در صورت وجود پوسیدگی می بایست در اولین فرصت ترمیم دندان انجام گیرد.

1395/04/21 08:57:27
سلام.من چندماهه دندونم دو پر کردم ولی احساس میکنم آمالگامی که تو دندونم هست میره پایین یعنی نشست میکنه.باید چیکارکنم.ممنون میشم پاسخ بدید.
دکتر سید باقر علوی

سلام، اگر ترمیم جابجا شود می بایست حتما به دندانپزشک مراجعه شود تا معاینه صورت بگیرد و نیاز به تعویض ترمیم خواهد بود.

1395/06/09 11:32:49
با سلام،میخواستم بدونم ک از چه روش هایی مثل سنتی یا کم هزینه میتوان برای سفید کردن دندان استفاده کرد؟
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی، هر چه مواد دارای رنگدانه از جمله چای، قهوه و نوشابه و ... کمتری استفاده شود و بهداشت دهان بهتری انجام گیرد دندانها سفیدتر خواهند بود. امروزه جهت زیبایی می توان از روشهای سفید کردن بعنوان بلیپینگ تحت نظارت دندانپزشک دندانهای سفیدتر و زیباتری داشت.

1395/06/13 11:18:48
با سلام من ۱۳ سال دارم ولی از ۵ ،۶سال پیش زرد شده وبا هیچ چیزی نمی ببریش.وتوی ۱۲سالگی هم ارتودنسی کردم والان پلاک دارم میخواستم راهنمایی کنید چیکار کنم.
دکتر سید باقر علوی

نیاز است علت تغییر رنگ دندانها مشخص شود- چون دندانهای شما زرد شده احتمال دارد با انجام بروساژ تغییر رنگ برطرف شود. پیشنهاد می شود دندانپزشک دندانهای شما را معاینه کند تا علت این تغییر رنگ مشخص گردد. در سنین بالاتر امکان درمان سفید کردن دندانهای شما وجود دارد.

1395/06/13 11:16:54
سلام من تقریبا نزدیک سه هفته هست 6تا دندان. ترمیم کردم. اما مشکلی که دارم دندانم به سرما وگرما خیلی حساسیت داره. یکی هم وقتی غذا میخورم دندانم را نمیتونم به هم خوب فشار بدم غذا را بجوم. متاسفانه ای مشگل را پسرم هم داره. ما در یه زمان دندانمان را ترمیم کردیم
دکتر سید باقر علوی

سلام، در دندانهای دارای پوسیدگی عمیق احتمال حساسیت 2-1 ماه پس از ترمیم وجود دارد و این حساسیت می بایست هر هفته کاهش یابد. در صورتیکه درد شدید و یا اینکه در دندانهای ترمیم شده احتمال بلندی دارید حتما با پزشک معالج مشورت بفرمایید.

1395/07/04 10:53:21
با سلام، دندان 5 پایین چند سال پیش عصب کشی شده و با رنگ دندان پر شده الان این دندان سیاه شده اما هیچگونه دردی ندارد آیا این دندان پر کردگیش باید تعویض شود؟
دکتر سید باقر علوی

تغییر رنگ دندان چندین علت دارد که مهمترین آن احتمال پوسیدگی مجدد در اطراف پرکردگی می باشد، به همین دلیل نیاز است رادیوگرافی مجدد از دندان گرفته شود و یا با پزشک معالج مشورت گردد.

1395/07/07 12:00:42
سلام خسته نباشيد براي زيبايي بهتراست لمينت كنيم يا كامبوزيت
دکتر سید باقر علوی

با سلام، برای ترمیم های زیبایی هم امکان لامینیت کامپوزیتی وجود دارد و هم لامینیت پرسلنی. لامینیت پرسلنی از جهت ثبات رنگ و زیبایی ارجحیت بیشتری نسبت به لامینیت کامپوزیتی دارد ولی به جهت نیاز به ارجاع لابراتوار، هزینه مالی بیشتری نسبت به لامینیت کامپوزیتی دارد. لامینیت کامپوزیتی معمولا در یک جلسه انجام شده و محافظه کارانه تر می باشد و تشخیص قطعی درمان میبایست با مشورت دندانپزشک صورت گیرد.

1395/11/27 09:54:34
با عرض سلام من قبلا چند تا از دندانهای اسیای خودم را با مواد سیاه پر کردم میخوام بدونم میشه اونها را تراش,داد و به جاش با مواد همرنگ دندان مجددا پر کرد تشکر
دکتر سید باقر علوی

با سلام و ارزوی سلامتی، امکان تعویض ترمیم وجود دارد ولی در مواردی که زیبایی به مخاطره نیفتد بهتر است این درمان صورت نپذیرد، به این دلیل که ترمیم های مجدد باعث تحریک عصب دندان خواهد شد.

1395/12/02 12:36:20
سلام و خسته نباشید من دو دندان 6 و 7 رو ترمیم کردم که 4 سطحی بود و عمیق الان بعد از یک هفته هنوز درد دارم آیا این طبیعی هست ممنونم
دکتر سید باقر علوی

سلام، دندانهایی که دارای ترمیم عمیق هستند بعلت انتقال حرارت ممکن است تا 2 ماه حساسیت وجود داشته باشد که به مرور می بایست کم شوند ولی در صورت درد شدید خود بخود با درد شبانه که طول میکشد احتمالا نیاز به درمان ریشه وجود دارد که می بایست با دندانپزشک مشورت شود.

1396/01/15 08:00:46
سلام آقای دکتر!من دندون فک بالام سمت چپ عقبم را پر کردم سه هفته پیش. الان وفتی ته دیگ و غذا های سفت میخورم درد میگیره. وقتی هم با ناخون فشارش میدم درد میگیره. دکتر رفتم گفت تا جند ماه عادی هست و اشکالی تو پر شدگی نمیبینه. دررش اونقدر نیست که نتونم چند ماه صبر کنم. اما آیا واقعا خوب میشه و آیا عادی هست درد تا چند ماه هنگام جویدن چیز های سفت؟؟
دکتر سید باقر علوی

در این گونه موارد نیاز به معاینه دقیق کلینیکی میباشد، تا وضعیت دندان، نوع پرکردگی، احتمال بلند بودن دندان، وضعیت لثه، و وضعیت پالپ (عصب دندان) بررسی دقیقی صورت گیرد.

1396/03/03 08:20:52
سلام سه ماهه دندان ۶ بالا رو عصب کشی و با آمالگام پر کردم از اون موقع از قسمتی که آمالگام به لثه میچسبه موقع مسواک زدن خون می‌آید ، عکس گرفتم لثه و دندان سالمه ، ولی دهانم آفت میزنه دچار ناراحتی معده هم شدم سه ماهه ولی رفلکس ندارم ، خمیر دندان ضد حساسیت هم استفاده می‌کنم ،مشگل از کجاست تشکر
دکتر سید باقر علوی

با سلام و آرزوی سلامتی، نیاز است عکس پس از ترمیم بیمار مشاهده شود، در صورتیکه ترمیم اضافی آمالگام وجود دارد که باعث تحریک لثه شود نیاز است ترمیم تعویض شود. ولی وجود آفت علتهای مختلفی دارد که بعید است بعلت ترمیم شما باشد ولی نیاز است که با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

1396/04/26 12:35:47
سلام،وقت بخیر..یکی از دندان های ردیف بالام،جلو کنار نیش چپم ،به اندازه چند میل کوتاه تر از بقیس،می خواستم ببینم بدون اینکه روکش کنم،چجوری میشه ردیف بشه؟،راه ترمیمش چیه؟*
دکتر سید باقر علوی

با سلام، امکان درمان زیبایی-ترمیمی با ونیر کامپوزیت و با لامینیت در صورتیکه تماسهای دندانهای فک بالا و پایین مناسب باشد وجود دارد.

1396/04/26 12:36:37
سلام من دندون جلوییم به دلیل ضربه سیاه شد میخواست بدونم با بلیچینگ این سیاهی رو میشه از بین برد یانه؟
دکتر سید باقر علوی

سلام، در صورتیکه دندان معالجه ریشه شده باشد و منبع کافی از دندان باقی مانده باشد و علت تیرگی دندان صرفا بر اثر ضربه باشد، درمان بلیچینگ وجود دارد.

1396/04/26 12:38:09
باسلام.دختری20ساله ام ودودندان پیش از فک بالایم بین 3تا3.5میلی متراست وابعاداین دودندان نیزبزرگ است.آیا روش کامپوزیت برایم مناسب است یا ارتودنسی؟(سایر دندان هایم نه به هم ریختگی دارد ونه فاصله؛فقط همین دندان مشکل دارد)
دکتر سید باقر علوی

با سلام، اگر منظورتان این است که بین دو دندان فاصله وجود دارد و فاصله بین 0.5 تا 1 میلیمتر باشد ، احتمال درمان با کامپوزیت و بستن فضا وجود دارد، در هر صورت نیاز به معاینه حضوری و بررسی شرایط دندانی و فکی، لازم و ضروری می باشد.

1396/06/26 10:51:40
باسلام به مدت سع هفته دندان سمت چپم را جراحی و کشیدم اما هنوز فکم باز نمیشه و درناحیه زیر چانه توده ای سفت بوجود اومده که باعث درد هنگام بلعیدن و قورت دادن میشود که حتی زبان و ناحیه گوشم هم بااین درد درگیرشده. چهاربسته اموکسیسیلین مصرف کردم و سه عدد قرص دیازپام برای شل شدن عضلات ولی فایده ای نکرده. ایا بنظر شما بهبود میابم؟یا عکس گرفتن از فک و رفتن به فیزیوتراپی را پیشنهاد میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟باسپاس
دکتر سعید تسنیمی

در صورت وجود تورم و توده سفت در زیر فک که بعد از سه هفته هنوز برطرف نشده است بهتر است ناحیه توسط جراح فک معاینه شود و شاید لازم باشد جهت خروج محتویات ناحیه اقدام خاص (بصورت درناژ) انجام شود. انجام رادیوگرافی در صورتیکه دندانپزشک مشکوک به باقی ماندن تکه ای از دندان یا ریشه دندان باشد مورد نیاز است. بهترین کار برای جلوگیری از بسته شدن فک بعد از جراحی مراقبتهای اولیه بیمار و انجام دستورات جراح است و بایستی روزهای اول با شستشوی مرتب با آب نمک گرم و سعی در باز کردن دهان جلوی عوارض بعدی را گرفت.

1393/11/14 08:15:15
یک ماه از جراحی فک(بالاو پایین و چانه ) میگذره ولی نه ورم صورتم خوابیده ونه دهانم باز می شود ، لطفا مرا راهنمایی کنید .
دکتر سعید تسنیمی

با توجه به گذشت یک ماه از جراحی فک ترجیحا به دکتر جراح خود مراجعه نمایید. در هر صورت چنانچه علت آن مشخص نیست انجام رادیوگرافی های بعد از درمان می تواند به بررسی علت مشکل کمک نماید. بعلاوه در بسیاری از موارد جراحی فک، بایستی دهان بیمار بمدت یک ماه و گاه بیشتر بسته باشد و این بستگی به روش درمان و نوع جراحی فک دارد.

1393/12/07 09:05:35
سلام و خسته نباشيد برادرم كانسر ناز فارنكس داشت و شيمي درماني و رايدوتراپي و عمل گردن قرار گرفت در راديو ترااپي داندانها صدمه ديده و براي ترميم به دان پزشك تجربي مراجعه كرد و دندانهایش را روكش گذاشت و چند هفته عضلات صورت سفت شده و فك باز نمي شود به غير از مايعات غذا را نمي تواند بخورد، به چند مورد از متخصص فك و صورت در بيمارستان امام رضا و پزشكان شخص مراجعه كرديم و مي گويند مشكل از دندانها نيست آيا مركز تخصصی تري در كشور است كه به آن مراجعه كنيم؟
دکتر سعید تسنیمی

بسته شدن دهان می تواند بعلت تاثیرات اشعه درمانی ناحیه فک باشد و البته چنانچه دندانهای خلفی هم عفونی شده باشد، می تواند باعث التهاب و انقباض عضلات فک و در نهایت بسته شدن فک گردد. در صورتیکه مشکل از دندانها نباشد تنها بعلت تاثیر اشعه درمانی است و بایستی با گرم کردن عضلات و بهبود جریان خون اطراف عضلات فک کمک کم آن را برطرف کرد. در بیمارستان امام خمینی تهران مرکز کانسر وجود دارد که می تواند به برادر شما کمک نماید.

1393/12/07 09:03:23
عرض سلام و خسته نباشید.من به دلیل تومار دردوران کودکی و تخلیه چشم راست و تخت درمان قرار گرفتن نصف صورتم رشد یکسانی با قسمت چپ صورتم نداشته مدتی هست که تصمیم برای پروتز گزاری چشم گرفته ام و با این وضعیت برای جراحی فک و صورت هم معرفی شدم چراکه فک پایین با فاصله نیم سانت بیشتربر فک بالا قرار نمیگیردبرای جراحی فک به اردتونسی معرفی شدم نزدیک به نصف دندان هایم یا بخاطر فشار فک یا کم مراقبتی خودم از بین رفته اند با اینحال برای ارتودنسی زمان زیادی باید صزف کرد سوال بنده از شما بزرگواراین است که میشود به جای ارتودنسی دندان ها را کشید و دندان مصنوعی قرار دهم و در همان زمان جراحی فک انجام دهم !؟
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، همیشه کشیدن دندانها آخرین راه حل است و بایستی در صو.رت قابل درمان بودن دندانها آنها را حفظ کرد مگر با نظر ارتودنسی. به هر حال انجام ارتودنسی در اکثر مواقع قبل از جراحی فک ضروری است.

1394/06/01 14:05:56
• من در حدود چند هفته قبل دندانم را کشیده ام و جای آن گود شده است. آیا باید کار خاصی انجام دهم ؟
دکتر سعید تسنیمی

گاهی بعلت عمق نهفتگی دندانهای عقل نهفته و وسعت جراحی انجام شده تا مدتها جای آن کمی گودتر به نظر می رسد. تنها بایستی با شستشو و تمیز نگهداشتن ناحیه مربوطه از تجمع مواد غذایی و احیانا ایجاد تورم و بوی بد دهان جلوگیری کرد و کم کم حفره از عمق پرتر می شود ولی شاید هرگز به اندازه قبلی خود نرسد.

1393/11/14 08:19:40
• در حدود دو هفته قبل دندان پایینی عقبی ام را کشیده ام. اکنون در باز کردن دهانم مشکل دارم. اگر تلاش کنم دهانم را کامل باز کنم در ناحیه فک و گوش دردی را احساس می کنک. برای رفع این مشکل چه باید بکنم؟
دکتر سعید تسنیمی

با توجه به اینکه جراحی دندان عقل پایین در اکثر موارد همراه با فشار و به سختی انجام می شود، واکنش عضلات جونده به این وضعیت می تواند بصورت انقباض عضلانی و سفتی عضلات که هنگام باز شدن دهان همراه با درد است، باشد. با گرم کردن عضلات جونده و استفاده از دهانشویه آب نمک ولرم می توان بتدریج این مشکل را حل کرد.

1393/11/14 08:17:40
دندانم را کشیده ام پس از دوماه لثه ام همچنان باز است باید چه کنم مشکلی پیش می آید
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، چنانچه بعد از دو ماه هنوز حفره دندان کشیده شده باز است بایستی حتما جهت ویزیت به متخصص مراجعه نمایید و مشخص شود کدام ناحیه است. در فک بالا امکان درگیری سینوس فکی وجود دارد و در فک پایین هم می تواند بعلت تخریب شدید استخوان یا عوارض ناخواسته این امر رخ دهد که بایستی حتما معاینه و در صورت لزوم رادیو گرافی جدید تهیه شود.

1394/03/24 15:55:38
با سلام بنده فک بالا ی عقب و فک پایین جلو آمده دارم فاصله بین آنها حدود نه میلیمتر به توصیه جراح فک باید دو فک و چانه عمل شود آیا اگر عمل نکنم در سنین بالا به مشکل برمیخورم؟چه مشکلاتی؟ هزنه اش برایم زیاد است و از عمل هم میترسم باتشکر
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، با توجه به فاصله زیاد بین دو فک بالا و پایین احتمالا علاوه بر مسئله زیبایی مشکل اصلی شما عدم توانایی در جویدن مناسب است. که در دراز مدت موجب آسیب به مفصل TMJ و مشکلات گوارشی می شود. در سنین بالا و پس از کشیدن دندانها ساختن پروتز و یا ایمپلنت دندانها با مشکل مواجه خواهد شد.

1394/06/01 14:04:43
‏سلام.پسری هستم که حدود 2ساله که وقتی خمیازه میکشم از زیر فک صورتم از طرف راست تا بالای گلوم ‏چیزی مثل یه غده کوچیک در میاد ودرد هم داره وتا چندثانیه نمیذاره دهانم بسته بشه ودوباره خودش محو ‏میشه تقریبا نزدیک به استخوان فک راستمه وهر بار از فک تا بالای گلوم جاهای مختلفی در میاد.تقریبا ‏اندازه فندق هست.تا به حال هم دکتر نرفتم .لطفا بگید چیکار کنم؟
دکتر سعید تسنیمی

با سلام با توجه به اینکه وجود توده یا هر گونه تورمی بایستی حتما توسط پزشک معاینه شود ترجیحا در زمانیکه بیمار احساس تورم یا توده دارد بایستی جهت ویزیت مراجعه نماید. البته احتمالا مشکل مفصل فک سمت راست و دیسک مفصل دارد که باز باید معاینه و بررسی شود.

1394/05/04 13:59:42
سلام ، من دندان عقل فک بالایم را چند روز پیش جراحی کردم که منجر به باز شدن یک حفره به سینوسم شد. البته الان ظاهرا ترمیم شده. میخواستم بدانم برای جراحی دندان عقل دیگرم که آن هم بالاست چه مدت باید صبر کنم.
دکتر سعید تسنیمی

با سلام و ضمن تشکر از مشاوره ، دندان عقل طرف مقابل در صورتیکه مشکوک به نزدیکی با سینوس فک و احتمال درگیری سینوس فک بالا متعاقب آن باشد بهتر است تا برطرف شدن علائم باز شدگی قبلی سینوس و تایید سلامت سینوس توسط همکاران جراح فک و صورت و یا گوش، گلو و بینی از کشیدن دندان عقل طرف مقابل خودداری شود.

1394/06/08 14:07:21
سلام از داروی آترواستاتین دیلتیازم اوس ویکس وآاس آ استفاده میکنم دندان عقلم را بدون مشورت با پزشک کشیدم قلبم کمی درد گرفته آیا به علت تداخل داروهاست چه باید بکنم
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، چنانچه قبلا دندانپزشک را از بیماری قبلی خود مطلع نموده اید قاعدتا دندانپزشک از داروهای بی حسی فاقد آدرنالین استفاده کرده است و در این صورت تداخل دارویی باعث درد قلب نخواهد بود و بیشتر عامل اصلی استرس کار دندانپزشکی و کشیدن دندان می تواند باعث این حالت بشود. که چنانچه شدید باشد حتما به پزشک قلب خود مراجعه بفرمایید.

1394/08/04 11:39:18
با سلامیکی از دندان های بالاییم را که لق شده بود کشیدم وبعد از دو سه روز روی همان قسمت لثه استخوان یا دندان مانندی در امده ،دکتر میگوید استخوان فک است میخواستم ببینم چگونه میشود استخوانی به این اندازه ووبه این سرعت. ؟ برای درمان چه کنم؟
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، اگر ناحیه دندان کشیده شده قسمت خلفی فک باشد که بنظر می آید همینطور بوده است، دندانهای خلفی بالا عمدتا 3 ریشه هستند و در بیمارانی که تحلیل شدید استخوان داشته باشند نواحی استخوانی بین ریشه ها بعد از کشیده شدن دندان بلند تر از کناره ها خواهد بود که تیزی آن احساس می شود. در صورتیکه درد یا ناراحتی دیگری نباشد و تیزی استخوان کم باشد معمولا به خودی خود در روزهای آینده خوب می شود. ولی اگر همراه با درد و ناراحتی بوده و تیزی استخوان خیلی بیشتر باشد بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه نمایند تا لیه های استخوانی را صاف کند.

1394/08/09 15:40:28
باسلامفک پایین عقب و فک بالا جلو می باشد و مبتلا به تالاسمی مینور هستم و پزشک گفته باید جراحی بکنی می خواستم بدانم این نوع جراحی بر تالاسمی مینور انجام می شود ؟مشکلی پیش نمی آید ؟ و مدت بیهوشی در اتاق عمل چه قدر می باشد ؟باتشکر اگر امکان دارد زودتر پاسخ بدهید
دکتر سعید تسنیمی

با سلام و ضمن تشکر از مشاوره، انجام جراحی فک بالا و پایین همزمان گرچه عمل سنگینی است اما بهر حال همه همکاران جراح فک و صورت به خوبی آگاه هستند که بایستی شرایط قبل از عمل بیمار مناسب باشد و بعنوان مثال چک CBC و هموگلوبین و دیگر معیارها بخوبی انجام گیرد تا بیمار در زمان جراحی و بعد از آن مشکلی نداشته باشد. مدت بیهوشی عمل جراحی می تواند از 2 تا 6 ساعت یا حتی در شرایطی کمی بیشتر بطول بینجامد که در اینصورت اقدامات لازم از قبیل رزرو خون و بررسی شرایط قلب و عروق از قبل انجام شده است.

1394/09/30 10:07:42
سلام من در کودکی از بلندی افتاده ام و طرف راست صورتم فلج شده به طوری که چشمم کاملا بسته نمی شود و ابرویم بالا نمیرود ودهانم هم موقع صحبت و خندیدن طرف راستم حرکت نمی کند آیا این درمان دارد لطفا جواب بدهید چون از لحاظ روحی خیلی اذیتم میکند میخواهم بدانم آیا این درمان دارد یا نه
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، احتراما در این خصوص بایستی در نظر گرفته شود که آسیب به عصب صورت ایجاد شده است و با توجه به مدت زمان زیادی که از آن گذشته با روشهای معمول بنظر نمی رسد بتوان کاری انجام داد، در هر صورت بایستی توسط همکاران جراح مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی در بررسی های انجام شده محل ضایعه مشخص شده و تصمیم گیری شود.

1394/09/01 10:42:17
با سلاممن چند روز پیش دندان شش پایین رو کشیدم اما دندانپزشک در همان روز اول موفق به در آوردن دو ریشه نشد و یکی از ریشه ها رو روز بعد در آوردن.الان بعد از سه چهار روز من درد شدیدی در فک و دندانهای مجاور دارم و مسکن مصرف میکنم.راه چاره چیست؟
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، با توجه به اینکه اقدام به جراحی دندان و کشیدن ریشه ها به سختی انجام شده است امکان ایجاد درد شدید که احتمالا حالت درای ساکت هم ایجاد شده باشد زیاد است و در هر صورت بهترین درمان در این مرحله شستشوی مرتب با محلول سرم نمکی و یا دهانشویه است و ضمنا اطمینان کامل از باقی نماندن ریشه ها و تهیه رادیوگرافی نیز پیشنهاد می شود.

1395/01/16 15:15:01
سلام خسته نباشید من ریشه دندانم رو کشیده بودم ولی احساس کردم که باز ریشه هست که مشخص بود و با سوزن زدم بهش و قشنگ ریشه رو احساس کردم ولی الان ریشه دیگه معلوم نیست چون با سوزن زدم رفته ته لثم و دکترم بهم گفت دیگه ریشه نمونده من بهش گفتم ولی حرف خودشونو زد که امروز ته زوزن رو که تیز نیست بردم داخل لثم و قشنگ خورد به ریشه میخوام بدونم چیکار کنم آیا عکس بگیرم اگر ریشه خیلی ریز باشه مشخص میشه یا نه؟ کمکم کنید ممنون
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، چنانچه به گفته ی پزشک خود اعتماد ندارید، تنها بره بررسی دقیق انجام رادیوگرافی است و از دست زدن به ناحیه جدا خودداری نمایید.

1395/02/26 15:38:15
با سلام من خانمی 47 ساله هستم حدکد دو ماه است دچار فشار خون فوق کلیوی شدم که با داروی فشارخون تقریبا کنترل شده روکش دندانم شل شده بود به دکتر مراجعه کردم گفتن باید ریشه یکی از دندانم کشیده شود با توجه به اطلاع ایشان از فشار خونم و با توجه به تزریق آمپول بی حسی بدون اپی نفرین با فشارم به 19رسید که ایشان دندانم را نکشیدن لطفا مرا راهنمایی کنید چیکار باید بکنم و مرکزی در تهران هست که بیماران فشار خونی مراجعه کن
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، برای کنترل فشار خون بایستی تحت نظر پزشک قلب و عروق و در صورت لزوم تغییر دوز و نوع داروهای مصرفی اقدام بفرمائید و سپس به دندانپزشک مراجعه نمایید. چنانچه باز هم کنترل نشد بایستی در مراکز بیمارستانی و دانشگاهی بعد از کنترل کامل فشارخون اقدام گردد.

1395/02/26 15:40:19
سلام ،دندان عقل ردیف پایین دندانم خراب شده دکتر میگه با توجه به اینکه در عصب فرو رفته احتمال بی حسی همیشگی لب پایینم هست ،راهنمایی بفرمایید
دکتر سعید تسنیمی

سلام، با توجه به اینکه در خیلی از موارد دندان عقل پایین مخصوصا در موارد نهفتگی دندان عقل ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی با عصب فک تحتانی دارد، این امکان وجود دارد که عصب آسیب دیده و ایجاد بی حسی لب پایین از عوارض ضمن جراحی باشد و بهبود آن بستگی به شدت آسیب دارد و در آسیبهای شدید امکان بی حسی دائم لب پایین بسیار زیاد است. مهارت دندانپزشک و جراح بسیار مهم است.

1395/05/17 16:17:53
سلام من میخوام جراحی فک انجام بدم میخواستم بپرسم ایا جراحی باعث تغییر در لثه ها میشود ولثه اسیب ببینند و این که احتمال بی حس موندن لب ها بعد از جراحی چه قدر است ؟
دکتر سعید تسنیمی

تحلیل و آسیب در لثه ها در موارد عدم وجود بیماریهای لثه تا تحلیل استخوان و لثه حائز اهمیت نیست (بوجود نمی آید)، بی حسی لب پایین به درجات خفیف یا کامل ممکن است بوجود آید لیکن بهبودی بی حسی لب قابل پیش بینی نیست.

1395/04/30 09:07:35
سلامدندونام سر نمیشن چیکار کنم
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، در مواردی که دندان بسیار دردناک باشد و یا عفونت در محل از قبل زیاد باشد، امکان پاسخ به داروهای بی حسی ضعیف تر می شود. در هر صورت استرس بیمار هم می تواند مزید بر علت باشد. توصیه به کاهش استرس و مصرف مسکن و آرام بخش قبل از انجام کار دندانپزشکی می شود.

1395/09/04 11:17:21
باعرض سلام و خسته نباشیددو روز قبل مجبور شدم یکی از دندان آسیایی رو گشیدم.الان لپم متورمه وخیلی درد دارم.تاحدی که آب دهانم رو به سختی قورت میدم.دندانپزشکم بعد از کشیدن دندان دارویی رو تجویز نکردند.ممنون میشم منو راهنمایی کنید
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، در خصوص عوارض بعد از کشیدن و جراحی دندانهای آسیا، درد، تورم و التهاب تا مقداری طبیعی است و در صورت درد و تورم شدید تجویز دارو با نظر پزشک میتواند کمک کند. ضمنا شستشوی دهان با آب نمک یا سرم ولرم هر 2-3 ساعت یکبار بسیار کمک کننده است.

1395/05/31 14:09:55
سلام خسته نباشید ، من دندان عقل نهفته داشتم و ۱۳ روز پیش جراحی کردم. یه حفره ای ایجاد شده که درد نداره ، و داخلش غذا میره و باعث نگرانی من شده .آیا این حفره عادیه? و چقدر زمان میبره تا پر پشه?با تشکر
دکتر سعید تسنیمی

بعد از جراحی دندان های عقل نهفته عمیق گاهی محل عمل تا مدتها حالت گودی و فرو رفتگی دارد که با گذشت زمان بهتر می شود ولی امکان دارد گاه برای همیشه گودی و فرو رفتگی بوجود آید که در صورتیکه مشکلی ایجاد نکند لازم به انجام کاری نیست.

1395/05/31 14:19:50
سلام وقت بخیرمن تا حالا چند بار دندانپزشکی مراجعه کردم ولی دنونام سر نمیشن مشکل از چیستدفعه آحری که رفتم دکتر۷تا آمپول خالی کرد تو لثه م ولی با اون درد شدید کارشو ادمه داد
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، در مواردی که دندان بسیار دردناک باشد و یا عفونت در محل از قبل زیاد باشد، امکان پاسخ به داروهای بی حسی ضعیف تر می شود. در هر صورت استرس بیمار هم می تواند مزید بر علت باشد. توصیه به کاهش استرس و مصرف مسکن و آرام بخش قبل از انجام کار دندانپزشکی می شود.

1395/05/17 16:19:44
سلام ، زمان کشیدن بخیه بعد از جراحی دندان عقل چند روز است؟بعد جراحی لثه برای کشیدن دندان عقل ، در همان قسمت مقداری لثه ام سفید رنگ شده آیا علامت بیماری خاصی است یا بطور طبیعی لثه سفید رنگ شده؟
دکتر سعید تسنیمی

سلام، زمان کشیدن بخیه معمولا در داخل دهان 7 روز است که گاه بنا به صلاح پزشک ممکن است کمی تغییر داشته باشد. بعد از جراحی محل زخم داخل دهان ممکن است در روزهای آینده کمی سفید رنگ بنظر برسد که مربوط به جرم و بقایای مواد غذایی بر روی زخم داخل دهان است که باعث می شود سطح زخم سفید تر بنظر آید.

1395/07/04 10:46:02
وقتی همه دندانها کشیده شود چه بخوریم
دکتر سعید تسنیمی

استفاده از مواد غذایی مقوی بصورت آبکی، پوره، و یا مخلوط شده بصورت سوپ و همچنین لآب میوه،لآب گوشت فراوان توصیه می شود. رسیدن مواد غذایی مناسب به بدن بسیار اهمیت دارد.

1395/10/26 14:38:19
با سلام و خسته نباشید، از زمانیکه دندانهای عقلم درآمده است فکم را که تا آخر باز میکنم صدایی می دهد و از جای طبیعی خود خارج می شود و حدود 10 سال است که این مشکل را دارم و با چند پزشک در میان گذاشته ام، ولی جوابی نگرفته ام
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، ضمن تشکر از مشاوره، در مورد درد مفصل ناحیه فک TMJ بایستی بیماران بدانند که اغلب ناشی از مشکلات جویدن و استرس و یک بیماری مزمن است که گاه بعد از کشیدن دندان یا جراحی دندان عقل بعلت فشاری که به مفصل می آید این ناراحتی مزمن تبدیل به حاد می شود و بصورت درد در ضمن جویدن یا حتی باز کردن دهان تظاهر می کند و همچنین بصورت صدای Click (کلیک) مفصل که بعلت جابجایی دیسک مفصل است بروز می نماید. بهترین راه مقابله با آن کاهش استرس و تصحیح روابط دندانی (اکلوژن) می باشد که بایستی با متخصصین ارتودنسی، پروتز و جراحی مشاوره شود.

1395/08/01 15:36:28
باسلام خدمت شما.از شما تقاضادارم در مورد شیوه های درمان کیست دندان شماره ۶ بنده را رهنمایی بفرمایید.
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، در مورد ضایعات انتهای ریشه دندان باید بدانیم که انواع مختلف می تواند داشته باشد و بصورت کیست، گرانولیشن تیشو، تومور و یا ضایعات استخوانی تظاهر کند. اما آنچه بنظر می آید منظور شما باشد بیشتر کیست عفونت انتهای ریشه است که می تواند در رادیوگرافی نمای گرانولیشن تیشو یا کیست داشته باشد. درمان اینها با کمی اختلاف نظر موجود بین همکاران یا reendo و یا جراحی و یا هر دو است. که در ناحیه دندان شماره 6 در صورت درگیری سینوس فک بالا درمان پیچیده تر هم می شود. که بایستی در هر صورت توسط متخصص جراحی دهان، فک و صورت این درمان انجام شود.

1395/11/25 08:21:21
سلام.هفته گذشته جراحی کردم و دندان عقلم را کشیدم، هنوز بعد از گذشتن این مدت من درد دارم،در حدی که خوابیدن منو دچار اختلال کرده.این درد طبیعیه?
دکتر سعید تسنیمی

با سلام و آرزوی سلامتی، درد بعد از جراحی دندان عقل تا یکهفته بعد از جراحی اغلب طبیعی است اما چنانچه شدت دارد درد به حدی است که با مسکن های معمولی بهبود نمی یابد ممکن است بعلت درای ساکت یا باقیماندن قطعات دندانی و غیره باشد، ترجیحا شستشوی مرتب حفره و رعایت دستورات بعد از جراحی می تواند باعث درمان و پیشگیری آن شود. در هر صورت، در صورت داشتن درد شدید بهتر است نزد دندانپزشک و جراح فک مراجعه نمایید.

1395/12/01 12:55:18
سلام.هفته گذشته جراحی کردم و دندان عقلم را کشیدم، هنوز بعد از گذشتن این مدت من درد دارم،در حدی که خوابیدن منو دچار اختلال کرده.این درد طبیعیه?
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، درد دندان عقل بعد از جراحی اغلب تا یک هفته میتواند کاملا طبیعی باشد، با این حال در صورتیکه مراقبت های بعد از جراحی مناسب نباشد، میتواند بیشتر آزار دهنده باشد. پیشنهاد می شود شستشوی دهان هر 2 ساعت با آب رقیق و یا سرم گرم انجام شود.

1395/12/22 10:10:02
سلام خدمت شماسیزده روز از خارج گردن دندان عقل پنهان سمت چپ فک پایین(جراحی دندان)من میگذرد.ولی چند روزی است که دردی شدیدی مابین زبان و فک هنگام جویدن احساس میکنم .دردی شبیه زمانی که گلو درد داشته باشید وبخواهید چیزی را قورت دهید .درد غدد لنفاوی
دکتر سعید تسنیمی

درد ناحیه دندان عقل کاملا مانند گلودرد احساس می شود و تا چند روز پس از جراحی اغلب طبیعی است. در صورتیکه درد ادامه یافت بایستی جهت بررسی های بیشتر نزد دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

1395/12/01 12:56:29
سلام خسته نباشید من حدود 3 ماه پیش دندون عقلمو جراحی کردم از وقتی بخیه هاش جذب شده ی مقداری باد کرده و یچیز سفید سفت بین اونه هرکاریم میکنم خارج نمیشهممنون میشم راهنمایی کنید
دکتر سعید تسنیمی

در صورتیکه بعد از این مدت مجددا دچار تورم شده باشد حتما باید توسط دندانپزشک ویزیت شود. امکان دارد که جسم خارجی وارد حفره شده باشد و باعث عفونت شود.

1396/01/27 17:04:48
با سلام. وقتی آمپول بی حسی به دهانم زده میشود پس از چند دقیقه اثر، فک همان سمت دهانم قفل می کند به صورتی که دهانم بیشتر از2 سانت باز نمیشود و دندانپزشک نمی تواند دندانم را درست کند.علت این موضوع چیست؟ وآیا راهکاری دارد.با سپاس فراوان
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، بایستی بررسی شود که آیا هر بار این اتفاق می افتد یا فقط در یک یا دو مورد بعد از تزریق بی حسی ایجاد شده است که این میتواند بعلت تزریق محتوای کاریول بی حسی و ترومای سوزن در عضلات جونده (رجلی داخلی) باعث انقباض عضله و بسته شدن موقت دهان شود که کم کم خوب خواهد شد.

1395/12/22 10:11:47
سلام وقت بخير من از بيماران كلينيك امام خميني هستم از ديشب دندون آسياب روكش شدم درد وحشتنكي گرفته با توجه به اينكه دوروز تعطيليه چيكار ميتونم بكنم ، چون روزه هم ميگيرم نميتونم مسكن بخورم
دکتر سعید تسنیمی

سلام علیکم، احتراما در خصوص دندان آسیا لازم است به کلینیک مراجعه نمایید، و در صورت نیاز، RCT جهت درمان اندو انجام شود و یا در صورتیکه دندان دچار تورم و شکستگی تاج شده باشد، نیاز به مراجعه به کلینیک و در صورت نیاز شاید نیاز به کشیدن دندان هم باشد.

1396/05/01 16:00:43
با سلام و خسته نباشید حدود دو هفته از جراحی دندان عقل قسمت پایین لثه میگذرد هیچ درد خاصی ندارم فقط ساعت های خاصی در روز احساس تیر کشیدن عجیبی در دندان های مجاور و حتی دندان های سمت دیگر لثه احساس میکنم،که البته دردی قابل تحمل هست و حتی مسکن نیز نمیخورم آیا این درد طبیعی است؟! و اینکه در این مدت من به هیچ وجه با اون قسمت لثه که جراحی انجام دادم چیزی نخوردم آیا الان میتونم به صورت عادی غذا رو بجوم، اگر احیانا باقیمانده غذا وارد حفره خالی شود دچار عفونت میشوم!؟
دکتر سعید تسنیمی

با سلام، در مورد حساسیت دندان مجاور دندان عقل خارج شده معمولا طبیعی است که تا مدتی بعلت تحلیل لثه کنار دندان مجاور باعث حساسیت دندان مذکور شود که بهتر است از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده شود و با گذشت زمان بهتر می شود و معمولا 2 تا 3 هفته بعد از کشیدن و جراحی دندان بهتر است با سمت کشیده شده غذای جویدنی میل نکنید و تا وقتی که حفره خالی است بهتر است با آن سمت غذا میل نفرمایید.

1396/01/20 09:29:56
با سلام و احتراممن 37 روز پیش دندان عقل پایین سمت چپم رو ی جراحی کردم الان بعد از گذشت 37 روز قسمت لب پایین و سمت چپم دچار گزگز و بی حسی هست و با جست وجویی که من کردم متوجه شدم ممکن شش ماه تا یک سال به این صورت بمونه.این درحالی است که من دوهفته دیگه با ایشون وقت جراحی برای دندان عقل پایین سمت راست دارم.اگر قرار باشه لب سمت پایین و راستمم همینطور بشه،باعث نگرانی و استرس شدید در من شده و نمیدونم چکار باید بکنم همچنین فکر اینکه ممکنه این بی حسی کلا بمونه هم منو خیلی داره اذیت میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید.با سپاس و احترام
دکتر سعید تسنیمی

سلام علیکم، احتراما در پاسخ به سئوال فوق چنانچه هنوز بی حسی سمت چپ هنوز خوب نشده است و انجام جراحی دندان سمت راست ضروری نیست بهتر است فعلا ریسک آسیب به عصب سمت راست را انجام ندهید، اما چنانچه سمت راست ضروری است و ریسک آسیب به عصب فک تحتانی ندارد میتوانید آن را انجام دهید. بایستی بدانید احتمال کمی هم وجود دارد که آسیب به عصب حتی دائمی هم باشد، جهت بررسی بیشتر و انجام آزمایشات رادیوگرافی در مورد ناحیه بهتر است اقدام بفرمایید.

1396/04/25 16:37:45
با عرض سلام و خسته نباشیدبنده دو روزه که دندون عقل فک پایینم رو جراحی کردم و امروز یه چیزی مانند جوش چرکی کوچکی کنار همون دندون جراحی شدم دیدم در اومده و نزدیک گلوم هم کمی قرمز شده میخواستم بدونم این عفونته یا طبیعیس و برای رفع مشکل چه باید کنم .سوال دیگه ای هم خدمتتون داشتم اینکه آیا جراحی دندون های نهفته فک بالا در صورتی که مشکلی ایجاد نکنه ضرورتی دارد؟ من الان دندون عقل نهفتم دو ساله که در اومده ولی مشکلی نداره و دندون عقل فک پایینم که نیمه نهفته بود رو کشیدم ولی در مورد اینکه دندون نهفته فک بالا رو بکشم هنوز تردید دارم خواستم نظر شما رو هم بدونم و برای جواب سوال هم عجله دارم .ممنون
دکتر سعید تسنیمی

سلام علیکم، اگر فیستول چرکی بعد از گذشت چندین روز از جراحی دندان عقل ایجاد شود بایستی به پزشک مراجعه کنید. اما گاهی دانه های ریز استخوانی است که بدون درد و ترشح چرک در ناحیه وجود دارد که اینها خود به خود دفع می شود و مشکلی نیست. در مورد نیاز به جراحی، دندان عقل نهفته بالا با توجه به فرم و جهت رویش دندان و شرایط سنی بیمار بایستی توسط دندانپزشک لزوم به جراحی آن ناحیه شود، گاهی هم اگر عوارض جراحی بیشتر از عوارض وجود دندان باشد صلاح بر عدم انجام جراحی خواهد بود.

1396/09/12 08:58:52
آیا جرم گیری باعث از بین رفتن مینای دندان میشود
دکتر محسن یزدانیان

جرم های دندانی محل مناسبی است برای شکل گیری پلاک میکروبی که عامل اصلی عفونتهای لثه می باشد لذا حذف جرمهای دندانی ضروری است

1393/09/30 20:29:39
آیا بافت از دست رفته توسط جراحی قابل ترمیم وبازگشت است
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، هدف اصلی از انجام جراحی های پریودنتال (لثه) حذف عوامل موضعی محرک (پلاک میکروبی، جرم و ...) است که عامل اصلی تخریب بافتهای نگاهدارنده دندان می باشند. در برخی از انواع جراحی های پریودنتال هدف ترمیم بافتهای از دست رفته می باشد که بنا به دلائلی این نوع جراحی ها محدود می باشد و در برخی موارد امکان بازسازی میسر می باشد.

1394/01/26 08:46:48
چرا لثه های من خودو به خود ویا وقتی چیزهای سفت رو گاز میزنم خونریزی دارد
دکتر محسن یزدانیان

سلام، شما احتمالا مبتلا به بیماری پریودنتال می باشید . مراجعه به متخصص جهت بررسی های بیشتر الزامی است.

1394/01/26 08:52:50
بیماری لثه پس از درمان قابل بازگشت است
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، عمدتا بافتهای از دست رفته بواسطه بیماریهای پریودنتال (لثه) برگشت پذیر نمی باشند اما باید توجه نمود که در صورت عدم درمان، میزان بیشتری از بافتهای نگاهدارنده دندان از بین خواهند رفت و درمان بیماری لثه موجب توقف روند تخریبی بیماری خواهد شد.

1394/01/26 08:48:23
برای انجام روکش دندانپزشکم گفتند باید قبل از روکش جراحی لثه انجام بدم آیا جراحی به دندان آسیب نمی رساند
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، این نوع جراحی ها جهت ایجاد فضای مناسب برای قرارگیری پروتز دندانی (روکش) انجام می شود. در صورت عدم انجام این نوع جراحی ها (که جراحی افزایش طول تاج نامیده می شوند) در دراز مدت تخریب بافت پریودنتال را در اطراف پروتز دندانی شاهد خواهیم بود. بنابراین در صورت تشخیص متخصص جراحی لثه، این نوع جراحی ها الزامی است.

1394/01/26 08:50:30
دکتر سلام ایا جرمگیری خوب هست یانه میگن با جرمگیری مینای دندان ضعیف میشود .متشکر
دکتر محسن یزدانیان

جرم دندانها بواسطه تجمع پلاک میکروبی روی آنها موجب تخریب انساج نگاهدارنده دندان خواهند شد و حذف آنها ضروری است.

1394/01/26 08:51:48
• من برای ارزیابی بیماری لثه ام به دو پریودنتیست مراجعه کرده ام. آنها درمانهای متفاوتی را ارائه داده اند. یکی از آنها جرمگیری عمیق (زیر لثه) هر 3 ماه یکبار را توصیه کرده است. دیگری جرمگیری با آنتی بیوتیکها را توصیه کرده است. از کجا بدانم کدامیک از این دو درمان بهتر است ؟
دکتر محسن یزدانیان

هر دو گزینه بسته به شرایط شما قابل توجیه هستند. اینکه دو پریودنتیست دو درمان مختلف را ارائه کنند که یکی از آنها اشتباه یا غیر ضروری باشد، معمولا رخ نمی دهد. من توصیه می کنم پریودنتیستی را انتخاب کنید که با او احساس راحتی بیشتری می کنید، و سپس توصیه های درمانی وی را دنبال کنید.

1393/09/07 19:44:39
• دندانهای من شروع به حرکت و جابجایی کرده اند، خصوصا دو دندان جلو. این امر روی جویدن و صحبت کردن من تاثیر منفی گذاشته و لثه های من متورم شده است. گاهی اوقات هنگامی که صحبت می کنم احساس می کنم حرکت می کنند. من حدود 12 سال است به دندانپزشک مراجعه نکرده ام، زیرا از دندانپزشکی می ترسم. آیا می توانم دندانهایم را نجات
دکتر محسن یزدانیان

تشخیص شرایط شما بدون بررسی های دقیق دشوار است، اما با توجه به موارد مطرح شده احتمال می رود عفونتی در دهانتان داشته باشید. اگر می خواهید دندانهایتان را حفظ کنید حتما به دندانپزشک مراجعه نمایید، هر چه زودتر مراجعه کنید، شانس بیشتری برای حفظ دندانهایتان خواهید داشت.

1393/09/07 19:45:45
• لثه های من خونریزی می کنند. من دو بار در روز مسواک می زنم، از نخ دندان استفاده می کنم و بطور منظم از دهانشویه استفاده می کنم. من هر 3 ماه یکبار جرمگیری می کنم. من قبلا جراحی لثه انجام داده ام. اما هنگام مسواک زدن و استفاده از نخ دندان هنوز لثه هایم خونریزی دارند. آیا این طبیعی است؟ پزشکم گفته من سالم هستم و نباید نگران این موضوع باشم.
دکتر محسن یزدانیان

پریودنتیست شما بهترین فردی است که می تواند در رابطه با نیاز شما به جراحی لثه تصمیم گیری کند. شما می توانید در رابطه با نگرانی هایی که دارید با او صحبت کرده و گزینه های درمانی ممکن را از وی جویا شوید.

1393/09/07 19:47:03
دکتر محسن یزدانیان

خونریزی از لثه طبیعی نمیباشد ومی بایست توسط پریودنتیست(متخصص لثه)مورد بررسی قرار گیرد

1393/09/30 20:19:40
1. تمامی قسمتهای لثه من صورتی رنگ و سالم به نظر می رسد، بجز لثه هایی که مرتبط با دو دندان جلویی پایینی هستند، من فکر می کنم لثه هایم دچار تحلیل شده اند چه باید بکنم؟
دکتر محسن یزدانیان

سوال شما در دو موضوع مطرح شده است 1- رنگ لثه : تغییر رنگ لثه از صورتی به قرمز می تواند نشانه التهاب باشد 2- تحلیل لثه : در این تغییر عوامل متعددی دخیل است و تشخیص آن به عهده متخصص لثه می باشد در هر دو مورد بررسی کلینیکی توسط متخصص لثه توصیه میشود

1393/09/29 10:19:00
من بیماری لثهدارم آیا این بیماری ممکن است به تمام فک سرایت کند
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، بیماریهای پریودنتال (لثه) موجب تخریب بافتهای نگاهدارنده دندان خواهند شد و در دراز مدت میزان قابل توجهی از این بافتها در صورت عدم درمان از بین خواهند رفت. لذا درمان این بیماری موجب حفظ انساج نگهدارنده دندان خواهد شد.

1394/01/26 08:54:12
• من 5 روز قبل پیوند لثه انجام داده ام. رنگ آن سفید است. چه زمانی رنگش صورتی می شود؟
دکتر محسن یزدانیان

اگر بافت پیوندی از ناحیه کام برداشته شده باشد رنگ ان در ناحیه پیوند شده روشنتر از بافتهای اطراف خواهد شد

1393/09/21 23:23:19
• من 50 ساله هستم و از اوایل بزرگسالی بیماری لثه داشته ام. تا کنون دو بار جراحی انجاد داه ام و دندانپزشکم برای سومین بار پیشنهاد جراحی داده است. من دیگر نمیخواهم جراحی انجام دهم. ایا می توانم دندانهایم را بکشم و بجای آنها دندان مصنوعی بگزارم؟
دکتر محسن یزدانیان

حفظ دندانها در شرایط سلامت با تایید پزشک توصیه میشود بهتر است با متخصص دیگری نیز مشورت نمایید

1393/09/21 23:35:47
سلام ببخشید لثه فک پایینمم تحلیل رفته. ولی موقعی که میخوام جرم گیری کنم آمپول بی حسی میزنم. ضمنا دندان هایم لق نشده. ایا احتیاج به جراحی دارد.
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی موفقیت، تحلیل لثه معمولا با افزایش سن و روش نادرست مسواک زدن در بیماران ممکن است ایجاد شود. در مواردیکه میزان تحلیل لثه در حدود 3-1 میلی متر باشد معمولا نیاز به درمان خاصی وجود نداشته و استفاده از مسواک نرم توصیه شده و روش صحیح مسواک زدن به بیمار آموزش داده می شود. ولی در صورت افزایش میزان تحلیل لثه بیش از 3 میلی متر بیمار ممکن است کاندید پیوند لثه باشد.

1394/06/25 09:10:05
سلام دکتر من لثه هام سفید شده و روش یه ماده ی سفد ایجاد میشه علت اون چیه
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی موفقیت شما، بطور نرمال رنگ لثه متناسب با رنگ پوست ممکن است از صورتی کمرنگ تا قهوه ای تیره متغیر باشد. در افرادیکه پوست روشن تر دارند معمولا لثه کمرنگ تر خواهد بود و بالعکس. گاهی اوقات باقیمانده مواد غذایی روی لثه تجمع یافته که بصورت لایه سفید رنگ نمایان می شود. در اینصورت با کمی ماساژ دست یا مسواک نرم می توان این لایه سفید رنگ را برداشت. همچنین در بعضی بیماریهای پوستی-مخاطی ممکن است یک لایه ضخیم از پوسته سطحی لثه برداشته شده و لثه زیرین نمای قرمز و خون چکان داشته باشد، در این موارد نیاز به بررسی و معاینه کلنیکی و پاتولوژیک دقیق تر می باشد.

1394/06/25 09:07:46
با سلام و خسته نباشید خدمت شماآیا بعد از عمل افزایش طول تاج دندان(cf) نیازی به عصب کشی هست؟
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی موفقیت، بطور روتین درمان عصب کشی (RCT) دندانهاییکه که پایه روکش بوده و نیازمند جراحی افزایش طول تاج می باشند قبل از جراحی افزایش طول تاج و بعد از حذف علایم کلنیکی مانند تورم، درد و آبسه انجام می شود.

1394/06/25 09:13:04
سلاممن برای روکش دندان 6 خود اقدام کرده ام ... دکتر مربوطه تشخیص داد که قبل از پروتز باید جراحی لثه انجام شود ولی علاوه بر دندان 6، دندان 5 را نیز جراحی کرده اند.نظر شما در این مورد چیست؟
دکتر سارا واثق

ضمن عرض سلام و آرزوی موفقیت، بطور روتین جراحی افزایش طول تاج دندان جهت آشکارسازی لبه سالم دندانهایی با پوسیدگی عمیق انجام می شود، در این نوع جراحی جهت هماهنگی موفقیت لبه لثه دندانی که نیاز به جراحی دارد نسبت به دندانهای مجاور، حداقل دو دندان مجاور تحت جراحی لثه قرار می گیرند.

1394/08/04 08:43:27
لثه من درقسمت پایین کاملا از بین رفته است من 65 سن دارم و در سن جوانی جراحی لثه شده ام و 20 سال قبل هم با جراحی دندان هایم را تعمیر کرده اندولی الان لثه ام کاملا از بین رفته ودرد هم دارم و بسیار ناراحتم که چه خواهد شد و چه باید کرد حتی در خواب هم به این موضوع فکر میکنم من در اسپانیا زندگی میکنم ولی با شما مکاتبه و درددل بسیار برایم راحت تر است و امیدوارم راهی به من نشان دهید متشکرم و ببخشید اگر خوب ننوشتم چون سالهای بسیار زیادی در خارج کشور هستم .
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی موفقیت برای شما، تحلیل لثه یکی از بیماریهای شایع است که به دلایل متعددی ایجاد می شود مانند: روش نادرست مسواک زدن، تحلیل استخوان فک بدلیل بیماریهای عفونی لثه، عدم وجود لثه چسبنده و ... که در بعضی موارد تحلیل لثه می تواند همراه با حساسیت سطح ریشه دندان به سرما یا موقع تنفس باشد. جهت تشخیص درست، معاینه کلنیکی ضروری است و درمان مورد نیاز بر اساس عامل ایجاد کننده مشخص می گردد. در بیشتر موارد درمان پیشنهادی پیوند لثه می باشد.

1394/08/09 08:29:19
با سلام من دختری 25 ساله هستم خودم فکر میکنم بیماری پیوره دارم لثه هام خونریزی میکنه و دهانم بوی بد میدهد آیا درمان میشود؟به یک دندانپزشک مراجعه کردم گفت 50 درصد لثه هات تحلیل رفته فقط میشه تا این حد نگه داشت تازه لثه هات زشت میشه
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی موفقیت، هت تشخیص بیماریهای پریودنتیست (پیوره) معاینه کلنیکی و رادیوگرافی الزامی است. در نواحی که التهاب لثه و تحلیل استخوان وجود دارد اولین مرحله درمان جرمگیری کامل دندانها و رعایت بهداشت مناسب بیمار است، در صورتیکه3-2 هفته بعد از جرمگیری التهاب لثه باقیمانده و پاکت عمیق وجود داشته باشد جراحی لثه (فلپ) جهت حذف عفونت انجام می شود. متناسب با میزان تحلیل استخوان ایجاد شده در بیماری پریودنتیست، بعد از انجام جراحی، بلند شدن تاج کلنیکی دندانها و فضای خالی بین دندانها ایجاد خواهد شد.

1394/09/25 08:27:06
سلام اقای دکتر خسته نباشيد من تو هفته 30بارداری هستم لسه هام خيلی درد دارند ميتونم جرم گيری کنم
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی موفقیت، در 3 ماهه سوم بارداری (ماههای 7، 8 و 9) در ورت وجود جرم انجام جرمگیری در مدت زمان کوتاه مانعی ندارد.

1394/09/25 08:23:48
در اکثر اوقات لثه هایم متورم است علت چیست
دکتر سارا واثق

با سلام و آرزوی سلامتی شما، علت التهاب لثه در بیشتر مواقع جرمهای دندانی یا پرکردگی های عمیق زیر لثه و گیر غذایی میباشد. جهت درمان مناسب باید علت ایجاد کننده التهاب لثه حذف شده و رعایت بهداشت مناسب، بعد از آن توصیه می گردد.

1394/10/14 12:35:59
چرا در لثه کیست ایجاد میشه
دکتر سارا واثق

ضمن عرض سلام و خسته نباشید، کیست بدلایل مختلف از جمله ریشه های عفونی دندانها، فرو رفتن جسم خارجی در لثه، و عصب کشی نامناسب پیشین ایجاد می شود. جهت تشخیص دقیق و درمان مناسب، معاینه کلنیکی و رادیوگرافی الزامی است.

1394/10/14 12:37:23
با سلام استخوان دندانهای من بنا به تشخیص دندانپزشک تحلیل رفته و کمی لق شده آیا راه درمانی وجود دارد؟
دکتر سارا واثق

ضمن عرض سلام و خسته نباشید، تحلیل استخوان اطراف دندانها بدلایل متفاوت از جمله جرمهای عمیق دندانی زیر لثه، بیماریهای پریودنتال ارثی، روشهای نادرست مسواک زدن و ... ایجاد می شود که مرتبط با علت ایجاد کننده و وابسته به میزان و شدت تحلیل استخوان می توان روشهای بازسازی کننده استخوان - جراحی فلپ جهت حذف عفونت و کنترل تحلیل استخوان را توصیه نمود. جهت تشخیص مناسب و انتخاب روش درمانی، معاینه کلنیکی و رادیوگرافی الزامی است.

1394/10/14 12:43:46
با سلام. پدر من 55 سال سن دارد، دندانهایش پوسیدگی و درد نداشتند ولی خودبه خود یکی یکی دارن می افتند. میخواستم بدانم علت چیست؟
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، از دست دادن دندانها علتهای زیادی دارد که مهمترین آن بیماریهای پریودنتال (لثه) میباشد. لذا توصیه می شود ایشان توسط متخصص بیماریهای لثه معاینه گردند.

1395/02/08 11:43:09
درود بر شما.من چند سالی هست که وقتی از خواب بیدار میشم از لثه هام خون میاد.الان خیلی واسم غیر قابل تحمل شده و یه مقدار درد هم احساس میکنم تو بعضی نقاط دهان و لثه هام.درمانش چیه ؟ یه سری رفتم دندانپزشکی گفت جرم گیری کن.جرم گیری کرد و هنگام جرم گیری انقدر خون اومد که گفت لثه هات مریضه و نمیدونست چشون هست ! در ضمن جدیدا مدام حساسیت میکنم و گلوم و سقف دهانم میسوزه.آیا میتونه از این عفونت باشه ؟
دکتر محسن یزدانیان

با سلام و آرزوی سلامتی، با توجه به علائمی که اظهار میدارید احتمالا مبتلا به بیماری پریودنتیت (عفونت انساج نگاهدارنده دندان) می باشید که در مواقع حاد می تواند مخاط دهان و گلو را نیز درگیر نماید. لذا لازم است در اسرع وقت به پریودنتیست (دندانپزشک متخصص بیماریهای لثه) مراجعه نمایید.

1395/03/05 08:48:15
باسلام.عقب نشینی لثه دارم و۵۵ساله هستم چه درمانی پیشنهاد میکنید؟
دکتر محسن یزدانیان

با سلام و آرزوی سلامتی، در ارتباط با تحلیل لثه مهم آنست که علت ایجاد این نوع تحلیل ها مشخص گردد، عواملی همچون مسواک زدن غلط، نوع خمیر دندان ها، فشارهای فکی و ... می تواند از عوامل ایجاد تحلیل های لثه باشد، بنابراین در ابتدا بیمار می بایست توسط پزشک معاینه شده تا علت تحلیل مشخص شده و درمان مناسب انتخاب گردد.

1395/05/20 12:48:30
سلام و وقت بخیرمن چند سالی است که دهانم خیلی بو میدهد پیش چندین دندان پزشک هم رفته ام ولی آن ها بدون بررسی دقیق اشکال را از جای دیگری دانستند پیش دکتر گوش و حلق و بینی هم رفته ام اما گفت از دندان هاست ضمن این که لثه های من در بعضی از قسمت ها بسیار ورم دارد و سفت شده است یعنی وقتی دست میکشم خودم می فهمم الان چند وقتی است که حتی از مجاری بینی هم بو خارج میشود این رو از رفتار دیگران میفهمم و حتی خودم نیز میفهمم لطفا راهنمایی کنید آیا مشکل از دهان و دندانم است و این که خوب می شود و این که برای درمان باید چی کار کنم؟مرسی
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، از عوامل مهم بوی بد دهان بیماریهای پریودنتال (لثه) می باشد. پاکتهای اطراف دندان محل مناسبی برای تجمع پلاک میکروبی است که می تواند منجر به ایجاد بوی بد دهان شود. لذا توصیه می شود به متخصص یسماریهای لثه جهت ویزیت و بررسی مراجعه نمایید.

1395/06/31 11:43:59
بعد از لثه هام در طول زمان هیچ خونریزی ندارد ولی در بعضی از قسمتهای خاص موفع خواب لثه هام خونریزی می کند که صبحها موقع شستشو متوجه این موضوع می شوم. خواستم ببینم علت خاصی دارد؟
دکتر محسن یزدانیان

سلام، احتمالا شما مبتلا به بیماری لثه می باشید، بهتر است که سریعا به متخصص لثه مراجعه نمایید.

1395/07/28 08:36:46
با سلام من 5 سال پیش دندان نیشم را عصب کشی کردم تا دیروز خوب بود مشکلی هم نداشتم ولی دیروز هنگام خوردن آجیل قسمتی از مواد دندانم ریخت و لق شد بطوری که از بیرون به سمت داخل تکان نمیخورد ولی وقتی زبانم میخورد دندانم به سمت بیرون حرکت میکنه درد نداره با این حال میشه دوباره ترمیمش کرد
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، بستگی دارد که این شکستگی چقدر زیر لثه باشد، اگر شکستگی زیر لثه رفته باشد نیاز به جراحی لثه و روکش دارد ولی اگر فقط در حد یک شکستگی کوچک و بالای لثه باشد دندان قابل ترمیم است.

1395/12/01 08:48:03
سلام من جرم گیری رو دوست ندارم راهی برای از بین بردن جرم میخوام لطفا //
دکتر محسن یزدانیان

در صورت ایجاد جرم بر روی سطوح دندانی با توجه به نقش آن در ایجاد بیماریهای لثه می بایست از سطح دندان برداشته شوند و در حال حاضر روش جایگزینی وجود ندارد.

1395/08/15 09:21:06
سلام. مسواک بین دندانی که بعد از جراحی لثه باید استفاده کنیم آیا باید سایز مشخصی داشته باشد؟
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، بله، این مسواک باید بگونه ای باشد که کوچکتر از ناحیه بین دو دندان نباشد، در واقع باید فضای بین دندانی را بطور کامل پوشش دهد.

1395/12/04 12:08:15
سلام.من از چندسال پیش متوجه شدم که بعضی قسمتهای لثه ام سفیده.دوطرف بالای دندون های نیشم جوری سفیده که حس میکردم زیرش دندون نهفته اس.رفتم دکتر و عکسبرداری کردم و دکتر بعد از معاینه گفته لثه های بعضیا این مدلیه.یه دکتر دیگه هم رفتم اونم چیزی درمورد بیماری لثه بهم نگفت.الان گاهی وقتا موقع استفاده از نخ دندون یکم از لثه هام خون میاد.یکم سرچ کردم دیدم میتونه از عوامل بیماری لثه باشه.ولی درد یا علائم دیگه ای ندارم .خواستم ببینم با توجه به اینکه قبلا دو تا دکتر معاینه ام کردن لازمه دوباره این موضوع رو جدی بگیرم یا ن؟پیشاپیش ممنون از پاسختون
دکتر سارا واثق

در ارتباط با رنگ سفید لثه باید عنوان داشت که در حالت طبیعی در حالت طبیعی رنگ نسج نرم حمایت کننده دندان باید به رنگ صورتی رنگ پریده باشد. گاهی اوقات بعلت بیرون زدگی دندان ها از قوس فکی حتی متمایل به سفید می شود که طبیعی است. در خصوص خونریزی از لثه، این علامت نشانه التهاب در انساج نگهدارنده دندان می باشد که مراجعه به متخصص لثه الزامی است.

1396/02/16 08:12:51
مسواک بین دندانی که بعد از جراحی لثه باید استفاده کنیم آیا باید سایز مشخصی داشته باشد؟
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، بله، این مسواک باید بگونه ای باشد که کوچکتر از ناحیه بین دو دندان نباشد، در واقع باید فضای بین دندانی را بطور کامل پوشش دهد.

1396/02/02 08:25:09
باسلامدرد لثه شدید دارم که خونریزی دهنده هست.مسواک هم دو روز یکبار استفاده میکنم.راه چاره چیست؟؟ممنون
دکتر محسن یزدانیان

با سلام، ضمن تاکید بر اهمیت بهداشت در سلامت لثه ها ( دوبار در روز مسواک و یکبار نخ دندان) ، با توجه به علائم مطرح شده احتمالا مبتلا به بیماری لثه هستید و جهت بررسی و تشخیص دقیق بایستی در اسرع وقت به متخصص پریو مراجعه نمایید.

1395/12/04 12:07:20
سلام.لثم عفونت کرده و دندونام لق شدن دندون پزشکم بهم دارو داد یه ماهه دارم ازشون استفاده میکنم اما تاثیر چندانی نداره باید به خوردن دارو ها ادامه بدم؟
دکتر محسن یزدانیان

با سلام و آرزوی سلامتی، در درمان بیماریهای پریودنتال (لثه) مصرف دارو، درمانی کمکی محسوب می شود لذا مراجعه شما به یک پریودنتیست جهت ارزیابی دقیق بیماری الزامی می باشد.

1396/06/29 11:51:16
سلامخسته نباشینسارا هستم. بیست و یک ساله.من سه سال پیش بخاطر کنکور و استرس زیاد، افسرده شدم و حتی مسواک هم هفته ای دو بار میزدم.الان سه ساله هروقت مسواک میزنم از لثه هام خون میاد و دندونام جرم داره و جرم گیری رو خواهم کرد. فقط اینکه لثه هامم احساس میکنم تحلیل رفته. ولی زیاد نیست. امکان دار بدون جراحی درمانش کرد؟
دکتر محسن یزدانیان

با توجه به اظهارات شما مسواک زدن هفته ای دو بار برای سلامت دهان و دندان کارایی ندارد. حداقل استفاده از مسواک و نخ دندان روزی دو بار در روز برای حفظ سلامتی دندانها و بافتهای نگهدارنده لازم است. ضمنا درمان جرمگیری بر اساس نظر دندانپزشک الزامی است. اما تشخیص دقیق بیماری شما نیاز به مراجعه به پریودنتیست دارد.

1396/04/28 10:48:04
• آیا نیاز به بستن فاصله بین دو دندان جلویی کودک یکساله ام وجود دارد؟
دکتر مصطفی محاوری

پاسخ در سئوال شما نهفته است. هرچند این فاصله از دید شما که والدین کودک هستید غیرنرمال بنظر می آید اما باید ببینید از دید دندانپزشک این فاصله چگونه است. این فاصله در واقع چیز خوبی است. کودک شما در آینده به آن نیاز پیدا خواهد کرد. دندانهای دائمی جلویی بالایی بطور قابل ملاحظه ای بزرگتر از دندانهای شیری هستند. دهان کودک شما نیاز به فضای بیشتری برای دندانهای بزرگتر دارد. بنابراین در رابطه با این فاصله نگران نباشید

1393/08/13 19:50:16
• فرزند 6 ساله ی من نیازهای ویژه ای دارد. او هرگز هیچگونه پوسیدگی نداشته است اما اخیرا که به دندانپزشک مراجعه کرده ایم 6 دندان پوسیده در دهان او یافته است. ما معتقدیم این اتفاق بدلیل یکی از داروهای خاصی است که او مصرف می کند و باعث خشکی دهان می شود. او از سوزن می ترسد و اجازه نمی دهد دندانپزشک دندانهای او را پر کند. ما تصمیم گرفتیم برای او بیهوشی انجام دهیم اما این کار پرهزینه است. تمامی پوسیدگی ها در دندانهای شیری او بین دندانهای آسیابش رخ داده است. آیا می توانیم بدون انجام درمان از دندانهای او مراقبت نماییم تا زمانیکه افتاده و دندانهای دائمی اش دربیایند؟
دکتر مصطفی محاوری

بله گروهی از داروها بعلت ایجاد خشکی دهان ویا داشتن شیرینی زیاد میتوانند باعث پوسیدگی شوند با توجه به سن کودک شما در صورتی که در محیطی آرام و با روشهای مناسب و رعایت سلسله مراتب درمان ساده به سخت ،برای کودکان درمان انجام شود کودکان همکاری خواهد کرد ولی در غیر اینصورت درمان بیهوشی قابل توصیه خواهد بود در ضمن درمان دندانهای شیری خلفی در این سن برای کودک یک ضرورت است و در صورت عدم درمان ،با گسترش پوسیدگی ها و از دست دادن دندان و مشکلات بعدی مواجه خواهیم بود

1393/09/21 14:15:20
• پر کردن پوسیدگی در دندان شیری برای یک کودک 3 ساله تحت بیهوشی عمومی چقدر ایمن است؟ دندان شیری به هر حال می افتد. در این دندان فقط پوسیدگی سطحی وجود دارد. آیا راهکار دیگری وجود دارد؟
دکتر مصطفی محاوری

من دقیقا نگرانی شما را در این زمینه درک می کنم. هرچند به یاد داشته باشید که امروزه بیهوشی عمومی کاری نسبتا ایمن است. امروزه بیمارستانها و مراکز دندانپزشکی معتبر کارکنانی آموزش دیده دارند که می توانند این کار را به خوبی انجام دهند. این افراد آموزش دیده در طول پروسه بیهوشی وضعیت کودک را پایش کرده و بیمار را به سلامت به اتاق ریکاوری منتقل می کنند. راههای دیگری نیز به جز بیهوشی وجود دارد. اگر کودک برای انجام درمان همکاری کند، ممکن است درمان با بی حسی موضعی انجام شود. اما باید به این نکته توجه شود که دربرخی از کودکان که به درمانهای زیادی نیاز دارند جهت انجام ایمن درمان باید تحت بیهوشی این کار را انجام داد. هرچند این دندانها شیری هستند، اما این دندانها تا سالها بعد در دهان کودک باقی می مانند. در ویزیت، دندانپزشک گزینه های ممکن را به شما شرح خواهد داد. او همچنین در رابطه با منافع و مضرات هر درمان با شما صحبت خواهد نمود.

1393/09/07 19:15:55
• پسر یکساله من فقط دو دندان جلویی بالایی در دهانش دارد. این دندانها فرسوده و ساییده شده به نظر می رسند. این دندانها هیچ درخششی ندارند. لکه های قهوه ای روی این دندانها ظاهر شده است. او رفلکس معده دارد و شیر خاصی را مصرف می کند. آیا این امر روی او تاثیر منفی گذاشته است؟ آیا تمام دندانهای او به این شکل خواهند بود؟ او فقط آب و شیر می نوشد.
دکتر مصطفی محاوری

با توجه به سن کودکان تاخیر در رویش دندانهای شیری فک پایین مشهود است از طرفی رفلاکس معده نیز باعث تخریب دندانهای موجود میشود توصیه میشود کودک خود را برای بررسی های بیشتر بصورت همزمان نزد پزشک متخصص کودکان و دندانپزشک متخصص کودکان ببرید

1393/09/21 13:57:51
• دختر 13 ساله من یک دندان آسیاب دارد. اخیرا، من به دهان او نگاه کرده ام و متوجه شده ام دو دندان در سقف دهانش در همان موقعیت دندانهای آسیاب درآمده است. چه باید بکنم؟
دکتر مصطفی محاوری

احتمالا منظور شما از دندان آسیاب دندان شیری است در این صورت با توجه به سن کودکتان باید بلافاصله دندان شیری مذکور کشیده شود تا مسیر رویشی دندان دائمی آزاد گردد

1393/09/21 13:51:45
6. چرا روی خمیر دندان های مخصوص کودکان نوشته شده آن را قورت ندهید؟ من فرزندانی 2 و 3 ساله دارم، که همواره هنگام مسواک زدن خمیر دندان را قورت می دهند، آیا این کار برای آنها مضر است؟ نظر شما در زمینه خمیر دندان های ارگانیک چیست؟
دکتر مصطفی محاوری

کلا مصرف خمیر دندان جهت کودکان زیر 3 سال بعلت امکان بلع توصیه نمیشود بلع خمیر دندان بعلت وجود مواد افزودنی در آن برای کودک مضر است بصورت کلی ترکیبات ارگانیک نسبت به ترکیبات شیمیایی ارجعیت دارند اما حتما باید در این موارد از برندهای معتبر استفاده شود تا از محتوی و کیفیت آن اطمینان یافت

1393/10/07 11:34:41
دوماه قبل شروع به درمان ارتودنسی کردم نمی دونم پلاک ترتودنسی روباید چند وقت یکبار ضد عفونی کنم
دکتر مصطفی محاوری

شستشو کامل پلاک بطور منظم و روزانه با آب و مسواک کفایت میکند و نیازی به ضدعفونی نیست

1393/11/28 21:41:19
خوردگی که در دندانها براثر قطره آهن ایجاد می شود باچه درمانی قابل بازسازی است
دکتر مصطفی محاوری

در صورت بروز پوسیدگی دندانی درمان لازم ترمیم و پرکردن دندان است در صورت شدت پوسیدگی گاهی لازم است قبل از ترمیم عصب کشی نیز انجام گردد لازم به تاکید است صرف مصرف قطره آهن باعث پوسیدگی نمیشود

1393/12/04 13:32:34
سلام آقای دکتر طول درمان اتودرنسی ثابت درکودکان چقدر هست؟
• دندان شیری دختر من نیفتاده است اما در پشت آن دندانی دائمی درامده است. آیا باید دندان شیری را بکشیم؟
دکتر مصطفی محاوری

این اتفاق معمول است و نیاز به درمان خاصی ندارد صرفا در صورتی که دندانهای دائمی کاملا روییده باشند و دندان شیری کماکان در محل خود محکم باشد توصیه به کشیدن دندان شیری میشود

1393/09/21 14:03:27
• به من گفته شده که از دندان کودکان زیر 9 سال نباید عکس اشعه ایکس گرفته شود. آیا این امر صحت دارد؟
دکتر مصطفی محاوری

این گفته صحت ندارد. عکس اشعه ایکس برای شناسایی پوسیدگی های دندان و پایش رشد دندانهای کودک مورد استفاده قرار می گیرد. عکس اشعه ایکس ابزار مهمی برای کمک به تشخیص درست دندانپزشک می باشد. قبل از توصیه اشعه ایکس، دندانپزشک سابقه پزشکی فرزند شما را بررسی خواهد نمود و معایناتی کامل از دهان وی انجام خواهد داد. سپس دندانپزشک با توجه به یافته هایش ممکن است گرفتن عکس را تجویر نماید. احتمال توصیه به گرفتن عکس در کودکانی که پوسیدگی های متعدد دارند نسبت به کودکانی که سابقه هیچ نوع بیماری دندانی نداشته اند بیشتر است. شما نباید در رابطه با گرفتن عکس اشعه ایکس نگران باشید. رادیولوژیست های برای انجام ایمن کار از وسایل مناسب استفاده می کنند.

1393/09/07 19:24:23
• زمانیکه دندان شیری نمی افتد اما در پشت آن دندان دائمی در می آید و با شم قابل رویت است، آیا مراجعه به دندانپزشک ضروری است یا باید به دندان شیری فرصت دهیم خودش بیفتد؟
دکتر مصطفی محاوری

این مورد معمولا در دندانهای قدامی پایین رخ میدهد و معمولا نیاز به هیچ اقدام خاصی ندارد و با کمی حوصله روند طبیعی رویش طی میشود . ولی در صورتی که دندان دائمی کاملا رویش یافت و دندان شیری کماکان در محل خودش محکم باشد باید دندان شیری برای جلوگیری از انحراف مسیر رویش دندان دائمی کشیده شود

1393/09/21 13:47:19
• من به تازگی مادر شده ام. از چه سنی باید کودک را نزد دندانپزشک ببرم؟
دکتر مصطفی محاوری

این سئوال را بسیاری از والدین مطرح می کنند. توصیه می شود که از زمانیکه نخستین دندان کودک درآمد این کار را انجام دهید، اما در هر صورت نباید دیرتر از یکسالگی شروع کنید. نخستین مراجعه به دندانپزشک این امکان را به وی می دهد که اطلاعاتی حیاتی را در رابطه با پیشگیری از بیماریها و علل آن کسب نماید. دندانپزشک موارد زیر را به شما نشان خواهد داد: • نحوه مراقبت از دندان کودکتان • نحوه استفاده صحیح از خمیردندان حاوی فلوراید • مشورت در رابطه با رژیم غذایی فرزندتان امروزه دندانپزشکی پیشگیری نقش مهمی را در سلامت دهان و دندان افراد ایفا می نماید.

1393/09/07 19:26:52
• دو دندان جلویی فک پایین پسر من افتاده است. او 4 سال و 10 ماهه است. آیا این اتفاق نرمال است؟ من شنیده ام که سن نرمال افتادن دندانهای شیری 6 سالگی است
دکتر مصطفی محاوری

نخستین دندان شیری که در کودکان می افتد معمولا دندان جلویی پایینی است. هرچند این اتفاق در کودکان در سنین مختلفی رخ می دهد. هرچند مقالات می گویند که این اتفاق معمولا در سنین بین 6 تا 7 سالگی رخ می دهد، به یاد داشته باشید که فرزند شما فردی منحصر به فرد است و سن رشد خاص خودش را دارد. در سن حدود 5 سالگی افتادن دندان در کودک امری غیرمتداول نیست. با این حال اگر خیلی نگران هستید می توانید به دندانپزشک مراجعه نمایید تا با گرفتن عکس اشعه ایکس اطمینان یابید همه چیز نرمال است

1393/09/07 19:28:14
• دو دندان عقبی دختر من به حدی نزدیک به یکدیگر هستند که نخ دندان از بین آنها رد نمی شود. چه باید بکنم؟
دکتر مصطفی محاوری

نخست اطمینان یابید که از نخ دندان مناسب و استانداردی استفاده می کنید. اگر نخ دندانی که استفاده می کنید بدون موم است از نخ دندان واکس دار (دارای موم) استفاده کنید. پوشش موم عبور نخ از بین دندانها را راحتتر می کند. مهمترین کار این است که تلاش برای استفاده از نخ دندان را ادامه دهید. اگر تمامی تلاشهایتان بی نتیجه ماند، به دندانپزشک مراجعه نمایید. او راهکاری را به شما توصیه خواهد نمود

1393/09/21 13:13:48
7. دندان جلویی دختر من لب پریده شده است، او را نزد دندانپزشک بردم اما دندانپزشک گفت باید صبر کنیم تا این دندان شیری بیفتد. اما به تازگی متوجه شده ام لثه بالای این دندان تیره شده است، آیا علت این امر درآمدن دندان دائمی است؟
دکتر مصطفی محاوری

سن کودک شما چند سال است؟ تیره شدن لثه بالای دندان میتواند بعلت رویش دندان یا عفونت ناحیه ای باشد

1393/10/07 11:25:48
برای کودکان بهتر است از مسواک برقی استفاده کنیم یا معمولی
دکتر مصطفی محاوری

مسواک برقی هیج مزیتی به مسواک معمولی برای کودکان ندارد و صرفا بعلت اینکه دارای جذابیت بیشتری برای کودکان است علاقه کودک به مسواک زدن را افزایش میدهد

1393/11/28 21:44:08
اخیرا پسر 5ساله ام را پیش دندانپزشک برده ام ایشان گفتند برای دو دندان کودکم باید روکش بگذارم آیا برای دندان کودکان هم روکش لازم است
دکتر مصطفی محاوری

بله در مواقعی که تخریب ساختار دندان خیلی زیاد است استفاده از روکشهای مخصوص دندانهای شیری توصیه میشود

1393/11/28 21:47:06
سلام دندانهای کودک من دچار پوسیدگی شده است.چه کنم؟
دکتر مصطفی محاوری

بالطبع در صورتی که دندانهای کودک شما دچار پوسیدگی شده باشد لازم است هر چه زودتر نسبت به پرکردن آنها اقدام نمایید

1394/01/26 23:22:57
باسلام پسرم ۹ ساله است در ۳ سالگی دندان های شیری او را درمان ریشه کردیم الان تو معاینه مجددا ۴ دندان اسیا اصلی پوسیدگی دارد در عکس رادیولویی پوسیدگی به عصب نرسیده اما متخصص کودکان با معاینه می گوید به عصب رسیده و عکس نمی تواند همه بعد ها رانشان دهد اما متخصص ریشه با معاینه و عکس میگوید سطحی است، و به عصب نرسیده با توجه به سن و اینکه ایا هنوز عصب شکل گرفته و حرف کدوم رو قبول کنم هر دو پزشکان مطرح هستند به خصوص متخصص ریشه ? احتیاج هست بروم تهران دکتر
دکتر مصطفی محاوری

هر چند که نظر متخصص کودکان در خصوص اینکه عکس نمی تواند همه ابعاد را نشان دهد صحیح است ولی در خصوص این مورد وضعیت عصب دندان نظر متخصص درمان ریشه ارجح است . البته در صورتی که معاینه دقیق و کامل صورت گیرد نباید تفاوتی در نظرات این دو دندانپزشک محترم وجود داشته باشد در صورت تمایل محل زندگی خود را بفرمایید تا در صورت امکان راهنمایی بیشتر ارائه گردد

1394/01/26 23:30:47
سلام پسر یک ساله من قبل از اینکه دندون جلوییش در بیاد لثه اش با میز برخورد کرد حالا که دندون در آورده دندون کجه چه کاری میشه براش کرد؟
دکتر مصطفی محاوری

در صورتی که در حال جاضر کودک شما صرفا یک سال دارد و شکایت خاصی نطیر درد یا عفونت مشاهده نمی شود فعلا نیاز به درمان خاصی ندارد.

1394/01/26 23:33:32
سلام پسر یک ساله من قبل از اینکه دندون جلوییش در بیاد با میز برخورد کرد حالا دندونش کج در اومده چه کار باید کرد؟
دکتر مصطفی محاوری

پاسخ در سئوال قبل داده شد

1394/01/26 23:34:43
با سلام در هنگام پر کردن دندان آسیای اصلی شماره 6 پسر 9 ساله من متوجه شدند که پوسیدگی به اندازه سر سوزن به عصب رسیده ولی به ریشه دست نزدند و دندان را پر کردند و گفتند با توجه به اینکه در این سن عصب بچه ها هنوزشکل نگرفته و رو به رشد است به آ ن زمان می دهیم تا شاید بازسازی شود آ یا عصب با گذشت زمان 2ماه بازسازی و ترمیم می شود این مسئله ضرری ندارد و آیا درمان ریشه تو سن 9 سالگی برای ریشه ایرادی ندارد آیا در شهرستان انجام دهم یا اگر کاری برای ریشه خواستم انجام بدهم بیارم تهران چون من در استان مازندران هستم
دکتر مصطفی محاوری

در صورتی که محل باز شدگی عصب با مواد خاصی که قابلیت بازسازی عصب را دارند پوشیده شود امکان ترمیم آن وجود دارد و حدود 3 ماه برای این کار زمان نیاز است. در صورت ضرورت ،درمان ریشه در 9 سالگی بلا مانع است. در استان مازندران به خصوص در شهرهای بابل و ساری که دارای دانشکده دندانپزشکی نیز می باشند همکاران متبحری حضور دارند که میتوانید از خدمات آنان بهره مند گردید

1394/01/26 23:41:33
با سلامدختری 9 ساله دارم و با اینکه هر شب در تمیز نگه داشتن دندونهاش با نخ دندان و مسواک بهش کمک می کنم و دندونهاش رو از لحاظ بهداشت دهان و دندان مرتب کنترل می کنم، روی دندونهای اسیایی که به تازگی دراورده لکه های رنگی در حال ایجاد شدنه ایا در حال پوسیدگی هستن یا مشکل چیز دیگه ایه و راه حل چیهبا تشکر
دکتر مصطفی محاوری

عامل تغییر رنگ دندان میتواند جرم یا پوسیدگی باشد و باید بصورت کلینیکی مورد معاینه قرا ر بگیرند تا ماهیت مشکل ایجاد شده مشخص گردد برای پیشگیری از بروز پوسیدگی در دندانهای آسیای دائمی پیشنهاد میگردد از فیشورسیلنت (شیار پوش) استفاده گردد

1394/01/26 23:46:58
سلام دندان شماره یک پسرم 8ساله کج رشد میکند راه درمان چیست
دکتر مصطفی محاوری

اگر منظورتان دندان 1 بالاست ، باید برای درمان ارتودنسی به دندانپزشک مراجعه کنید

1394/03/03 23:22:32
فررندم1ساله است و6دندان دارد.درسته که هرچه دندانهازودتردربیایندرودترهم خراب میشوند.چه زمان برای معاینه بیاید؟بهترنیست صبرکنم تاهوشیارترشود؟که برای معاینه بنشیتد؟
دکتر مصطفی محاوری

نه ، رویش زودتر دندانها ، باعث تشدید پوسیدگی نمیشود. با توجه به سن کودکتان باید در اولین فرصت برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کند. برای معاینه در این سن نیاز به همکاری کودک نیست و باید معاینه به روش زانو به زانو انجام گردد

1394/03/03 23:29:56
دندان جلویی پسر چهار ساله ام در اثر خوردن به میز سیاه شده است،آیا امکان افتادنش است؟آیا جای آن دندان اصلی او در می اید؟
دکتر مصطفی محاوری

نگرانی خاصی ندارد و دندان دائمی بعدا جای آن را خواهد گرفت

1394/06/01 12:39:34
با سلام و تشکر از دکتر محاوری و پاسخ شما به سوالم ببخشید ظاهرا تو دندون پسرم مواد ترمیم کننده عصب گذاشته نشد فقط ترمیم کردند و گفتند چون یه سر سوزن به عصب رسید و ۹ ساله هست بافت عصب در حال شکل گیری ۲ ماه صبر کنید دوباره عکس بگیرید می خواستم یه متخصص ریشه خوب تو آمل یا بابل یا ساری به من معرفی کنید تا این مدت ۳ ماه رو که فرمودید اگر مواد ترمیم عصب باشد رو از دست ندم می شه دوباره دندان را باز کرد و مواد ترمیم کننده عصب را گذاشت? ممنونم از وقتی که برای پاسخ سوال ها می گذارید
دکتر مصطفی محاوری

برای اینکه دندان به مواد ترمیم عصب جواب بده ، باید حداقل 2تا 3 ماه تحت پوشش قرار بگیره و باز کردن دوباره دندان اصلا توصیه نمیشه

1394/03/03 23:35:08
با سلام'پسرم ۲ سال و ۴ ماه داره'فک پایینش از زمان تولد خیلی کوچک بوده و الان هم دندانهای پایین در سقف دهنش فرو میره' در جویدن و حرف زدن مشکل دارهآیا میشه در این سن ارتودنسی رو شروع کردهو یا دستگاه کشش دهنده فک میشه گذاشت?ممنون
دکتر مصطفی محاوری

معمولا سن شروع درمان حداقل 4 سالگی است تا امکان جلب همکاری کودک فراهم شود

1394/03/03 23:36:55
دکتر لطفا پسرم 6 سال دارد تمام دندانها یکی بد از یکی سیاه وخورده شده بهمن گفتن اینها باید چطور آسیاب نداره البته دارد ولی خیلی زود خراب میشن
دکتر مصطفی محاوری

متاسفانه سوال شما واضخ نیست اگر مشکل اصلی شما در خصوص سیاه شدن دندانهای قدامی است ، با توجه به سن کودکتان جای نگرانی نیست ودر آینده نزدیک با افتادن آنها ، جای خود را به دندانهای دائمی می دهند. اما در صورتی که دندنهای آسیا دچار پوسیدگی شده باشه حتما باید تحت درمان قرار گرفته و ترمیم شود برای جلوگیری از پوسیدگی ، باید تغذیه کودک کنترل شده و بهداشت دهان نیز بیشتر رعایت کردد

1394/03/13 10:44:42
برای تغییر رنگ ندادن دندان کودک هنگام استفاده از قطره آهن چه راهکاری پیشنهاد میدهید؟؟
دکتر مصطفی محاوری

بهتر است بعد از استفاده از قطره آهن دهان کودک را با اب بشویید

1394/06/01 12:35:59
با سلام پسرم 5سال و 11 ماه دارد متوجه شدم که دندان جلویی (پایین) ایشان لق شده است ولی دندان دائمیش در پشت آن در حال رشد است و از لثه خارج شده با توجه به اینکه دندان های شیریش ریز بوده و دندان دائمی در حال رشدش درشت تر است احتمال اینکه دندان شیری نیوقتاده باعث کج شدن داندان دائمیش می شود؟ یا اینکه در سوالهای قبلی مطالعه کردم باید حوصله کنیم تا بیافتد؟
دکتر مصطفی محاوری

باید صبر کنید تا دندان شیری خودش بیافتد مگر آنکه دندان دائمی خیلی رشد کرده باشد و یا اینکه دندان دائمی لق نشود

1394/06/01 12:38:34
سلام دخترم نزدیک به 10 سال دارد عکس کل دندان او را دارم .دو مشکل مشاهده شد یکی به جای دندان شیری زیرش دندان دائمی نداشت و دیگر این که فضای کافی برای بیرون آمدن دندانهای نیش وجود ندارد. حال آیا نیاز به جراحی فک و صورت دارد یا ارتودنسی؟
دکتر مصطفی محاوری

این موارد معمولا با ارتودنسی قابل درمان است

1394/06/01 13:59:37
دکتر مصطفی محاوری

در صورتی که کمبود فضایی برای رویش دندان نیش همزمان با عدم وجود دندان دائمی در رادیوگرافی مشاهده میشود این به نفع کودک شماست و با درمان ارتودنسی مشکل ایشان کاملا قابل حل است

1394/06/06 22:54:48
سلام وقت بخیر پسر ۶ ساله دارم که چند ماه پیش بر اثر ضربه بر جسم آهنی در فک بالایی وکنده شدن لثه تا بالای ریشه یکی از دندانهای جلو دندان سیاه شده ولی لق نیست مشکل اصلی اینه که این لثه ترمیم نشده وحدود ۳ میل یا بیشتر تا ریشه به صورت هشتی باز مونده ولثه به هم نمیرسد لطفا راهنمایی کنید
دکتر مصطفی محاوری

در صورتی که دندان شیری است جای نگرانی وجود ندارد و با رویش دندان دائمی مشکل برطرف میگردد

1394/06/06 23:01:52
با سلامکودکی هفت ماهه دارم.متاسفانه اطرافیان دهان بچه را میبوسند.آیا راهکاری برای این مورد وجود دارد که از پوسیدگی دندان جلوگیری کنم؟لازم به ذکر است که دوبار در روز دندان های کودکم را با گاز استریل تمیز میکنم
دکتر مصطفی محاوری

همانگونه که خودتان نیز اشاره کردید پوسیدگی بیماری میکربی و قابل انتقال است اما بیشترین انتقال از والدین که ارتباط نزدیکی با کودک دارند رخ میدهد راههای کنترل پوسیدگی در این مورد اول عدم بوسه دهان به دهان و پس از آن رعایت بهداشت با گاز استریل و مسواک های انگشتی و رعایت تغذیه صحیح است

1394/06/26 13:56:13
سلام پسرم مبتلا به اتیسم است و یک دندانش باید عصب کشی بشه دکتر گفته باید بیهوش بشه میخو استم بدانم بدون بیهوشی میشه براش انجام داد چون یک دندان استوسه دندان دیگش کمی مشکل داره که قبلاً همکاری کرده درست کردیم کمی خراب شدهلطفا راهنمایی کنید ممنون
دکتر مصطفی محاوری

در این کودکان بعلت عدم همکاری بهترین راه برای راحتی بیشتر کودک بیهوشی است

1394/06/26 13:57:47
با سلام دخترم شش سال ونیم داره.دندان اصلی انتهاش در اومده ولی از ابتدا خرابه .وهر کدوم از دندان های اصلیش لکه های زرد دارن.بردم دندان پزشک میگه دفع کلسبم بوده.البته دو سال ونیم التهاب شدید معده داشت دکترش شیر ولبنیات رو قطع کرد نه ماه.الان با این مشکل مواجه شدم .درمانی نداره.وقت مراقبت .لطفا راهنمایی کنید ممنون
دکتر مصطفی محاوری

این مشکل عدم تشکیل مناسب مینای دندان است که به علل مختلفی در هنگام تشکیل دندان روی میدهد در حال حاضر باید نسبت به فلوراید تراپی های مکرر و ترمیم دندان در صورت لزوم اقدام کرد

1394/06/06 22:59:54
باسلام دخترم دوسال نیمه هست تحت نظر درمانگاه امام خمینی نیز میباشد نوبت بعدی مراجعه آبان میباشد ولی الان یه جوش مانندی بالای لثه اش ایحاد شده خیلی نگرانم دندانهایش پوسیده هم هست لطفا راهنمایی کنید ممنون
دکتر مصطفی محاوری

احتمالا کودک شما دچار آبسه مزمن دندانی است که لازم است با نظر دندانپزشک درمان لازم صورت گیرد

1394/09/06 18:28:26
با عرض سلام و خسته نباشید.آیا سیاهی دندان کودک بعلت مصرف قطره آهن را میتوان مجدد سفید کرد؟راهکاری وجود دارد؟
دکتر مصطفی محاوری

بله در مراحل ابتدایی با پالیش دندان ، و در زمانی که نفوذ تغییر رنگ بیشتر باشد با ابریژن که مشابه لایه برداری در سطح پوست است و در نهایت چنانچه تغییر رنگ منجر به پوسیدگی شده باشد با ترمیم دندان با مواد همرنگ حذف سیاهی های دندان ممکن است

1394/09/06 18:26:17
من یه دختر 18 ماه دارم که دندان های کرسیش خراب شده بم گفتن باید بیهوش بشه تا هم رو درست کنیم ایا خطری برای دختر من نداره مرسی
دکتر مصطفی محاوری

به هر صورت هر کاری درجه ای از ریسک را دارد ، درمان تحت بیهوشی نیز از این قاعده مستثنا نیست ، اما با توجه به پیشرفت علوم ، تکنیکها و تجهیزات ، درمان تحت بیهوشی بعلت کاهش عوارض روحی کودک و افزایش کیفیت درمان در حال حاضر در سطح جهان بسیار معمول است و عوارض معمول گذشته را ندارد

1394/09/06 18:33:31
با سلام . دختر من در سن 20 ماهگی اولین دندان شیری خود رادرآورد و با توجه به اینکه خودم نیز دارای سابقه دیر درآوردن بودم ، پزشکان میگفتند چون زنتیکیه مشکلی ندارده. و در عرض سه ماه 4 دندان جلو و 4 دندان آسیای کوچه را درآورد و الان حدود 5 ماه است که هیچ رویش دندانی نداشته است و با سن دوسال و 3 ماه فقط 8 دندان دارد . میخواستم بپرسم نیاز به پیگیری خاصی دارد؟ ضمنا دخترم هیچ مشکل دیگری ندارد و کلیه فعالیتهای رشدی و حرکتی زودتر از موعد داشته است. با تشکر
دکتر مصطفی محاوری

تاخیر در رویش در صورتی که بیش از حد باشد حتما باید توسط پزشک و دندانپزشک مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز مداخلات لازم صورت گیرد

1394/09/06 18:36:36
سلام.پسرم 10سالشه که بعد از ترمیم دندونهاش، فلوراید انجام داد و جدیدا هم در مدرسه اینکار تکرار شد ولی دندوهای جلو و پیشینش کمی سیاه شده، چرا؟آیا این کار فلوراید بازم باید انجام شود؟
دکتر مصطفی محاوری

فلوراید باعث استحکام و مقاومت دندان به پوسیدگی شده و شدت پوسیدگی ها را کاهش می دهد ، البته در صورتی که در فواصل زمانی مشخص و با رعایت اصول ایزولاسیون صورت گیرد . باید در نظر داشت برای کنترل پوسیدگی به ترتیب اولویت 3 اقدام ضروری است " اول رعایت تغذیه صحیح دوم رعایت بهداشت مناسب سوم فلوراید تراپی صحیح و به موقع در نتیجه چنانچه هر کدام از این موارد رعایت نگردد امکان بروز پوسیدگی وجود دارد

1394/09/06 18:45:27
سلام پسرم دندان شیری داخل دهانشو قورت داده آیا مشکلی داره باید چکار کنم
دکتر مصطفی محاوری

نه هیج نگرانی نداره و بطور طبیعی دفع میشه

1394/09/14 11:17:33
سلام پسرمن در مدرسه توسط مربی بهداشتشون فلوراید زدن براش متاسفانه مقداری از فلوراید وخورده آیا مشکلی براش پیش میاد
دکتر مصطفی محاوری

یکی از اشکالات فلوراید تراپی مدارس همین است که تحت کنترل نیست وامکان بلع وجود داره بلع فلوراید به مقدار زیاد با علائم تهوع و دل پیچه همراه است و بهترین راه مصرف شیر برای خنثی کردن اثر آن هست

1394/09/14 11:20:48
سلام،من یه دختر 15،ماهه دارم که چهار دندان وسط بالا و دوتا کرسی از بالا و دو کرسی پایین را دراورده اما از پایین دندان دوم سمت راستش در نیامده،این مشکلی را نشان میدهد،در ضمن هیچ نشانی از ترکیدن لثه اش در این قسمت نیست
دکتر مصطفی محاوری

قاعدتا در این سن باید دندانهای فدامی پایین رویش پیدا کنند بهتر است جهت بررسی وضعیت دندانهای کودکتان به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید

1394/11/10 21:58:19
سلام دختر من 16 ماهه است و بعلت مصرف قطره آهن دندان هایش دارد سیاه میشود لطفا برای جلوگیری و پوسیدگی دندان هایش راهنمایی کنید ممنون ؟
دکتر مصطفی محاوری

اولا قطره آهن مستقیما روی دندانها ریخته نشود ثانیا بلافاصله پس از مصرف دهان با آب شسته و دندانها با گازاستریل مرطوب تمیز گردد

1394/09/06 18:47:50
باسلام تعداد زیادی از دندانهای کودکم پوسیده شده که دندانپزشکی که مراجعه داشتم گفتند سندرم شیشه شیر است میخواستم بپرسم این درسته وآیا راهی برای ترمیم داره
دکتر مصطفی محاوری

امکان دارد به همین علت که گفتند باشد بله امکان درمان ترمیمی برای کودک شما وجود دارد

1394/11/10 22:00:12
پسر من هشت سال ونیمه اش است ؟ ولی دندانهایش نیوفتاده است هیچ مشکلی هم ندارد ایا باید او را ببرم دندانهایش را بکشند؟
دکتر مصطفی محاوری

اگر هیچ کدام از دندانهایش نیافتاده ، لازم است جهت بررسی به دندانپزشک مراجعه شود

1394/11/10 22:01:52
باعرض سلام وخداقوت خدمت اقای دکتر عزیز.من دخترم 23ماهشه و از یک سالگی به بعدم قطره اهنی بهش ندادیم ولی کل دندوناش سیاه شده و پوسیده. هم درد داره چندوقتیه هم گریه میکنه نمیذاره دکترا معاینش کنن.ممنون میشم که راهنماییم کنید.
دکتر مصطفی محاوری

دادن مکمل آهن در صورت لزوم و تجویز پزشک برای رشد ذهنی و جسمی کودک ضروری است در صورت بروز پوسیدگی حتما به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید . آنها با روشهای خود وی را معاینه خواهند کرد و در صورت لزوم درمان لازم انجام خواهد شد

1394/11/10 22:05:45
پسر 2ساله من یکی از دندانهایش در اثر پوسیدگی سیاه شده ودیگر شبیه دندان نیست مثل لثه ای است که سیاه شده چه باید بکنم ممکن است عفونت کند
دکتر مصطفی محاوری

در صورت پوسیدگی حاد و بروز عفونت چاره ای جز کشیدن دندان نیست

1394/12/14 15:29:30
پسر 2ساله من یکی از دندانهایش در اثر پوسیدگی سیاه شده ودیگر شبیه دندان نیست مثل لثه ای است که سیاه شده چه باید بکنم ممکن است عفونت کند
دکتر مصطفی محاوری

در صورت عفونت باید کشیده شود

1394/12/14 15:30:39
با سلامدخترم یک سالشه و پشت یکی از دندونای بالا یه نقطه سیاهی داخل لثه پیدا شده ممنون میشم راهنمایی کنید
دکتر مصطفی محاوری

باید بصورت کلینیکی توسط دندانپزشک معاینه بشه

1394/11/10 22:06:52
سلام کودک من ۳سال دارد .دو دندان خراب دارد که درد و ابسه خیلی اذیتش میکند در ضمن اصلا همکاری نمیکند.خواهشمند است راهنمایی بفرمایید. بعضی از دندانپزشکان روش خواب مصنوعی را پیشنهاد میدهند ایا روش خوبی است ؟تقاضا دارم سریع جواب دهید.سپاس
دکتر مصطفی محاوری

در کودکانی که همکاری نمیکنند یکی از راهها استفاده از بیهوشی عمومی و راه دیگر استفاده از سدیشن و آرامبخشی یا همان خواب مصنوعی است و در صورتی که در مراکز دارای استانداردهای لازم وتوسط متخصص مربوطه انجام شود روش مناسبی تلقی میشود

1395/03/23 14:47:54
سلام ببخشید من پسر بچه هفت ساله ای دارم که موقع غذا خوردن دندان شیری خود را قورت داد اشکالی برای او به وجود نمی اید
دکتر مصطفی محاوری

خوشبختانه بلع دندان شیری که در سن افتادن دندان بصورت اتفاقی قورت داده شود هیج مشکلی ایجاد نمیکند و دندان بصورت طبیعی دفع میشود

1395/05/03 13:03:28
با عرض سلام و خسته نباشید.کودکی هجده ماهه دارم که دندان های آسیایی وی نیز درآمده.دو دندان از جلویی های وی انگار که لبه هایشان پریده.آیا دچار پوسیدگی دندان شده؟و آیا قطره آهن این مشکل را ایجاد کرده زیراکه دندانهایش سیاه شده.البته اطرافیان دهان وی را میبوسند و از دهان خودشان به وی غذا میدهند.ممنون از مشاوره شما
دکتر مصطفی محاوری

بله دندانهای قدامی بالا احتمالا دچار پوسیدگی شده ، قطره آهن عامل پوسیدگی نیست بلکه به علت ایجاد تغییر رنگ دندان، صرفا دندان مستعد پوسیدگی میگردد و عوامل دیگر نظید تغذیه و بهداشت باعث پوسیدگی میگردند البته انتقال پوسیدگی از افراد دیگر میتواند باعث تسریع شروع پوسیدگی گردد

1395/06/09 14:00:30
با سلام دختری دارم 8 ساله حدود دو یا سه ماهه که دندون شیری اون افتاده ولی هنوز دندون جدید جایگزین نشده میخواستم علت رو بدونم آیا باید به دندانپژشک مراجعه بشه؟ با تشکر
دکتر مصطفی محاوری

تاخیر در رویش دندانهای شیری در حد چند ماه نگران کننده نیست اما اکر تاخیر بیش از 6 ماه نسبت به زمان پیش بینی شده بود حتما به دندانپزشک مراجعه کنید

1395/06/09 14:03:22
باسلام و خسته نباشیددختری دارم حدود 8 سال سن دارد یکی از دندان های جلو پایین لق شده و از زیر آن (از داخل لثه) دندان جایگزین زده بیرون ، دکتر بردیم برای کشیدن دندان لق شده اما نکشیدن گفتن باید خودش بیفته و دندان زیری هم خودش میاد سر جاش .گفتم نظر حضرتعالی را بدانیم ایا دندان جایگزین کج در نمی آیدبا تشکر
دکتر مصطفی محاوری

این حالت در حدود سن 6-7 سالگی طبیعی هست و نیاز به کشیدن دندان نیست اما اگر تا 8 سالگی دندان نیافتاده است بهتر است دندان شیری قدامی کشیده شود

1395/08/23 10:26:02
ایا موقعی که دندانهای شیری میریزد میشود ارتودنسی کرد
دکتر مصطفی محاوری

بله بسته گی به مشکل بیمار دارد در بعضی موارد در دوره دندانهای شیری و در بعضی موارد پس از رویش کامل دندانهای دائمی درمان ارتودنسی انجام میگردد.

1395/08/23 10:30:36
اولین دندان شیری که می افتد مراقبتهای بعدش چیست
دکتر مصطفی محاوری

اولين دندان شيري كه مي افتد ،دندان شيري قدامي فك پايين است و نيازي به مراقبت خاصي ندارد، و افتادن دندان شيري و رويش دندان دائمي جايگزين يك مرحله طبيعي در روند رشد و تكامل كودك است صرفا جهت راحتي بيشتر كودك در روز اول از مواد غذائي داغ و ترش و شور استفاده نشود

1395/12/17 22:42:10
با سلام دخت سه ساله دارم که بیشتر دندانهایش خراب است و نا حالا دوتا از دندانهایش رو کشیدم باید چیکار کنم با این دندانها؟
دکتر مصطفی محاوری

دندانهاي شيري نقش عمده اي در تفديه كودك و همچنين رويش صحيح دندانهاي دائمي دارند، لذا كشيدن زودتر از موقع آنها به هيچ وجه توصيه نميشود در مرحله اول بايد نسبت به ترميم دندانهاي پوسيده اقدام كنيد و سپس نسبت حفظ ساير دندانها از طريق تغذيه مناسب ، رعايت كامل بهداشت دهان ، و فلورايد تراپي اقدام گردد

1395/12/17 22:49:44
سلام وقت بخیرپسرم 4 سالش هست و 6 تا از دندانهای کرسی اش پوسیدگی به عصب رسیده است آیا با توجه به نازک بودن دیواره های دندان و رشد فک و دندان ها طی سال های آتی بعد از برداشتن تاج دندانها و عصب کشی ، پر کردن توصیه میشود یا روکش ؟
دکتر مصطفی محاوری

در صورتي كه ديواره دندان نازك شود بهتر است جهت حفظ دندان ، و افزايش استحكام آن از روكش استفاده گردد در ضمن ابعاد دندان بعد از رويش هيچ تغيير و افزايشي ندارد

1395/12/17 22:55:19
سلام پسربچه سه ساله ای دارم که تعدادی از دندان هاش خورده شده، نیازی هست پیش متخصص ببرمش؟
دکتر مصطفی محاوری

قطعا بايد در اولين فرصت توسط دندانپزشك ويزيت و درمان گردند جهت پيشگيري از مشكلات اين چنيني لازم است كودكان در پايان يكسالگي توسط دندانپزشك ويزيت و توصيه هاي لازم جهت حفظ بهتر دندانها اخذ گردد

1395/12/17 23:02:17
سلام خسه نباشين ميخواسم مزايا و معايب جرم گيري دندون رو بپرسم ك چيا هسن؟
با سلام کودک هفت ماهه ای دارم که دچار شکاف کام و لب بوده که اخیر عمل شکاف لب و سپس کامش تمام شده است ولی متاسفانه کودکم فاقد نیمی از لثه در سمت راست فک بالاست می خواستم بدانم برای ادامه معالجات چه باید کرد؟ و آیا ادامه درمان مربوط به چه تخصصی می باشد؟با سپاس روحانی از کرمان
دکتر مصطفی محاوری

سلام، ادامه درمان ایشان توسط تیم مشترک جراح فک و صورت و پس از حدود 9 سالگی متخصص ارتودنسی انجام می گردد و معمولا عمده مشکل بیمار در سنین بالاتر پس از انجام درمان های مربوطه برطرف میگردد.

1396/03/23 09:07:41
با سلام دختر دوساله ای دارم که از یک سالگی روزی یک مرتبه با آب ولرم و نمک دندان هایش را مسواک میکنم اما دندان هایش به مرور زمان زرد شده.حتی دندانهای جدیدی هم که در می آورد با اینکه مسواک میزنم در حال زرد شدن است. باید چه کار کنم؟ممنون از راهنمای شما
دکتر مصطفی محاوری

با سلام، استفاده از نمک جهت شستشوی دندانها توصیه نمی شود زیرا باعث ایجاد خراش و زبری روی دندان میگردد و دندان مستعد جمع شدن جرم میگردد. در صورتیکه زنگ دندان در ابتدا مناسب باشد ، تغییر رنگ دندان میتواند بعلت عدم رعایت بهداشت مناسب یا استفاده نامناسب از لوازم بهداشتی باشد.

1396/03/23 09:05:31
خسته نباشید پسر ۵ ساله من دندان عقبش شکسته باید چکار کنم
دکتر مصطفی محاوری

احتمالا در صورتي كه دچار شكستگي ناشئ از سوانح و تصادفات نشده باشد علت شكستگي بروز پوسيدگي بصورت أوليه است كه جهت رفع مشكل درمان ترميمي و پر كردن دندان لازم است

1396/01/23 10:04:13
باسلامپسرم هشت سالشه یک هفته است تصادف کرده ودوتاازدندان های جلوش تولثه اش بالارفته دندان هاش دائمیه چندتادکتربردم بعضی گفتندبایدبکشیدبزرگ که شددندان بکاریداستخوان دندانش ازبین رفته ولی ریشه اش سالمه آیاامکان داره باپایین آوردن این دوتادندان اون هاراحفظ کرد؟متشکرم
دکتر مصطفی محاوری

احتمال درمان موفق با توضيحاتي كه داديد خيلي زياده ولي مهمترين عامل در صدمات مدت زماني هست كه صدمه رخ داده بايد در اولين فرصت درمان مناسب كه شامل باز گرداندن دندانها به موقعيت اصلي خودشون هست انجام بشه

1396/05/21 13:24:53
باسلامپسرم هشت سالشه یک هفته است تصادف کرده ودوتاازدندان های جلوش تولثه اش بالارفته دندان هاش دائمیه چندتادکتربردم بعضی گفتندبایدبکشیدبزرگ که شددندان بکاریداستخوان دندانش ازبین رفته ولی ریشه اش سالمه آیاامکان داره باپایین آوردن این دوتادندان اون هاراحفظ کرد؟متشکرم
باسلامپسرم هشت سالشه یک هفته است تصادف کرده ودوتاازدندان های جلوش تولثه اش بالارفته دندان هاش دائمیه چندتادکتربردم بعضی گفتندبایدبکشیدبزرگ که شددندان بکاریداستخوان دندانش ازبین رفته ولی ریشه اش سالمه آیاامکان داره باپایین آوردن این دوتادندان اون هاراحفظ کرد؟متشکرم
دکتر مصطفی محاوری

در سوال قبلي پاسخ داده شد

1396/05/21 13:25:51
سلام .خسته نباشید من پسر 6 ساله ای دارم که قراره روی اولین دندان دائمیش فیشورسیلانت انجام بده.ولی دکترش گفته که خیلی کم از دندانش باید تراشیده بشه،ولی من هر جا تو اینتر نت سرچ کردم حرفی از تراش نبود .آ یا تراشیدن دندان برای سیلانت لازسیلانته ؟به دندونش آ سیب نمیرسونه؟ ازتون ممنون میشم زودتر جواب منو بدید چون فردا 96/9/11 ساعت 11 نوبت داره
دکتر مصطفی محاوری

تراش دندان براي فيشور سيلنت ضروري نيست اما ميتواند در صورتي كه بسيار جزئي باشد در گير و پايدار درمان كمك كند

1396/09/11 11:54:04
سلام آقای دکتر ی ی دندون دارم سمت چپ ی کم و رم داره آیا نیاز به جراحی داره یا نه؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام بستگي دارد علت ورم چه چيزي باشد و چه دنداني باشد

1393/12/04 01:08:20
چرا در مواقع كه سرد ميگيرم به دندان سرايت ميكني
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، اگر ابتدا سردرد شروع شده و سپس درد دندان شما آغاز می گردد این موضوع ارتباطی به دندان نداشته و احتمال وجود سینوزیت در شما وجود دارد، بهتر است به متخصص گوش و حلق و بینی و یا جراح فک و صورت مراجعه نمایید. در صورتیکه ابتدا درد دندان شروع شده و سپس این درد به سر شما نیز سرایت می کند، علت این است که دندان 6 فک بالایی شما نزدیک به سینوس می باشد و بروز درد در دندان 6 فک بالا می تواند به سردرد منتهی شود.

1393/12/25 15:38:20
با سلام. عصب کشی دندان عقل بهتر است یا کشیدن آن؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام اگر دندان 6 و 7 کشیده شده باشند بهتر است دندان عقل عصب کشی شده و نگهداری شود، ولی اگر این دندانها را دارید دیگر فایده ای ندارد و کشیدن ترجیح دارد به عصب کشی

1393/12/19 11:39:14
با سلام وخسته نباشید. سوال من این است در بیهوشی عمومی امکان انجام چند کار درمانی وجود دارد؟ چون من دو ایمپلنت دارم و4 دندان پر کردنی هم دارم و به جرمگیری نیز نیاز دارم.
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام ايمپلنت با ترميم ميشود در بيهوشي با هم انجام شود ولي ايمپلنت دو مرحله درماني دارد و شما نمي توانيد دو بار بيهوش شويد

1393/11/27 08:49:10
سلام. من دندان ششم پایین رو عصب کشی کردم در حال حاضر پانسمان است، در حالت عادی درد ندارد ولی با وارد شدن کمی فشار روی آن درد میگیرد. لطفا علت را بگویید. دندان پنجم هم هست ولی درد ندارد.
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام معمولا بعد از عصب كشي دندان رو فشار درد دارد ولي ميتواند بعلت پانسمان بلند هم باشد

1393/11/27 20:35:39
سلام خانم دكتر من يكي از مريض هاتون هستم ميخواستم بدونم كيا كيلينك تشريف دارين !؟من پارسال براي عصب كشي پيشتون اومده بودم واقعا كارتون عاليه
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام و ممنون از اظهار لطف شما. بنده از شنبه تا چهارشنبه در شیفت صبح و عصر در مرکز هستم.

1393/12/19 11:35:53
سلام لطفا یک خمیردندان مناسب معرفی کنید؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، می توانید از خمیر دندان Crest و Oral B استفاده کنید.

1393/12/19 11:37:24
سلام خانومم قرص وارفارین مصرف میکنه درمان اندوبراش خطرنداره؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، قرص وارفارین برای درمان ریشه مشکلی ایجاد نمی کند، فقط درمانهایی که با خونریزی همراه است مشکل ساز می باشد.

1393/12/19 11:34:45
سلام در درمان ریشه چه کاری انجام می شود؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در درمان ریشه، کانالهای ریشه پاکسازی شده و توسط موادی پر می شوند، این درمان منجر به خارج شدن دندان از حالت زنده و تبدیل شدن آن به بافت مرده می گردد.

1393/12/25 15:35:39
استفاده نکردن از نخ دندان اشکالى ندارد
دکتر تاج ماه دادالهی

استفاده نکردن از نخ دندان باعث گیر غذایی و تجمع مواد غذایی ذر لا به لای دندانها شده و منجر به ایجاد پوسیدگی بین دندانی می گردد.

1394/01/17 08:19:32
علت سیاه شدن دندانها چیست
دکتر تاج ماه دادالهی

دندان در اثر ضربه دچار نکروز می شود (عصب از بین رفته و دندان عفونی می شود) و این عامل باعث سیاه شدن دندانها می گردد.

1394/01/17 08:20:27
با سلام حضور شما سروران من قبلا عصب کسی کردوانی پنج روزه که مدام دندونام درد می کند به دکنرمراجعه کردم رویش را باز کرد می خواست عصب کسی بکند سعی زیادی گرد گفت کانال دندانت بسته است هر دوتاش به متخصص ریشه ببر الان دخترم مسافرت رفته وجودم هم در تبریر زندگی می کنم لطفا مرا راهنمایکنید بگویندکه کانالباز نمی شود یعنی چه
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، گاهی اوقات دلیل پوسیدگی شدید یا مصرف قرص ca، کانالهای دندان بسته می شود و ممکن است باز نشود، در اینصورت می توانید به متخصص درمانهای ریشه (اندو) مراجعه نمایید، در صورت باز نشدن کانال آن دندان کشیده می شود.

1394/02/05 14:38:36
من دندانهایم را پر کردم ولی بلند شده و دندانهایم روی هم قرار نمیگیردچه کنم
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، اگر دندانهای شما بلند است باید به دندانپزشک معالجتان مراجعه کنید تا آنها را کوتاه و بالانس کند؛ در غیر اینصورت فک شما به مرور زمان درد می گیرد و مشکل ساز خواهد بود.

1394/02/05 14:35:35
باسلامفاصله بین دندانها را با روشی غیر از ارتودنسی میتوان ازبین برد؟ مثلا با پروتز یا ایمپلنت؟متشکرم
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، فاصله دندانها بستگی به میزان آن و سن شما دارد، اگر فاصله ها کم باشد می توانید با مواد همرنگ دندان و ترمیم و زیبایی ‏فاصله را ببندید، ولی اگر سن شما پایین است می توانید ارتودنسی کنید. در صورتیکه این فاصله به اندازه یک دندان کامل باشد ‏می توانید ایمپلنت بگذارید‎.‎

1394/02/05 14:38:53
سلام بعضی مواقه متخصص دندانپزشک برای درمان یک پوسیدگی یا کشیدگی دندان به دندانهای سالم مجاور آسیب میزند در صورت ایجاد چنین خساراتی چه باید کرد؟؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، در برخی از موارد خسارت بعلت پوسیدگی زیر ترمیم قبلی است که مثلا در اثر کشیدن، ترمیم دندان هم ریخته می شود و این مشکل از دکتر نیست. اگر دندان سالم خسارت ببیند باید به دکتر خودتان مراجعه کنید و علت را جویا شوید. در صورتیکه قصور از پزشک شما باشد و در صدد جبران آن برنیاید، با مراجعه به واحد شکایات آن مرکز یا مراجعه به کمیسیون پزشکی می توانید شکایت خود را مطرح و پیگیری نمایید.

1394/02/21 14:13:18
سلام ،من خانمی سی ساله هستم،ودندان شش بالا را به خاطر درمان ریشه مجدد کردم و دکترسه بار دندان مرا پانسمان کردولی من هنوز درد داشتم ،ایشان پیشنهاد دادنددندان را بکشم،نظر شما چیست با وجود اینکه عصب کشی وپانسمان نتیجه نداده است؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، با انجام رادیوگرافی مجدد یا همان عکس بعد از کار، می توان وضعیت را بررسی نمود. این احتمال وجود دارد که درد مربوط به دندان کناری باشد.

1394/03/23 12:27:14
دندان شماره یک من از سمت چپ چرک کرده فکر کنم شکسته لثه رویش یه زره اومده پایین باید چیکار کنم
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، اگر احتمال عفونت می دهید حتما با مراجعه به دندانپزشک باید از دندان عکس گرفته شود و در صورت نیاز درمانهای لازم مثل عصب کشی بایستی انجام شود.

1394/05/07 16:31:41
با سلام ‏با وجود سالم بودن دندان ها با نوشیدنی های سرد و گرم دندانم در میگیرد علت ‏چیست؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، اگر از سالم بودن دندانهای خود اطمینان دارید و این اطمینان توسط دندانپزشک مجرب تایید شده باشد، می توانید از خمیر دندانهای ضدحساسیت مثل Sensodyne به مدت دو هفته استفاده نمایید.

1394/05/07 16:33:41
سلام من چگونه میتونم از پوسیدگی دندان جلوگیری کنم البته مسواک را مرتب میزنم آیا کار دیگری لازم است انجام دهم
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام استفاده از مسواک و نخ دندان «به روش صحیح» و استفاده از دهانشویه های دارای فلوراید توصیه شده توسط دندانپزشک و عدم استفاده از مواد قندی و اسیدی چسبنده به دفعات زیاد در طول روز، می توان از پوسیدگی جلوگیری کرد.

1394/05/07 16:37:01
سلام من هفده سال دارم ودندان شیری نهفته دارم حال میخواهم بدانم که دندانم در میاید یا خیر
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، با مراجعه به دندانپزشک و گرفتن گرافی می توان با اطمینان 95% پاسخ سئوال شما را داد. هر چند به احتمال زیاد در نمی آید.

1394/05/07 16:38:25
با سلام و خسته نباشید اینجانب از اواخر فروردین ماه درد شدید در دندان نیش خود احساس می کردم که به صورت تیر شدید به سمت بالا بود و به پزشک مراجعه کردم و پس از گرفتن عکس تشخیص بر این بود که دو دندان بغلی نیش احتیاج به عصب کشی دارد که پس از عصب کشی تغییری در درد اینجانب ایجاد نشد و این تیر کشیدن در لب بالا و پایین هم احساس می شود اما مرکز آن در دندان نیش می باشد که خود دندان نیش را هم عصب کشی کردم اما تغییری ایجاد نشد البته در حالت عادی لبهام تیر نمی کشد و موقع غذا خوردن و حرف زدن این حالت بسیار زیاد می شود لطفا اینجانب را راهنمایی فرمایید که باید به کدام متخصص مراجعه کنم . با تشکر فراوان
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، شما حتما باید به متخصص تشخیص بیماریهای دهان و دندان و بعد از آن به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید (چون ممکن است این درد مربوط به سینوس های شما باشد) یافتن علت این دردهای مبهم بسیار دشوار بوده و حتما باید به متخصص تشخیص مراجعه نمایید چرا که احتمالات زیادی وجود دارد و علاوه بر مشکلات دندانی (که ممکن است عصب کشی ناقص انجام شده باشد) ممکن است مشکلات سینوسی هم وجود داشته باشد.

1394/05/31 16:43:52
با سلاممن درمان ریشه انجام داده ام و برای ترمیم آن به دندانپزشک ترمیمی مراجعه کرده ام اما برای 40 روز بعد نوبت داده اند. آیا این مدت زمان بین درمان ریشه تا ترمیم مشکلی ایجاد نخواهد کرد؟! با تشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در صورتیکه پانسمان روی دندان باشد و نریخته باشد موردی ندارد.

1394/03/23 12:29:24
امروز دندان شماره 7 پایین را عصب کشی و پانسمان کردم ولی پر کردن دندان به جلسه بعدی موکول شد. متاسفانه به دلیل مشکلات شخصی پزشک محترم، جلسه بعدی درمان 18 روز بعد خواهد بود. آیا صبر کنم؟ یا به پزشک دیگری مراجعه کنم؟ در صورتیکه این فاصله زیاد باشد آیا خطری متوجه دندان نخواهد شد و آیا درمان را با مشکل مواجه نمیکند؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در صورتیکه دندان شما پانسمان محکمی داشته باشد و فشار زیادی روی دندان وارد نکنید موردی ندارد.

1394/03/23 12:28:34
سلاممن بیشتر دندانم از بین رفته فقط ریشه ان مانده چکار باید بکنم
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، برای بررسی وضعیت دقیق دندانتان بایستی به دندانپزشک مراجعه کرده و عکسی از دندان شما گرفته شود و سپس متخصص پروتز و لثه ریشه های شما را معاینه می نماید، در صورتیکه طول ریشه ها بلند بوده و پوسیدگی تا زیر لثه نرفته باشد با انجام جراحی لثه و پروتز دندان قابل نگهداری خواهد بود، در غیر اینصورت متخصص درمان ریشه ریشه های باقیمانده را خارج کرده و در صورت داشتن شرایط مناسب لثه ای و استخوانی، ایمپلنت انجام خواهد شد.

1394/03/23 12:26:00
سلام و روز بخير : رحمت الله " حميد " هستم از شهر كابل 43 سال عمر دارم و مدت 5 سال ميشود كه به مرض ديابت يا شكر مبتلا هستم كه شكر در كنترول است اما بي حد دهنم خشك ميشود اميد كه مشوره خوبي برايم بدهيد ممنون شما
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، برای رفع این مشکل بایستی در طول روز به دفعات زیادی مایعات بنوشید و صبحها قبل از صرف صبحانه دندانهایتان را حتما بشویید.

1394/05/07 16:29:59
آيا دنداني که قبلا عصب کشي شده ممکن،است دوباره نياز به عصب کشي پيدا کند؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام بله، دندانی که قبلا عصب کشی شده است ممکن است مجددا نیاز به عصب کشی داشته باشد که این امر می تواند بدلیل شرایط فیزیولوژیک خود بیمار یا مشکلات دندانپزشکی رخ دهد.

1394/05/07 16:26:02
‏سلام خسته نباشيد ،من تعداد زيادى دندان خراب دارم، ميخاستم بدونم برأى ‏وقت گرفتن حتماً بايد بيام اونجا يا تلفنى هم انجام نوبت ميديد؟ چه شماره تلفنى؟ ‏واينكه آيا پزشك متخصص همه كارهارو انجام ميدن؟ يا دانشجوهاى دندانپزشكى؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام با توجه به اینکه قبل از نوبت دهی حتما بایستی معاینات دقیق صورت گرفته و طرح درمان مشخص گردد امکان وقت دهی اینترنتی یا تلفنی وجود ندارد. در مرکز دانشجویان دندانپزشکی وجود ندارد. بسته به صلاحدید پزشک بخش تشخیص، طرح درمان مورد نیاز شما و همچنین نظر شخصی شما برای انجام کلیه درمانها امکان انتخاب پزشک عمومی و متخصص وجود دارد، لیکن برخی درمانها الزاما بایستی توسط دندانپزشک متخصص انجام شوند.

1394/04/30 12:00:39
سلام بعداز اینکه عمل درمان ریشه تمام شد چه کار باید کنیم که درد طاقت فرسای دندون درد از کار بیفتد؟؟؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، می توانید از انواع مسکن ها مثل ژلوفن- استامینوفن و بروفن استفاده نمایید و در صورت درد شدید با تجویز پزشکتان می توانید از آمپول دگزا متازون بصورت عضلانی استفاده نمایید.

1394/05/31 16:37:33
سلام وقتتون بخیر میخواستم بدونم حتما لازمه که دندونهای عقل رو جراحی کرد؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، دندانهای عقل تنها در صورت دستور پزشک معالج و معاینه نیاز به جراحی دارد که این امر در 3 صورت تجویز می گردد: 1. در صورت وجود پوسیدگی در دندانهای عقل 2. نداشتن فضای کافی برای رویش و یا فشار به سایر دندانها 3.ایجاد درد و تورم در ناحیه لثه

1394/05/31 16:35:52
با سلام و عرض ادبدو دندان عقل نهفته در فك پايين داراي پوسيدگي زياد دارم كه نياز به جراحي براي خروج آنها ميباشد. با عنايت به سابقه خوبي كه در درمان با شما داشتم، امكان جراحي آنها در كلينيك امام خميني ، توسط شما مي باشد يا خير؟در صورت امكان لطفا در همان كلينيك بهترين گزينه را معرفي نماييد.با تشكر فراوان
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و تشکر از ابزار لطف شما با توجه به اینکه این مرکز تخصصی بوده و انجام هر درمان توسط افراد خبره و متخصص در همان نوع درمان انجام می شود، متاسفانه این امکان وجود ندارد و بنده صرفا در بخش اندو (درمان ریشه) فعالیت می کنم، با مراجعه به مرکز می توانید دندانپزشک معتمد خود را انتخاب نموده و درمانتان را با ایشان طی کنید.

1394/04/15 16:12:34
باسلام دختری بیست ساله هستم از خدود سه ماه پیش هردو دندان اسیاب چپ وراستم شدید درد میکرد و فقط کمی جرم گرفته بودند و من همیشه از ژلوفن و داروهای مسکن استفاده میکردم چون گوشم هم درد میکرد همزمان حدود هفته پیش از درد یکی از دندان هارا کشیدم اما اسیاب چپم هنوز درد میکنه چون وضعیت مالی خوبی نداشتم به دکتر مزاحعه نکردم خواستم بدونم من دندان خود رو چیکار کنم پر کنم یا عصب کشی
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام با توجه به سن شما بهتر است دندان با عصب کشی حفظ شود.

1394/05/07 16:28:10
‏در مورد یک بیمار مبتلا به فوبیای دندانپزشکی، آیا در حال حاضر در ایران تکنیکی ‏وجود دارد که دندان را بدون تزریق آمپول بی‌حسی کشید؟ مثلا تکنیکی مثل لیزر ‏یا بیهوشی الکترونیکی؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در مورد فوبیای دندانپزشکی، پزشم معالج ابتدا با روشهای روانکاوی و تجویز داروهای آرامبخش اقدام به حل مشکل می نماید، و در صورت عدم جواب بوسیله بیهوشی از طریق دارو اقدامات درمانی را می توان ارائه داد.

1394/05/07 16:35:30
با سلام :خانمی 38 ساله ام.8ماه پیش دندان نیشم که کمی پوسیده بود ناگهان شب احساس درد شذیدی درتمام فک بالا و پایینم داشتم صبح فردای انروز دچار ورم شدید صورت و چشم شدم بطوریکه چشمم نزدیک بود بسته شود بعضی وقت ها در باز کردن دهانم مفصل فک زیر گوشم درد می گرفت و دچار سردردهای در همان طرف دندان پوسیده درست محل اتصال سر به گردن داشتم این دردها با استامینوفن ساده کنترل کردم 20 قرص مترومکس و سفالکسین خوردم ورم صورت و چشمم از بین رفت ولی برجستگی نرم نسبتا بزرگی از (داخل انتهای ریشه دندان) ایجاد شد دکتر نرفتم.بعد از 8ماه ابسه ای (روی لثه)ایجاد شد که کمی از ان چرک خارج می شد در فاصله کمی 2دندان دیگرم پوسیده شد به دندانپزشک مراجعه کردم 20 عدد اموکسی سیلین داد با عرض پوزش دچار اسهال می شدم ولی تمام قرص ها را خوردم و عکسی از دندان نیشم گرفتند و گفتند چند تا کیست ریشه داری باید درمان ریشه انجام دهی. چراعلیرغم خوردن اموکسی سیلین برجستگی داخلی نرفته
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، شما حتما باید درمان ریشه را در اسرع وقت انجام دهید و خوردن آنتی بیوتیک فقط بصورت موقتی شرایط را بهتر می کند.

1394/05/31 16:26:14
باسلام وخسته نباشید.دختری هستم 20ساله ومجرد.وقتی میخابم وبیدارمیشم و یا اینکه یکی دوساعت چیزی نمیخورم دهانم بوی بدمیگیرد.اکثراوقات دهانم بوی هر میوه یاغذایی ک میخورم رو به خودش میگیره.چندساله ی ریشه نکشیده دارم ممکنه بخاطراون باشه؟مشکل کجاس وباید چیکاکنم .
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، برای رفع بوی بد دهان ابتدا بایستی کلیه پوسیدگی ها درمان شده و ریشه ها درمان گردند، پس از انجام درمانهای دهانی، رعایت بهداشت دهان و دندان (استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان) توصیه می شود. در صورتیکه این مشکل پس از انجام درمانها و رعایت کامل بهداشت رفع نگردید بایستی به متخصص گوارش مراجعه نمایید.

1394/05/31 16:28:47
ایا امکان دارد دندانی که تورم و عفونت دارد ولی درد ندارد.وبه تست سرما جواب مثبت میدهد. نیاز به درمان ریشه نداشته باشد و با از بین بردن پوسیدگی مشکل حل شود
دکتر تاج ماه دادالهی

خیر، دندانی که تورم و عفونت دارد دیگر با ترمیم قابل درمان نیستچون عفونت وارد ریشه شده باید درمان عصب انجام دهند.

1394/06/30 09:28:12
چگونه می توان مدت بیشتری از ریشه غیر قابل درمان استفاده نمود؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، این امر بسته به شرایط ریشه دارد، یعنی اگر عفونت انتهای ریشه وجود نداشته باشد و یا علائمی مثل تورم و آبسه وجود نداشته باشد تا زمانیکه دردی وجود ندارد می توان از دندان استفاده کرد.

1394/06/30 09:25:59
باسلام بهترین روش برای جلوگیری از پوسیدگی دندان چیست؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، بهترین روش استفاده از نخ دندان و مسواک روزی حداقل دو مرتبه و مصرف کمتر شیرینی و شکلات می باشد. مراجعات دوره ای منظم به دندانپزشک نیز (ترجیحا هر 6 ماه یکبار) در کنار رعایت موارد فوق می تواند موثر باشد.

1394/07/13 08:54:10
با سلام: دندون نیش من کیست داشت اندو کردم و 40 تا اانتی بیوتیک خوردم ولی دکتر گفت احتمال جراحی هنوز مد نظر است هنوز دندانم را پر نکردم به نظر جنابعالی ایا اگر الان قبل از اینکه کیست دوباره عود بکنه و عفونی بشه جراحی را انجام دهم بهتر است یا اینکه دندانم را پر کنم و وقتی کیست دوباره علایمش را نشان داد جراحی کنم.لطفا راهنمایی بفرمایید چون جای سوال بزرگی برایم باقی مانده نگرانم اگر کیست دوباره فعال بشه مجبور به ری اندو و یا با عدم موفقیت ان باعث کشیدن دندان شود چون یک بر جستگی نسبتا بزرگی بالای ریشه دندان از داخل ایجاد شده بود و در طول این دوره 60 تا انتی بیوتیک مصرف کردم حتی بعد از اندو که دکتر چرک ان را خارج نمود هنوز برجستگی با درجاتی کوچک شدن برجاست.به نظر جنابعالی کدام راه را انتخاب کنم تا دندانم را از عوارض بعدی نجات دهم ؟از طرفی اگه لطف کنید و توضیح دهید که این جراحی چگونه انجام میشه مثلا با بیهوشی موضعی است یعنی با چند تا ب
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، این جراحی بصورت موضعی انجام می شود و نیازی به بیهوشی ندارد، دندان شما باید هر 3 ماه یکبار follow up شود، در صورت برطرف نشدن کیست نیاز به جراحی دارد و تمام اینها بستگی به عصب کشی دندان شما (مناسب) و اندازه کیست و در مدت باقی ماندن کیست از قبل در دندان شما را دارد.

1394/07/14 08:22:14
عیب اینکه کلسیم هیدروکسید با کلر هگزیدین درست شه نسبت به اینکه با سرم درست بشه چیست ؟ (برای استفاده بعد از عصب کشی)((عیب اینکه کلسیم هیدروکسید با کلرهگزیدین درست بشود چیست ؟))
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، کلسیم هیدروکساید یا کلروهگزین قابلیت میکروب کشی بسیار بالاتری نسبت به سرم دارد و عفونت داخل ریشه را بهتر از بین می برد.

1394/07/13 08:56:58
سلام من حدود یک سال پیش به دندانپزشک مراجعه کردم بعد از معاینه دندان هایم دندان 6 فک بالایم راپانسمان کردند و گفتند به عصب کشی نیاز دارد ولی من هنوز هم عصب کشی نکردم و حتی پانسمان رابر نداشتم ومشکلی هم نداشتم تا اینکه 3-4 ماه پیش حدود 3 دفعه سمت راست صورتم باد کرد به دکتر مراجعه کردم وایشون گفتند به خاطر پانسمان طولانی مدت دندونم عفونت کرده خلاصه بعد از یک هفته که به دکتر رفته بودم مقداری از پانسمان دندانم افتاد0(خود به خود شایدم تاثیر داروها بوده ) از اون موقع تا حالا هیچ مشکلی نبود ولی الان چند روزه احساس میکنم یه چیزایی شبیه نخ تو اون دندونم هستش چی کار کنم ؟ ممکنه از همون پانسمانه باشه ؟ به جراحی نیاز داره؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، با خوردن آنتی بیوتیک فقط بصورت موقت دندانهایتان درمان شده است ولی عفونت همچنان داخل استخوان وجود داردو حتما بایستی عصب کشی و در صورت نیاز جراحی لثه و سپس روکش انجام گردد.

1394/05/31 16:31:04
با سلام من قرار است دو دندان عقل خود را در یک جلسه بکشم و میتوانم بیهوشی موضعی یا عمومی را انتخاب کنم. به نظر جنابعالی انجام بیهوشی عمومی در چنین موردی دارای عوارض جانبی بوده و بهتر است اجتناب شود یا خیر؟ممنون
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، حدالامکان بهتر است بیهوشی عمومی را انتخاب نکنید زیرا عوارض بعدی را به همراه دارد.

1394/05/31 16:29:38
ایا جرم گیری مفید است یا نه
دکتر تاج ماه دادالهی

با سالم، جرمگیری در صورت نیاز کاملا مفید بوده و باعث سلامتی لثه می گردد (البته باز هم تاکید می کنم در صورت نیاز و پس از تشخیص و تایید دندانپزشک معالج شما)

1394/05/31 16:32:07
سلام دندانی که چرک کرده باید چیکار کنم
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، 1) ابتدا بایستی چرک خارج شود 2) انجام درمان با استفاده از آنتی بیوتیک 3) درمان مورد نیاز بسته به تشخیص پزشک معالج (عصب کشی یا جراحی)

1394/06/30 09:29:43
باسلام وخسته نباشی من مدتی هست که دندان های اسیاب فک بالا وپایین سمت چپ با خوردن شیرینی به شدت درد میگیرد وبعد از مدتی ارام میشود البته یکی از دندان های اسیای فک بالا را عصب کش وپر کردم ولی باز موقع خوردن شیرینی درد میکند حالا نمیدونم چی کار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام درد دندان در هنگام خوردن شیرینی به معنی وجود پوسیدگی در دندان می باشد ولی نیاز به معاینه و عکس جهت تعیین دندان پوسیده شده دارد و علت این امر دندان عصب کشی شده ی شما نیست.

1394/07/13 15:01:18
با سلام.چه مدت یکبار باید مشاوره شیم تا دندان هایمان سالم بمانند؟؟ممنون
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، توصیه میشود جهت پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان هر 6 ماه یکبار بطور منظم به دندانپزشک مراجعه نمایید.

1394/07/14 08:19:07
با عرض سلام وخسته نباشید.آیا امکان انجام مراحل درمان های دندانپزشکی در طول زمان بارداری امکان پذیر است؟با تشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در طول دوران بارداری تنها درمانهای اورژانسی در سه ماهه دوم (ماههای 4، 5 و 6) و با دستور و تایید پزشک زنان قابل انجام است. لذا توصیه می شود خانمها قبل از اقدام به بارداری به دندانپزشک مراجعه نموده و چکاپ و در صورت نیاز درمانهای لازم را انجام دهند.

1394/05/31 16:33:40
سلام.خسته نباشید.من 37سال سن دارم.۸ساله که همه دندان هام ریخته وفقط ریشه هاش مونده ولثه روی ریشه روگرفته.ومیترسم بیام دندانپزشکی.خواهشا راهنمایی کنید
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، احتمالا دلیل از دست دادن دندانهایتان همین ترس از دندانپزشکی بوده است، در صورت داشتن ترس بیش از حد و فوبیای دندانپزشکی، می توان از طریق بیهوشی ریشه های باقیمانده را خارج نمود.

1394/06/30 09:31:15
باسلام - حدود چهارسال پیش دوعددازدندان های فک پایین سمت راست راعصب کشی وپرکردم که بعدازیک هفته صورتم درمحل پرشدگی ورم کردکه بامراجعه وتخلیه دوباره وپرکردن مجدد تورم نسبتا بهترشدولی بصورت کامل ازبین نرفت پس ازآن حدودا هرماه مقداری متورم میشود وپس ازچندروزبه حالت قبل برمیگرددبدون اینکه داروئی مصرف کنم ولی برآمدگی کمی درصورتم همیشه وجودداردبه دندانپزشک وجراح فک وصورت هم مراجعه کرده ام وحتی عکس کلی ازکلیه دندانها وصورت گرفته ام ولی موردی ازعفونت درعکس مشاهده نمیشود ودکترها گفته اند چیزخاصی نیست ولی کلا برای خودم جای سوال دارد که اگرچیزی نیست چرا هرچندوقت یکبارورم میکندومرادچاراسترس ونگرانی میکنددرضمن هیچگونه خونریزی لثه و دردی ندارم . لطفا راهنمائی فرمائید. باتشکر - رئیسی
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، ابتدا باید عکس دندانهای شما دیده شود تا بررسی گردد کیست یا عفونت انتهای ریشه بعد از عصب کشی وجود دارد یا خیر. در صورت عفونت شما نیاز به عصب کشی مجدد یا جراحی انتهای ریشه (اپیکو) دارد، در صورت عدم وجود عفونت باید جراح فک و صورت شما را معاینه کند و یا هنگام بروز ورم با همان شرایط به مرکز مراجعه کنید تا علت بررسی شود و شاید علت از دندانهای کناری باشد.

1394/08/04 08:40:48
با سلام بنده دوتا از دندانهای فک بالا را که قبلا عصب کشی و پر شده و مدتی است کنده شده و دیواره آنها تخریب شده است را با بی توجهی به مدت 1 سال رها نموده ام تا اکنون که به شدت آبسه کرده اند . حال می خواهم از شهرستان به توصیه دوستان به کلینیک شما مراجعه کنم . چه باید کرد .آیا قبل از آن باید قرص آنتی بیوتیک خاصی مصرف کنم ؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در صورتیکه آسیب شدید باشد درمان شما عصب کشی مجدد با احتمال جراحی کیست انتهای ریشه است و طول عمر دندان شما حدودا با این کار 2 سال است. در غیر اینصورت می توانید ایمپلنت را انجام دهید. در ضمن قبل از مراجعه، مصرف آنتی بیوتیک با نظر پزشک بلا مانع است.

1394/08/11 11:22:44
دندانی که قابل پروتز شدن ندارد ارزش اندو دارد
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، در صورتیکه بعد از انجام اندو امکان ترمیم وجود داشته باشد پاسخ سئوال شما مثبت است، اما اگر در صورت مشاوره با دندانپزشک این نتیجه حاصل شد که این دندان نه امکان ترمیم دارد و نه پروتز، بهترین گزینه ایمپلنت خواهد بود.

1394/08/12 09:19:13
سلام دکتر عزیز وقت بخیر واقعا ازینکه ازین طریق به بیمار ها کمک میکنید ممنونم امیدوارم این اتفاقها توی کشور ما مثه خیلی از کشور های پیشرفته دنیا بیفتهراستش من دندون ۵ پایین سمت چپم چند روز پیش یک تکه خیلی کوچیک ازش شکست و خلاصه رفتم پیش دندانپزشک دی:فرمودن برم دوتا B.w و opgبگیرم که لینکهاشون در پایین هست ایشون که منو کاملا نابود کردن –میخواستم نظر شما رو راجع به وضعیت کلی دندونها بدونم اصلا این دندونها ارزش درمان های مجدد و اینهمه زجر و هزینه رو دارن (بیشتر منظورم تخت ها هستن ) یا برم دنبال ایمپلنت و یه طرح درمان بهم بدید و همینطور مدت زمانی که لازمه و ترجیا هزینه خیلی ممنونم از وقتی که میگذارینکدومشون نیاز به عصب کشی دارنکدومشون رو میشه با ترمیم پیشگیری کرد از تخریب بیشترشونکدومشون نیاز به عصب کشی مجدد دارن ttp://s6.uplod.ir/i/00702/zgmuzn6n5zzt.jpghttp://s6.uplod.ir/i/00702/apkdj1gywpje.jpg
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، مشاهده ی عکس و مشاهده ی مستقیم دو روش تشخیصی مکمل یکدیگر بوده و بدون مشاهده حضوری و تنها با مشاهده عکس امکان تشخیص درمانی دقیق وجود ندارد. با مراجعه حضوری به دندانپزشک متخصص در مرکز امام یا سایر مراکز می توانید از طرح درمان ارائه شده اطمینان یابید.

1394/08/25 12:24:25
گه دو تا دندان کامل بر اثر افتادن ب زمین از دهان خارج بشود قبل رفتن ب دکتر چکار باید کرد.
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، در صورتیکه دندان فرد خارج شود، ابتدا باید دندان را بدون دستکاری در محیطی مثل بزاق خود بیمار ‏یا شیر یا سرم نگهداری کرد . سریعا به دندانپزشک مراجعه نمود در اینصورت احتمال بهبود و ماندگاری دندان بیشتر می شود. ‏توجه کنید که از شستشو و تمیز کردن دندان خارج شده خودداری نمایید چرا که با این کار ممکن است به ریشه های مانده روی ‏دندان آسیب جدی وارد آید.

1394/08/25 12:27:22
سلام و خسته نباشیددرد زیادی در دندان های ردیف پایین دارم انگار دندان ها بهم فشار می آورند.به دندونپزشک مراجعه کردم می گوید دندان عقل است میتونی آن را بکشی و بعد جاش دندان بذاری یا اینکه خود دندان رو درست کنه و داخلش رو پر کنه.میخاستم راهنماییم کنید که کدوم راه رو انتخاب کنم؟با تشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، دندان عقل در صورت فشار آوردن به سایر دندانها بهتر است کشیده شود و از آنجا که نقشی در جویدن ایفا نمی کند نیازی به کاشت دندان بعد از کشیدن آن نیست.

1394/08/30 11:57:01
با سلام و خسته نباشید من سی ساله هستم1- پر کردن دندان عقل درست است یا نه؟جلوی دندون عقلم دندان هست ولی بعد از ان دندان ندارم2-اگه لثه عفونت داشته باشه از کجا میشه فهمید؟ و چطور درمان میشه؟3- اگر دندانی چرک داشته باشه چطور بفهمیم و چطور مشکل چرک آن را حل کنیم؟میترسم دندانم چرک داشته باشه و دکتر پرش کنه4-آیا ممکنه دندان عقل که عصب کشی شده به شدت درد بگیره؟با تشکر فراوان
دکتر تاج ماه دادالهی

1. با سلام، اگر جلوی دندان عقل دندانی ندارید، بهتر است نگهداری شود 2. دندان در صورت چرک علائمی مثل آب و یا لقی دارد و یا در صورت فشار و یا جویدن درد دارد. 3.عفونتهای لثه علائم متفاوتی از جمله بوی بد دهان، خونریزی هنگام مسواک زدن یا خوردن میوه های سفتی مثل هویج، احساس طعم بد در دهان و ... دارد. برای درمان باید به پزشک متخصص لثه مراجعه نمایید که پزشک در وحله اول مسواک زدن صحیح و نخ دندان و استفاده از دهانشویه را حداقل به مدت یکماه توصیه می کند و پس از یک ماه معاینه مجدد انجام می دهد تا در صورت نیاز جراحی لثه انجام شود. (لازم به ذکر است برای عفونت لثه آنتی بیوتیک تجویز نمی شود اما در مورد عفونت ریشه ی دندان درمان با انتی بیوتیک انجام می شود) 4. بله دندانی که عصب کشی شده بمدت 2 هفته درد دارد و اگر سالیان سال از آن گذشته احتمال عفونت داردالبته به شرایط دندان بستگی دارد

1394/09/17 12:04:59
با سلام دکتر جان من 2 سال است دندان های 6 و 7 فک پایین را عصب کشی کردم یک هفته پیش غذا بین آنها بود و اشتباها با کارت ویزیت خارج کردم و از لثه ام خون آمد الان چند روز است لثه ام عفونت کرده و خون و عفونت خارج میشود و بو میدهد چه کاری انجام دهم ممنون ؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، شما باید از دهان شویه کلرو هگزین روزی 3 مرتبه استفاده کنید و در صورت برطرف نشدن درد حتما بایستی به دندانپزشک مراجعه نمایید، چرا که با توجه به مشکلات اعلام شده از سوی شما احتمال آن می رود که کارت ویزیت لثه را زخمی کرده و باقیمانده غذا را داخل لثه برده باشد و یا حتی مقداری از کارت داخل لثه رفته و عفونت ایجاد کرده باشد.

1394/08/30 12:01:02
دندان پایینی که عفونت کرده باشه وبعضی موقعه تیر بکشد چکار باید کنیم؟؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، جهت بررسی علت عفونت و ارائه راهکار گرفتن عکس و معاینه بالینی الزامی می باشد، لیکن می توانید بمدت 4 روز هر 8 ساعت یکبار آنتی بیوتیک اموکسی سیلین مصرف نمایید تا عفونت بطور موقتی برطرف گردد. اما توجه داشته باشید این درمان موقتی بوده و جهت تشخیص و درمان حتما بایستی به دندانپزشک مراجعه نمایید.

1394/09/30 10:00:22
من ماه دوم بارداری هستم آیا می توانم دندان عقلم را جراحی کنم شبها از درد دندان خواب ندارم
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما در سه ماهه دوم بارداری (ماههای 4 و 5 و 6) کارهای اورژانس دندانپزشکی را می توانید با نامه کتبی از پزشک زنان زایمان خود انجام دهید.

1394/09/25 15:27:38
با سلام حدود دوماه پیش دندون 6 خودم رو عصب کشی و پر کردم بعد چند روز با برخورد آب سرد یا گرم و یا فشار درد میگرفت با مراجعه به پزشک به من گفتن که عصب کشی موفق بوده و مشکلی نیس احتمالا دندون دیگه ای از شما در فک بالا یا پایین درد میگیرد که درد رو در این دندون نشان می دهد همچین چیزی امکان پذیر هست یا برای پیچوندن من این حرفو زدن در ضمن دکتر تازه کاری هم هستن
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، به احتمال زیاد حرفی که دکتر به شما زده صحت دارد، شما با مراجعه به دندانپزشک و گرفتن عکس می توانید متوجه شوید مشکل از کدام دندانتان است.

1394/11/12 09:29:40
با سلام من حدود 6 ماه هست که دندان 6 بالا رو ترمیم کردم دندان پزشک از دندانم رادیو گرافی گرفت وگفت که مشکل ریشه نداره اما پوسیدگیش عمیقه از همون زمان تا الان دندونم به سرما و گرما حساسه و در اثر فشار خیلی زیاد یه کمی درد میگیره اما اذیت کننده نیست و قابل تحمله ایا دندونم باید درمان ریشه بشه با تشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، چون دندان شما پوسیدگی عمیق داشته این درد طبیعی است ولی زمانیکه درد آزار دهنده باشد می توانید اقدام به درمان ریشه کنید در غیر اینصورت فعلا نیازی نیست.

1394/11/29 09:18:07
ضمن سلام و عرض ادب و احترام خدمت دکتر گرامی.عذر بنده را پذیرا باشید بابت سوال.30شهریور 94 عصب کشی دندان در یکی از شهرستانهای کرمان انجام دادم و بعد از عصب کشی پانسمان صورت گرفت.حال سوالات: 1) 1روز بعد از عصب کشی تا 2 هفته سرما خوردم و علت را نمیدانم چرا؟! 2)از اواسط آبان ماه 94 تا اواخربهمن ماه 94 هر ماه 1 آفت در لب هر کدام به مدت 1 ماه ماندگاری داشتند(آفت ها به قطر 3میل،حاشیه قرمز،گود مانند،داخل حفره زرد و یا سفید مانند همراه با سوزش) اما در هفته اول اسفند 1 آفت به مدت 1 هفته و در هفته سوم 3 آفت که یکی از آفت ها تا الان نیز ادامه دارد و آن 2 آفت خوب شدند همراه با این آفت آخری در لثه بالا داخل دهان احساس سوزش که با چشم شکافی کوچک قرمز مانند دیده میشود!لب ها نیز سوزش دارند و هراز چند گاهی احساس میکنم آفتهای ریزی در لب ها بوجود آمد و همان جا را نگاه میکنم انگار به مشابه بوجود آمدن بروز اولیه آفت است و بسیار مرا نگران میکن؟!
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، علت آفت شما و سرماخوردگی مربوط به دندانی که عصب کشی شده نیست و این علائم نشان دهنده این است که سیستم ایمنی شما ضعیف است. شما میتوانید به پزشک مراجعه نمایید و جهت یافتن علت چکاپ کامل و آزمایش انجام دهید.

1395/01/14 13:35:38
آیا با وجودآفت دهان میشود کار ترمیم ریشه و پر کردن دندان را بعد از جلسه اول انجام داد؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، بله با وجود آفت می توان کار انجام داد ولی اگر تبخال باشد خیر. در هر صورت بهتر است کار را بعد از بهبودی انجام دهید.

1395/02/25 11:34:24
با سلام آیا اتصال دو دندان سالم توسط ترمیم پس از معالجه ریشه ( عصب کشی) متداول است؟ (بین دو دندان کناری را با ترمیم پر کرده به طوری که نخ دندان عبور نکند) آیا معالجه ریشه بدون گرفتن OPG و به صورت چشمی و با زدن ضربه به دندان ( توسط پزشک به کمک آینه) کار صحیحی است؟ با سپاس
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، بستن فاصله ی دو دندان بطوریکه نخ دندان رد نشود صحیح نیست. جهت معاینه و تشخیص درمان عصب کشی، بررسی علائم و گرفتن عکس PA کفایت میکند.

1395/02/25 11:35:50
سلام خسته نباشد دندون 7 سمت راست بالا رو یک سال پیش عصب کشی کردم ولی از اون موقع تا الان وقتی بستنی یا آب یخ میخورم وقتی با زبونم به دندونم فشار میارم درد خیلی کمی که دردش خاصه و وقتی دندونم رو روی هم فشار میدم البته پس از خوردن چیزهای خیلی سرد خیلی کم که حتی نیاز به مراجعه نیست درد میکنه ولی من میخوام بدونم چرا اینطوریه چون بعداز درمان ریشه نباید به چیزهای سرد حساسیت نشون بده خیلی ممنون شماره تلفنم
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، از آنجا که در عصب کشی عصب دندان خارج می شود دندان عصب کشی شده نسبت به سرما درد ندارد، و این درد میتواند مربوط به دندانهای کناری یا پایینی باشد.

1395/02/25 11:36:45
سلام اینجانب دندان شش و هفت پایین به بخش تشخیص نشان دادم و پوسیدگی عمیق تشخیص داده شد بعد به بخش ترمیم و ریشه که رفتم گفتن باید درمان ریشه انجام بدم ولی پوسیدگی به عصب نرسیده ولب به لب عصب است و گفتن نمیشه کاری کرد سوال من اینه اگه به عصب نرسه و لب به لب باشه راه حلی وجود نداره که نیازی به عصب کشی نباشه دردی هم در یکی از دندونها اصلا احساس نمیکنم و در دیگری به طور مداوم درد ندارم خیلی جزیی هستش اگه راهنمایی بفرمایید ممنونم
دکتر تاج ماه دادالهی

ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی، دندانی که پوسیدگی لب به لب عصب است در صورتیکه علائمی مثل درد خود بخود - درد شبانه و درد به سرما و گرما ندارد بهتر است ترمیم با کف بندی مناسب شود و به دندان 3 ماه فرصت داد و بعد از این مدت اگر دچار درد شدید می توانید درمان ریشه انجام دهید ولی اولویت انجام ترمیم با کف بندی مناسب است.

1395/03/29 07:49:06
با سلام من حدودا یک ماه است که یکی از دندانهایم را که سالها به طور تکرار عصب کشی شده بود ،کشیدم .علت آن درد زیاد در ناحیه لثه بود که به خاطر بد عصب کشی شدن کیست به وجود آمده بود.حالا گاهی اوقات همان مکان که دندان کشیده شده و کیست تخلیه شده درد میگیرد ،نگرانم میکند و جویای علت آن هستم.با تشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، بله برای دندانی که ترمیم عمیق است و پوسیدگی نزدیک به عصب میباشد بهترین درمان با توجه به اینکه شما علائمی ندارید برای شما ترمیم است و بمدت 3 ماه follow up می کنید، اگر هیچ دردی نداشتید به درمان جواب داده در غیر اینصورت می توانید درمان عصب کشی انجام دهید.

1395/03/23 09:57:18
سلام، ببخشید من عصب کشی کردم و الان لثه ام ابسه (ابثه؟) کرده، دو روز مونده تا وقت دکترم آیا باید زود برم پیش دندان پزشک یا می شود تا 2 روز صبر کرد؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، بهتر است شما از آنتی بیوتیک استفاده کنید، تا 2 روز صبر کنید و سپس به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

1395/02/25 11:37:24
سلام. من خانمی ۲۳ساله هستم.امروز رفتم دندان پزشکی برای درمان ریشه.زمانی که امپول بی حسی رو تزریق کردندمن سرگیجه و احسای سنگینی در قفسه سینه بهم دست داد.حتی بعد از اتمام کار اونقدر سرگیجه داشتم که نمیتونستم راه بروم.علت این مشکل چیه.با تشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، گاهی اوقات بیماریهای زمینه ای قلب و عروق در فرد وجود دارد که حتی ممکن است خود فرد نیز از آن آگاه نباشد، در صورت وجود بیماریهای قلبی و عروقی در فرد داروهای بدون آدرنالین به آنها تزریق میشود، بهتر است جهت بررسی بیشتر به متخصص داخلی مراجعه نمایید. در صورتیکه مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی نباشید، احتمال ایجاد این حالت در اثر استرس، افت فشار خون و ... وجود دارد، بهتر است قبل از آغاز چنین درمانهایی صبحانه کامل میل کرده باشید.

1395/03/18 15:08:46
باسلام دختری 31 ساله ام حدود 2 هفته پیش رفتم دندانپزشکی چون ورم یاعفونت لثه دندان نیش داشتم گفت باید جرم گیری کنی .بعد ازجرم گیری دهانشویه کلرهگزیدین واسم نوشت منم حدود یک هفته روزی دوبار استفاده کردم ولی دندانهامو زردو سیاه کرد بعدازاون جوش شیرین استفاده کردم که تقریبا خوب شد ولی الان تمام دندانهام درد میکنه و آفت زیادی زدم .البته دندان عقلم هم مشکل داره ورم شدید کرده خیلی درد داره دندانهای جلومم یه جوریه انگارعصبش درد میکنه چون قبلا تجربه نکردم .تاحالا هم چند بارجرم گیری کردم ولی اینبار دندونام خیلی خونریزی کردو درد داره باید چکارکنم ممنونم..
دکتر تاج ماه دادالهی

ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی شما، این درد بعد از جرمگیری طبیعی است، شما در حال حاضر می توانید اگر دندانهای مشکل دارتان مثل عقل را بکشید و سپس از خمیر دندانهای ضد حساسیت از جمله سنسوداین استفاده نمایید.

1395/04/27 18:16:34
سلام ببخشید یه سوال داشتمکسی که دندانش درد زیاد داره و فشار خون دارد چه دارویی باید مصرف کند؟و اینکه قطره دنتول مشکلی نداره برای این فرد؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی شما، قطره دنتول فقط بصورت موقت درد دندان را ساکت میکند و درمان عملی نیست و فقط زمانیکه به دندانپزشک دسترسی ندارید می توانید از آن استفاده نمایید، در صورت داشتن فشار خون هنگام درد می توانید از مسکن ها استفاده نمایید.

1395/05/13 09:16:27
سلام . چند ماه پیش ریشه دندان بالایی جلو را ترمیم کردم حالا بعد از چند ماه دوبار درد احساس میکنم . سوال من اینه که آیا اگر درد رو تحمل کنم و دوباره ترمیم ریشه رو انجام ندم آیا خطر ناک هست ؟ و چه خطری داره ؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، بستگی به این دارد که این درد به چه چیزی ارتباط دارد، سرما، گرما و یا فشار، ضمن اینکه درد ممکن است از دندانهای کناری هم باشد و باید معاینه شود و علت درد را فهمید و گاهی ممکن است درمان عصب کشی بطور کامل و صحیح انجام نشده باشد که باعث درد می شود و در چنین شرایطی باید درمان ریشه مجدد انجام شود.

1395/05/23 09:00:48
دو شب پیش سرم را از پنجره ماشین بیرون برده بودم که برادرم سهوا شیشه ما بالا برد و شیشه مستقیما به دندانهای جلویی من خورد. خونریزی یا شکستگی ندارد اما خیلی نگرانم که به ریشه دندانم آسیبی خورده باشد و رنگش تغییر کند یا اینکه دندانم ترک برداشته باشد. بطفا مرا راهنمایی کنید.
دکتر تاج ماه دادالهی

شما باید ابتدا عکس از دندانتان بگیرید و یک تست روی دندانتان انجام دهید و این تست را سه هفته بعد دوباره انجام بدهید تا مطمئن شوید مشکلی برای دندان پیش نیامده است.

1395/06/17 14:50:47
باسلام‌ وخسته‌ نباشید‌یک‌ سوالی خیلی وقت هست فکرم‌ رو مشغول‌ کرده‌ می خواستم‌ بدونم‌ تست سن ازطریق‌ دندانها‌ چگونه‌ تشخیص‌ داده‌ میشود‌؟خیلی خوش حال میشوم‌ پاسخ‌ دهید‌باتشکر
دکتر تاج ماه دادالهی

با توجه به اینکه سن رویش دندان برای دندانهای شیری و دائمی شناخته شده است بنابراین میتوان بصورت تقریبی سن شخص را تعیین نمود. برای مثال دندانهای آسیای اول دائمی در 6 سالگی رویش میکند و دندانهای آسیای شیری 16-12 ماهگی. البته این زمان ها در افراد مختلف ممکن است تا حدودی متغیر باشد.

1395/10/15 13:59:20
با سلام من چند روز پیش دندان 5 بالا عصب کشی کردم ولی تا سوزن زد درد خیلی شدید گرفته که دکترگفت مرحله دوم کارو انجام میدم ولی یکبار عصب کشی کردم اصلا درد نداشت حالا خیلی می ترسم مرحله دوم هم خیلی درد داشته باشم
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، در مرحله اول احتمالا دندان شما عفونت داشته، به همین علت درد داشته، در مرحله ی دوم درمان در صورتیکه عفونت برطرف شده یا کمتر شده باشد درد شما کمتر خواهد بود.

1395/10/18 11:35:14
با سلام خدمت دکتر بعد از روکش دندان ، دچار عفونت و آبسه ریشه دندان شدم که منجر به تورم صورت شد . 40 عدد آموکسی سیلین 500 خوردم ولی تورم رو از بین نبرد.الان دکتر روزی 2 عدد سفیکسیم 400 به مدت 10 روز تجویز کرده که باعث تب و لرز و درد بدن در من شده ( که جز عوارض جانبی این دارو است ) که البته قابل تحمل میباشد .آیا باید مصرف دارو رو متوقف کنم ؟ پیشنهاد شما چیست ؟با تشکر و بهترین آرزو ها
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، با توجه به علائمی که دارید احتمال دارد ریشه دندان شکسته باشد که در اینصورت آنتی بیوتیک هیچ تاثیری در شرایط شما نخواهد گذاشت، بهتر است سریعا به پزشک معالج مراجعه نموده و عکسبرداری نمایید تا وضعیت ریشه مشخص گردد. در صورتیکه ریشه آسیب دیده باشد دندان قابل نگهداری نبوده و بایستی کشیده شود.

1395/07/26 13:31:28
با سلام و عرض احترام خدمت شماتقریبا 4 روز است که یکسره از دندان درد شدید در قسمت راست رنج میبرم که درد به فک پایین و گوشم میزند. دو پزشکی که نزدشان رفتم می گویند که عکس دندانی که درد می کنه هیچ مشکلی رو نشون نمیده و دندان یک دندان زنده و سالم است اما من سه روز است که با درد مهلک این دندان درگیر هستم. درد پخش نیست و متمرکز روی همان دندان است
دکتر تاج ماه دادالهی

درد دندان معمولا پخش می شود و شما تصور می کنید که مربوط به یک دندان است ولی شما باید عکس بگیرید و معاینات لازم را انجام دهید تا علت مشخث گردد.

1395/09/04 10:45:11
باسلام.دختر 20ساله ای هستم . که در 5 سال پیش 9 دندان خود را پرکردم. (دندان شماره 6و7 بالا سمت چپ، دندان شماره 6 سمت راست، دندان شماره 5و6و7 پایین سمت راست و دندان شماره 7 و6 پایین سمت چپ )در این مدت 5 ساله که دندان هایم را پر کرده ام دندا هایم حساسیت شدیدی به شیرینیجات و آب سرد دارد.و تیر می کشد.( دندان شماره 4و5 بالا دوفک و دندان 5و6و7 پایین سمت راست.)هروقت که به پزشکم مراجعه میکنم میگویند که به خاطر دندان عقلت هست که بر روی دندان های آسیات فشار وارد می کند.الان که به پزشک دیگری مراجعه کردم می گویند که دندان6 بالا سمت راست که پرکده ام . مواد به عصب دندان چسبیده و باید عصب کشی شود. و می گویند اگر عصب کشی کنم مشکل دندان دردم خوب میشود.به نطر شما دندونم رو عصب کشی کنم؟در ضمن عکس opg گرفتم واز روی عکس تشخیص دادن که باید عصب کشی کنم.باتشکر و سپاس
دکتر تاج ماه دادالهی

در صورتیکه درد شما، درد خود بخود شبانه شبانه و طولانی مدت هست، عصب کشی کنید چون عصب کشی دندان را ضعیف تر میکنید و اگر شما درد شدید ندارید این کار را نکنید بهتر است.

1395/11/10 08:33:03
2 دندان درمان ریشه داشته ام و این هفته جراحی لثه داشتم ولی متأسفانه هنگام جراحی لثه در زمان تراشیدن دندان با توجه به عصب کشی شدن و تزریق کامل سیتانست درد بسیار شدیدی در دندان تحت عمل احساس کردم که غیرقابل تحمل بود و پزشک به ناچار مجبور به تزریق بیشتر سیتانست گردید که بدلیل داشتن آریتمی قلبی و تقریبا" هر هفته یک دفعه مجبور به مراجعه به آن کلینیک دارم و تزریق سیتانست دریافت می کنم بسیار بی حال و سست و ضربان قلبم بی نظم و پرطپش می شود که نگرانم می کند آیا ممکن است ریشه دندان کاملاً درمان نشده باشد که این احساس قوی درد وجود دارد یا خیر؟ لطفا مرا راهنمائی فرمائید
دکتر تاج ماه دادالهی

درد دندان شما بعلت جراحی لثه بوده است و بعلت بیماری قلبی شما تزریق سیتانیست زیاد از حد برایتان خطرناک است و لازم است حتما قبل از مراجعه به دندانپزشک با پزشک قلبتان مشورت نمایید، شاید نیاز به دوز داروی بیشتری باشد.

1395/06/28 09:36:51
سلام علیکم هر از چند گاهی فقط در یک نقطه (پشت یکی از دندانهام) از قسمت لثه تورم ایجاد میشه ، میخواستم علت این حالت را بدانم .
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، معمولا یک نقطه می تواند عامل خراشیده شدن لثه یا آبسه باشد و اگر علت آبسه دندانی باشد باید عکس و معاینه انجام شود تا دقیق توضیح داده شود.

1395/06/31 16:52:10
اگر بیمار با فشار خون بالا به دندانپزشکی مراجعه کند جهت درمان، و قرص خود را برای بیماریش نخورده باشد،آیا واقعا دیگر نمیشود برای ایشان کار کرد؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، بهتر است شما قرص خود را بخورید و بعد درمان را شروع کنید و یا روز دیگری به پزشک مراجعه نمایید.

1395/07/07 10:28:53
ایادندانی که فقط ریشه ان مانده را میتوان عصب کشی کرد؟
دکتر تاج ماه دادالهی

بستگی به طول ریشه دندان دارد، اگر ریشه بلند باشد و بخش لثه تایید کند که دندان یا جراحی لثه قابل نگهداری است، شما می توانید عصب کشی کنید و بعد روی آن را هم post و روکش بگذارید.

1395/08/10 09:19:37
سلام دکترپدر من 64 سال دارد و یک سال و نیم پیش دچار سکته مغزی شدند و الان قرص پلاویکس مصرف میکنند. ایشان یک دندان خراب دارند که هراز گاهی عفونت می کند و خوب میشود. کشیدن این دندان چه خطراتی می تواند داشته باشد و چه کارهایی قبل و بعد و هنگام درمان لازم است انجام دهیم؟ آیا آمپول بی حسی و قرص انتی بیوتیک مشکلی برایشان ایجاد نمی کند؟ممنونم
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، کسی که مصف پلاویکس دارد هنگام کشیدن خونریزی اش قطع نمی شود و آمپول بی حسی باعث تپش قلب بیشتری می شود ولی مصرف آنتی بیوتیک مشکلی ایجاد نمیکند . ایشان باید تحت نظر دکتر قلب و گرفتن مجوز بصورت کتبی از دکتر قلب در صورت صلاحدید بمدت 3 روز پلاویکس را قطع کنند و در برخی موارد نیاز به مصرف 4 عدد کپسول آموکسی سیلین بصورت همزمان می باشد.

1395/08/23 11:20:28
باسلام و خسته نباشید من در طول روز یک بار مسواک میزنم ولی بازم دندانهایم داره می پوسه چکار کنم که دندانهایم خراب نشود.
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، شما حتما باید یکبار در روز از نخ دندان استفاده نمایید و دو بار در روز بمدت 2 دقیقه به نحو صحیح مسواک بزنید و مصرف شیرینی جات و مواد مضر را کمتر نمایید و ترجیحا از غذاهای فیبر دار استفاده کنید.

1395/09/04 10:43:46
با سلام من یکهفته است که درمان ریشه مجدد دندان 6 بالا انجام داده ام و منجر به قطع ریشه دندان شده است بلافاصله بعد از اتمام کار وجراحی و اتمام بخیه های لثه هنگام شستن صورت از بینی همان سمت (راست) خون می امد و تا چند روز لخته های خون وجود داشت از آن به بعد هم دچار مشکل خواندن و تمرکز دردیدن شده ام بطوریکه دچار سردرد شده انگارکه جسم سنگینی در ناحیه پیشانی و پشت بینی و صورتم فشار می اورد حتی وقتی سرم را روی متکای نرم می گذارم انگار روی سنگ گذاشته ام و نمی توانم به پهلو روی صورت بخوابم نمی توانم سرم را پایین بگیرم همین حالت سنگینی سر و اطراف بینی را دارم از طرفی ترشحات موکوسی بینی ام که قبلا طبیعی بود قطع شده است.لطفا راهنمایی کنید.
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، با توجه به حضور سینوس ماگزیلاری در بالای ریشه دندان 6 بالا، و با توجه به علائمی که مطرح کرده اید، احتمال باز شدن سینوس وجود دارد. بهتر است حتما به یک متخصص جراحی فک و صورت مراجعه نمایید تا وضعیت سینوس شما مورد بررسی قرار گیرد.

1395/11/05 10:02:32
با عرض سلام و خسته نباشید. مدت یک هفته است که دندان 6 پایین سمت راست را عصب کشی کردم. هنوز نمی تونم روی دندان عصب کشی شده چیزی بخورم. حتی اگر زبانم هم به دندانم بخورد دندانم درد میگیرد.ولی در حالت عادی دندانم مشکلی ندارد.آیا این دندان درد طبییعی هست؟تا چه مدت دندان درد ادامه داد؟ ومن تا چه مدت نباید با آن دندان چیزی بخورم؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، معمولا بعد از عصب کشی دندان تا دو هفته درد دارد، البته این زمان برای دندانها و بعضی بیماران متغیر است، بخصوص زمان فشار روی دندان این درد بیشتر احساس می شود و در صورت ماندن درد شدید شما باید به دندانپزشکان مراجعه کنید در غیر اینصورت نیازی به مراجعه نیست.

1395/11/28 11:40:58
با سلام و تشکر فراوان از سرکارخانم دکتر دادالهی به خاطر تشخیص خوبشان و پاسخ به سؤال قبلی و آرزوی سلامتی و موفقیت برای ایشان ؛2 ماه پیش با آفت کامل دهان و درد های دندان آسیاهای چپ و راست در هر دو قسمت بالا و پائین بهمراه عکس پانورکس به آن مرکز مراجعه نمودم و سرکار عالی پس از معاینه و مشاهده عکس پانورکس و مشاهده عکس های تک دندان گرفته شده ( در آن مرکز ) توصیه های لازم جهت درمان را ارائه فرمودید و اکنون یک دندان که آبسه کرده بود بدلیل قابل درمان نبودن کشیده ام ( 5 بالا سمت چپ ) و یک دندان آسیا ترمیم و دو دندان N2 , RN2 شده است لاز به ذکر است فقط یکی از آنها آخر هفته گذشته جراحی لثه شده است ولی 3 مسئله برایم پیش آمده که خواهشمندم راهنمائی ام فرمائید. 1- بدلیل آفت گسترده و شدید دهان خصوصاً در ناحیه آبسه و داخل گونه روبروی آن مجبور به استفاده از محول ویوله در چند مرحله شدم که منجر به تیره تر شدن دندانها و رنگ گرفتن دندانهای نیش و آسیای کوچک د
دکتر تاج ماه دادالهی

ممنون از نظر لطف شما، انجام وظفست، شما بعد از اینکه کلیه کارهایتان در کلینیک به پایان رسید می توانید جرمگیری و بروساژ انجام دهید و این تیرگی از بین می رود و جای نگرانی نیست.

1395/06/31 16:54:00
با سلام، سي و دو ساله هستم، از چندماه پيش دندان شيش بالام كه سالها پيش پر كرده بودم هنگام نوشيدن آب سرد و گرم درد ميگيرد و تير ميكشد، به دكتر مراجعه كردم و ايشون بعد از ديدن عكس دندانهام گفتند مشكلي نداره، ولي پركردگي قبلي را خالي كردند و مجدد پر كردند. ولي خوب نشده. البته در حالت عادي دردي ندارم ولي موقع خوردن آب سرد و گرم و موقع جويدن غذا، اين دندانم بسيار درد ميگيرد. در مورد اينكه همين دندانم است يا نه كاملا مطمئنم، لطفا راهنمايي بفرماييد
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در صورت درد شدید، درد خود بخود و درد شبانه بهتر است دندان عصب کشی شود.

1395/08/23 10:53:42
سلام خسته نباشید یه دختر 20 ساله هستم به صورت مرتب دندونامو مسواک میزنم اب نمک میزنم ولی هر روز یکیشون خراب میشه من چیکار کنم از شما خواهش میکنم کمکم کنید.
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، شما بهتر است از نخ دندان استفاده کنید و کربوهیدارت و مواد قندی را از رژیم غذایی خود حذف نمایید. استفاده از نخ دندان یکبار در روز در کنار مسواک زدن صحیح ضروری می باشد.

1395/09/24 09:58:23
سلام و عرض ادب خدمت شما .من حدود یک ماه پیش دندان ششمو عصب کشی کردم و طبق معمول دردش رفته رفته کم شد و از بین رفت اما الان قریب به دو هفته است که دردش دوباره شروع شده و درد هم به صورت مداوم و یک سره نیست .به دندان پزشکم مراجعه کردم گفت چیز خاصی نیست و خودش خوب میشه . آیا واقعا این درد بعد از دو هفته طبیعیه ؟آیا ممکنه درد ناشی از فشار دندان عقل کناری باشه که هنوز در نیومده ؟منتظر جوابتون هستم .پیشاپیش از شما ممنون و سپاس گزارم .
دکتر تاج ماه دادالهی

این درد شاید مربوط به لثه باشد و مربوط به دندان نباشد، و شما باید از نخ دندان استفاده کنید که اگر در آن ناحیه گیر غذایی دارید برطرف شود و آب نمک قرقره کنید. در صورت تداوم درد نیاز به معاینات بیشتر و گرفتن عکس رادیوگرافی میباشد.

1395/09/24 09:59:57
سلام من ۴روز پیش عصب کشی کردم ولی هنوز گاهی درد داره میخواستم ببینم طبیعیه؟و اینکه من قبل از عصب کشی هم لثه ی اون ناحیه ام درد داشت وقتی مسواک یا نخ دندون میزدم درد داشت هنوز هم وقتی کمی فشار وارد میکنم درد داره ولی بقیه نواحی لثه ام همچین دردی ندارم میخواستم علتش رو بدونم ممنون
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، معمولا بعد از عصب کشی دندان تا دو هفته درد دارد، البته این زمان برای دندانها و بعضی بیماران متغیر است، بخصوص زمان فشار روی دندان این درد بیشتر احساس می شود و در صورت ماندن درد شدید شما باید به دندانپزشکان مراجعه کنید در غیر اینصورت نیازی به مراجعه نیست.

1395/11/28 11:37:40
سلام من دندان هفت بالای خودم را ۱۵ماه پیش عصب کشی کردم خیلی هم برای عصب کشی آن اذیت شدم بعد از چند ماه همان دندان درد خفیف میگرفت و من توجه نمیکردم و بعد از چندروز خوب میشد حالا این روزا دوباره همان درد خفیف برگشته ولی طولانی تر شده چه کار کنم دندانم عصب کشی شده دوباره باید عصب کشیش کنم؟؟؟یا چیز خاصی نیست
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، درد بعد از عصب کشی تا دو هفته طبیعی است ولی شما باید از دندانتان عکس بگیرید تا معلوم شود ریشه عفونت کرده یا خیر. اگر عفونت کرده باشد باید مجددا عصب کشی کنید در غیر اینصورت باید بررسی شود که شما دردتان از لثه نباشد.

1396/01/15 15:15:34
سلام ببخشید من دندونم باید عصب کشی بشه پزشکم میگه عصب هام خیلی پخش و پهن اند آیا این مورد باعث ایراد و اشکالی میشه!؟؟. راستی دندون جلوی بالام هستش
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام، در صورت پهن بودن زیاد احتمال ضعیف شدن ریشه بعد از درمان ریشه هست ولی ایراد و اشکالی ندارد.

1396/04/27 07:52:45
سلام ببخشید من دندونم باید عصب کشی بشه و پزشکم میگه عصب هام خیلی پخش و پهن اند آیا این مورد باعث ایراد و اشکالی میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، 1. این اصطلاح که عصب پخش است اصطلاحی کاملا اشتباه می باشد 2. در مورد عصب کشی، تا زمانیکه عکس ریشه ها دیده نشود نمیتوان نظر داد.

1396/03/16 11:15:44
با عرض سلام و خسته نباشید.دختر 20 ساله ای هستم که 14 دندان آسیا ترمیم شده و یک دندان عصب کشی شده دارم.به مدت سه ماه است که دندان 6 پایین سمت راستم را به علت حساسیت به سرما و گرما و شیرینیجات عصب کشی نمودم. الان که سه ماه می گذرد دندان عصب کشی شده بیشتر از قبل حساسیت به گرمادارد . مثلا وقتی چای میخورم دندانم به شدت درد می گیرد. به نظر شما الان باید با این دندان چه کنم؟ با تشکر و سپاس
دکتر تاج ماه دادالهی

دندان بعد از عصب کشی نسبت به سرما و گرما واکنش درد ندارد و درد شما احتمالا زیاد مربوط به دندانهای کناری و یا بالایی دندانتان است که قبلا پر شده.

1396/01/15 15:16:36
سلامدندونو عصب کشی کردم ولی دکتر گفت فعلا مناسب گوتاگذاری نیست چون ریشه دندانت عفونت داره الان من باید از چه انتی بیوتیکی استفاده کنم تا عفونت ریشه برطرف شود
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، ابتدا باید از دندانهایتان عکس بگیرید، ولی با توجه به موارد ذکر شده احتمال سایش در ناحیه طوق دندان وجود دارد که بهتر است از خمیردندان های ضد حساسیت استفاده نمایید.

1396/06/04 10:35:40
سلام خسته نباشید من دوتا دندون6فک پایینمو کشیدم چندساله دندونای5پاینم ناخون میزارم پایین دندونم فشار میدم درد میگیره ولی انگشت میزارم فشار میدم درند نمیگیره دکتر هم رفتم عکس گرفتم میگه مشکلی نداره لطفا جوابمو بدید چکار کنم
دکتر تاج ماه دادالهی

اگر باردارد نیستید و در دوران شیردهی قرار ندارید، بهتر است کپسول آموکسی سیلین 500 همراه با مترونیدازول 250 استفاده کنید، از هر کدام 20 عدد هر 8 ساعت یکبار.

1396/06/04 10:36:40
سلام خسته نباشید من دوتا دندون6فک پایینمو کشیدم چندساله دندونای5پاینم ناخون میزارم پایین دندونم فشار میدم درد میگیره ولی انگشت میزارم فشار میدم درند نمیگیره دکتر هم رفتم عکس گرفتم میگه مشکلی نداره لطفا جوابمو بدید چکار کنم
با سلام.عصب کشی دندونم انجام دادم ولی 24 ساعت گذشته هنوز درد داره و گلوم هم چرک کرده نمیدونم چکار کنم مسکن هم چند تا خوردم تاثیری نداشته چکار کنم؟
دکتر تاج ماه دادالهی

سلام بعد از درمان ریشه دندان بمدت دو هفته درد دارد و در صورت وجود عفونت بهتر است از آنتی بیوتیک خوراکی مثل آموکسی سیلین 500 به تعداد 20 عدد در هر 8 ساعت استفاده کنید.

1396/04/27 07:51:32
سلام-خسته نباشد. من دوروزه که عصب کشی کردم و پانسمان شده -ولی محل تزریق امپول بی حسی ورم کرده و روی پوست صورتم کبود شده. راه حل این مشکل چیست؟ چه اقدامی برای بهبود انجام بدم؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام و آرزوی سلامتی، استفاده از کمپرس گرما و سرما میتواند بهبود ایجاد کند، و معمولا این درد بعد از یک هفته برطرف می شود، در صورت ادامه درد پس از یک هفته به دندانپزشک مراجعه نمایید.

1396/07/01 09:48:07
با سلام.من یه دندونمو عصب کشی کردم و روکشم کردم حالا بعد از سه سال درد گرفته و عکس opg که گرفتم دکترها میگن که زیرش ابسه شده و جراحی یا عصب کشی مجدد رو پیشنهاد دادند میخواستم بدونم کدوم راه حل به نظر شما بهتره؟
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام بستگی دارد دندانی که عصب کشی شده داخل ریشه post و یاپیچ فلزی دارد یا خیر و درمان عصب کشی قبلی به چه صورتی انجام شده باشد، اگر قابل انجام مجدد باشد احتمال 40% موفقیت خواهد بود، در غیر اینصورت بهتر است کشیده و ایمپلنت شود.

1396/09/11 13:47:26
با عرض سلام و خسته نباشید،بنده ۲۹ سالم هست و دندان کرسی پایین در سمت راست دهانم چند روزی هست که گاهی اوقات درد دارد و گاهی اوقات هیچ دردی ندارد به دندانپزشک که مراجعه کردم و عکس گرفتم گفتند ریشه سالم است اما باید دندان عصب کشی شود،می خواستم ببینم تشخیص ایشان درست است و با توجه به اینکه درد گهگاه هست و ریشه هم سالم است نیاز به درمان ریشه است؟! متشکرم.
دکتر تاج ماه دادالهی

با سلام، در مورد دردهای غیرمداوم باید حتما عکس گرفته شود و معمولا نیازی به عصب کشی ندارند، چون این درد میتواند ناشی از گیرغذایی باشد که با استفاده از نخ دندان برطرف می شود، مگر اینکه درد شبانه و خود بخود به سرما و گرما داشته باشید، .

1396/07/01 09:47:02
• آیا قرار دادن یک روکش روی یک دندانی که یکبار پست شده یا پر شده ضروری است؟
دکترحمیراانصاری لاری

اگر دیواره های کافی از دندان باقی مانده باشد ترمیم کافی است. اما اگر دیواره های دندان کافی نباشد، یا مقدار زیادی از آن از قبل با ماده ترمیمی جایگزین شده باشد (حتی اگر پست پیش ساخته نیز گذاشته شده باشد) بهتر است با روکش دندان پوشانده شود که معاینه کلنیکی و رادیوگرافی این مسئله را مشخص می کند.

1393/11/02 09:00:32
• چه مدت بعد از درمان ریشه من می توانم برای قرار دادن روکش به دندانپزشک مراجعه نمایم. من می خواهم در دیرترین زمان ممکن این کار را انجام دهم.
دکترحمیراانصاری لاری

در صورتیکه بعد از درمان ریشه درد وجود نداشته باشد، یک روز بعد می توان درمان پروتز را شروع کرد. اما در اکثر مواقع تا چند روز بعد از درمان (حداکثر دو هفته) احتمال دردناک بودن دندان وجود دارد و باید تا زمان رفع درد صبر کرد و سپس درمان پروتز شروع شود. از طرفی با توجه به اینکه درمان ریشه ،اعصاب و عروق تغذیه کننده دندان حذف می شود، دندان میزان زیادی از آب خود را از دست می دهد که باعث شکنندگی دندان می گردد و تحمل دندان به ضربات از جمله ضربات ناشی از بستن دندانها بر روی هم یا جویدن کاهش می یابد. در صورتیکه دیواره های سالم دندان کم باشد و بر اثر پوسیدگی و ... (نسج دندان و دیواره های سالم از بین رفته باشد) احتمال شکستن دندان افزایش می یابد. همچنین پانسمانی که بعد از درمان ریشه گذاشته می شود برای مدت طولانی مناسب نیست زیرا از نفوذ میکروبها به نحو مطلوب جلوگیری نمی کند که خود می تواند باعث شکست درمان ریشه و حتی نیاز به درمان مجدد ریشه شود. لذا توصیه می شود درمان روکش یا ترمیم هر چه سریعتر انجام شود.

1393/11/02 08:57:30
• من یک روکش دارم که افتاده است. دندانپزشکم گفته است دندان کافی برای نگهداشتن روکش وجود ندارد. چه گزینه هایی دارم؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام در این وضعیت گزینه های انتخابی عبارتند از 1-در صورت وجود استخوان کافی اطراف دندان ونسبت مناسب طول تاج به طول ریشه دندان،با جراحی افزایش طول تاج نسج کافی تاج دندان ایجاد میشود 2-در صورتیکه فضا برای روکش محدود باشد بعضی مواقع میتوان به جای روکش فلز متصل به چینی از روکش تمام فلز استفاده کرد اما به شرط اینکه در نواحی خلفی دهان مانند دندانهای 6 یا 7 بکار روند.

1393/10/30 13:11:07
• من فقط دو دندان آسیاب در فک بالا دارم که دندان مصنوعی من را نگاه داشته اند. یکی از این آسیابها به زودی می افتد. ایا برای نگهداری یا بهبود دندان دیگر کاری می توانم انجام دهم ؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام در صورتیکه یک دندان در فک بالا باقی بماند دراکثر مواقع به صلاح است کشیده شود زیرا بر خلاف موا قعی که تعداد دندانهای باقیمانده بیشتر است و به گیر دندان مصنوعی کمک میکند وبرای بیمارراحتتر است، امادر این وضعیت حرکت الاکلنگی و جابجایی دندان مصنوعی بیشتر میگردد و احتمال اسیب به بافت دهان افزایش مییابد.با این وجود شرایط دهانی افراد با هم متفاوت است وبهتر است توسط دندانپزشک معاینه شوید تا بر اساس شرایط فک مقابل و میزان استخوان فک بالا نظر قطعی داده شود.

1393/10/30 12:58:36
• خانم 50 ساله ای هستم که در دندان بالایی مشکلی دارم. ریشه دندان مرده است. در طول درمان ریشه، یک ترک در دندان مشاهده شد. دندان باید کشیده شود. من تمامی دندانهایم را دارم. حال باید تصمیم گیری نماید (کاری انجام ندهم، بریج کنم یا ایمپلنت) . برای تصمیم گیری صحیح باید به چه نکاتی توجه کنم؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، دندانها قسمتی از سیستم دهانی-صورتی به حساب می آیند که باعث حفظ استخوان فک بالا و پایین می شود و در عمل جویدن و زیبایی نیز نقش مهمی دارند. لذا تا حد امکان بایستی دندان یا دندان هایی که از دست رفته اند جایگزین گردند. 1. بهترین راه جایگزینی ناحیه بی دندانی ایمپلنت است زیرا باعث حفظ استخوان و به میزان زیادی حفظ قدرت عضلات جدید می گردد، مگر آنکه مشکل بیماری مانند دیابت کنترل نشده و ... یا تحلیل شدید استخوان یا از بین رفتن فضای دندانی وجود داشته باشد. 2. بریج: در مواقعی که امکان گذاشتن ایمپلنت نباشد می توان از بریج استفاده کرد البته عمر دندانهای پایه کاهش می یابد. 3. همانگونه که ذکر گردید عدم جایگزینی دندانها می توانئد باعث تحلیل استخوان و مختل شدن فعالیت سیستم دهانی-فکی و جابجایی دندانهای مجاور و مقابل شود.

1393/11/18 10:13:27
با سلام من دندانی دارم که پروتز روی آن انجام شده اما از پشت انگار حالت سوراخهای ریز روی پروتز ایجاد شده چرا این مشکل پیش اومده و چه قدر دوام پیدا میکنه؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، درصورتیکه این سوراخهای ریز فقط بصورت حباب باشد اگر روی چینی این اتفاق بیفتد ممکن است باعث شکستن چینی شود و اگر سوراخ روی فلز باشد که کاملا به سطح دندان راه داشته باشد باعث پوسیدگی و از بین رفتن دندان می شود، لذا بهتر است توسط دندانپزشک معاینه شود تا در صورت جدی بودن مشکل روکش تعویض گردد.

1393/12/23 08:25:03
باسلام وخسته نباشیددندونی رو که کاشتم درد میکنه ممکنه که لثش عفونت کرده باشه
دکترحمیراانصاری لاری

1) اگر منظور از کاشت دندان، ایمپلنت باشد و لثه دچار التهاب باشد حتما بایستی معاینه کلنیکی و رادیوگرافی انجام شود. ممکن است این التهاب با رعایت بهداشت رفع شود، یا ممکن است به لحاظ باقی ماندن بقایای سمان و چسب روکش باشد که باید برداشته شود. ولی اگر مشکل مربوط به قسمتی از ایمپلنت باشد که داخل استخوان است و استخوان از بین رفته باشد ممکن است لازم باشد با جراحی پیوند استخوان انجام شودو یا حتی ایمپلنت خارج شود. 2) اگر منظور دندانی است که ریشه آن حفظ شده باشد و سپس تاج آن بازسازی و روکش شده باشد و دچار آماس و عفونت باشد ممکن است این آبسه و عفونت مربوط به بافت لثه ای یا ریشه باشد که بر اساس شدت و نوع درگیری ممکن است درمان ریشه یا لثه اصلاح گردد و اگر لازم باشد دندان خارج گردد. لذا در هر یک از شرایط فوق برای اخذ تصمیم نهایی نیاز به معاینه توسط پزشک می باشد.

1394/01/30 10:05:09
با سلام من دندون 5راست بالام توش بد جوری خالی شده نظر پزشک کشیدن بود اذیتم نمیکنه آیامیتونم روکش کنم
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام با توجه به اینکه طبق گفته های شما دندان به میزان زیادی خالی شده است این بدین معناست که دندان قبلا عصب کشی شده و پوسیدگی عمیق و وسیعی دارد وبه همین دلیل دردناک نیست. اما بجهت این پوسیدگی عمیق و از بین رفتن نسج زیادی از تاج و ریشه دندان قابل درمان نیست زیرا برای حفظ دندان نسبت طول تاج به ریشه دندان باید بمیزان خاصی باشد که قابل نگهداری باشد که این امر در معاینه کلنیکی و رادیوگرافی مشهود خواهد بود و توسط دندانپزشک معالج قابل تشخیص است. در صورتیکه دندانی با شرایط نامناسب روکش شود احتمال آبسه و از بین رفتن سریع دندان وجود دارد که صحیح نیست.

1394/04/15 15:24:29
دندان. آسیاب بالاوپایین ندارم راه حل چیست
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، راه حل: جایگزینی دندانهای خلفی به سه روش انجام می شود: 1. در صورتیکه فقط دندان خلفی اول یعنی مولر اول نباشد می توان با بریج یعنی تراش یک دندان جلوتر و یک دندان عقبتر و گذاشتن بریج ناحیه را جایگزین کرد. 2.راه حل بعدی گذاشتن پروتز پارسیل متحرک است که می تواند یک یا چند ناحیه بی دندانی را جایگزین کند 3.بهترین راه حل قرار دادن ایمپلنت است زیرا دو راه قبلی ذکر شده در بالا، معایبی دارداز جمله بریج که دندانهای دو طرف ناحیه بی دندانی تراشیده می شود و عمر دندانهای پایه کم می شود و پروتز پارسیل متحرک نیز معاین خود را دارداز جمله اینکه حرکت دارد، زیر آن غذا جمع می شود و بایستی از دهان خارج شده و تمیز شود و شبها نیز باید خارج از دهان باشد.

1394/05/31 11:07:41
‏با سلام دندان شماره 6 در فک پایین سمت چپ در بچگی کشیده شده بود و دندان 5 و 7 را تراش داده و ‏یک روکش ایجاد شد و به جای دندان شماره 6 هم یک دندان گذاشتند ‏‎(‎البته خارج از لثه‎) ‎حالا گاهی با ‏جویدن دندان شماره 7 اذیت می شود عکس دندان گرفته ام دکتر گفته ریشه ها از هم فاصله گرفته اند باید ‏دندان 7 را بعد از برداشتن روکش کشید من تمایلی به از دست دادن دندان ندارم نظر شما چیست؟
دکترحمیراانصاری لاری

سلام، در مواقعی که طبق معاینات کلنیکی و در رادیوگرافی علائمی مبنی بر وضعیت نامناسب دندان باشد بهتر است دندان زودتر کشیده شود زیرا ممکن است عفونت ریشه یا بافت لثه تخریب استخوان اطراف دندان شود که عوارض بیشتری خواهد داشت. بنابراین درصورتیکه دندانپزشک معالج تشخیص به کشیدن داده اند باید دندان کشیده شود.

1394/05/31 11:09:51
سلام در ایمپلنت چسب دایم چه زمانی به کار میرود وخروج روکش با چسب دایم امکان دارد عمر ایمپلنت چند سال است
دکترحمیراانصاری لاری

بنام خدا و با سلام 1. جهت سیمان کردن روکش یا روکش ها بر روی ایمپلنت بهتر است از سیمان موقت استفاده شود مگر آنکه: الف) بدلیل جهت قرارگیری ایمپلنت یا ایمپلنت ها مجبور به تراش زیاد ایمپلنت باشیم که باعث کاهش گیر توسط دیواره های ایمپلنت می شود و به ناچار از سیمان دائم استفاده می کنیم ب) اگر در شرایط خاص (به ندرت) مجبور به اتصال دندان طبیعی به ایمپلنت باشیم 2. اگر پایه های روی ایمپلنت بعلت تراش دیواره هایش به میزان زیادی از دست رفته باشد ممکن است حتی با چسب دائم خارج شود 3. درصورتیکه بافت اطراف ایمپلنت دچار التهاب نشود و از طرفی فرد بیماریهایی مانند دیابت کنترل نشده- مصرف کورتون، سیگار و ... نداشته باشد و در هنگام قرار دادن ایمپلنت و جراحی ایمپلنت بصورت صحیح کار شده باشد و یا حداقل ضربه و آسیب به بافت انجام شده باشد و در محل مناسب و با قطر و طول مناسب ایمپلنت گذاشته شده باشد و از لحاظ تماس های دندانی هم مناسب باشد و تماس دندان مزاحم وجود نداشته باشد عمر ایمپلنت طولانی خواهد بود.

1394/07/18 13:47:50
با سلام میخواستم بدونم کدوم جنس روکش برای دندانهای عقب مناسب است با تشکر
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، روکش می تواند از جنس آلیاژ فلز یا چینی یا ترکیب این دو باشد. در صورتیکه بخواهیم از روکش تمام چینی زیرکونیا استفاده کنیم نوع اکلوژن و تماس دندانها با هم و میزان نیروی عضلانی عضلات صورت فرد و عادات دندان قروچه بایستی بررسی شود. در صورتیکه نیروهای عضلانی زیاد باشد بهتر است از روکش چینی استفاده نشود و از روکش چینی-فلزی یا فلزی استفاده شود که بر اساس فضای موجود و میزان دیده شدن دندان یکی از آنها را انتخاب می کنیم.

1394/08/20 13:44:13
آیا مرحله بعد از قالبگیری دندان در پروتز ثابت در بارداری برای سلامت جنین ضرر دارد؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام و آرزوی سلامتی، خیر مگر اینکه لازم باشد رادیوگرافی تهیه شود یا تزریق ماده بی حسی انجام شود. در غیر اینصرت مشکلی ایجاد نمی کند.

1394/08/13 11:28:22
با سلام و احترام می خواستم نوع و اسم چسبی را که برای چسباندن روکش دندانی که بر روی دندان اصلی سوار می شود را بفرمائید. با تشکر
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، چند نوع چسب داریم: زینک فسفات، پلی کربوکسیلات، سمان های گلس آینومری، سمانهای رزینی و سمان های ترکیبی گلس رزینی. اینها همگی چسب دائمی هستند و انتخاب از میان موارد ذکر شده به نوع روکش، نوع کار و اینکه دندان مورد نظر عصب کشی شده باشد یا خیر بستگی دارد.

1394/08/20 13:59:56
سلام .من مادرم حدود پنجاه سال سن دارد ولثهاش صاف شده وهرچی دندان مصنوعی میزاره دهنش زخم میشه وحساسیت داره میخواستم بدونم راه حلش چیه
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، با از دست دادن دندانها، استخوان فکین دچار تغییرات تخریبی و تحلیلی می گردد. بعبارتی دندانها حفاظی برای استخوان فکها به شمار می آیند. هر دو فک دچار این تغییرات تخریبی می شوند اما این تغییر در فک پایین چشمگیر تر است. جایگزین مناسب بجای دست دندان معمولی، استفاده از ایمپلنت در زیر این دندانهای مصنوعی (بعنوان نگهدرانده ی دست دندان) است که تا حد زیادی از زخمها می کاهد و هم قدرت عضلات فک و در نتیجه قدرت جویدن را افزایش می دهد.

1394/09/05 08:52:57
سلام خانم دکتر من در یکی از مطب های همکارانتون روکش دندان گذاشتم اما الان متاسفانه روی روکش غذا می مونه لطفا راهنمایی بفرمایید
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام و آرزوی سلامتی شما، عللی که باعث می شود غذا بین سطح جونده دندان (روکش) باقی بماند متعدد است و بایستی توسط پزشک متخصص بررسی شود از جمله بلند بودن بیش از حد روکش یا سوراخ بودن آن / اما اگر غذا بین دندانها بین دندانها باقی بماند ممکن است در اثر نبودن نقطه تماس بین دندانهای مجاور باشد یا تحلیل استخوان اطراف دندان و ... که هماهنگونه که ذکر شد بایستی توسط پزشک معالج بررسی و ارزیابی شود

1394/09/14 14:07:52
با سلام میخواستم بدونم دندان مصنوعی رو چگونه باید مسواک زد
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام و آرزوی سلامتی با مسواک نرم یا مسواک مخصوص دندان مصنوعی که در داروخانه موجود است. همچنین مایع ظرفشوئی نیز برای کاهش جرم بهمراه مسواک نرم بکار می رود.

1394/09/14 14:08:53
سلام بعد از چند مدت از کشیدن دندان می توان دندان مصنوعی گذاشت
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام و آرزوی سلامنی شما، حداقل 1.5 تا 2 ماه پس از کشیدن می توان اقدام به جایگزینی دندان از دست رفته نمود. توجه شود پس از گذشت این مدت که بمنظور ترمیم لثه وقفه داده میشود، هر چه سریعتر بایستی اقدام به درمان نمود.

1394/09/30 10:02:10
با عرض سلاممن شب دندان قروچه دارم و بقیه از سر و صدا در عذابن!میخواستم بدونم محافظ ،صدای دندان قروچه را از بین میبرد یا نه؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، به تاجوه به اینکه در اکثر موارد دندان قروچه به سیستم عصبی فرد ارتباط دارد و با مشکلات استرس عاطفی و دندانی تشدید می شود لذا با محافظ نمی توان دندان قروچه را از بین برد (در اکثر موارد) اما می توان از عوارض آن پیشگیری کرد مانند سایش و شکستگی و تخریب دندانها و دردهای عضلانی و مفصل گیجگاهی فکی و ... در مورد صدای دندان قروچه، استفاده از محافظ (به دلیل پلاستیکی بودن جنس آن) تا حد زیادی می تواند این صدا را کاهش دهد.

1394/09/05 08:53:29
با سلام آیادندان عقل را میتون روکش کرد
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، در صورتیکه دندان عقل موقعیت مناسبی در فک داشته باشد یعنی تمایل به سمت زبان یا گونه یا کجی نداشته باشد و کاملا رویش پیدا کرده باشد و تماس آن با دندان فک مقابل نیز مناسب باشد و ریشه های آن انحنای زیادی نداشته باشد، همچنین موقعیت لثه ای آن نیز مطلوب بوده و طول تاج کافی برای گیر روکش داشته باشد قابل روکش کردن است.

1394/09/26 09:09:51
خسته نباشید بین دوتا دندان های بالا وجلویی من سیاه شده دکترگفته باید روکش بشه گفت اگر پربشه بعد مدتی زرد میشه می خوام بدونم چقدر از دندون تراش داده میشه عمر متوسط روکش ها چند ساله .یه روکش خوب وقیمت مناسب روهم برام معرفی میکنید مرسی
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، در صورتیکه دندان پوسیدگی داشته باشد و قبلا درمان ریشه شده باشد یعنی اینکه از لحاظ تاج ضعیف است و بهتر است روکش شود اما این روکش بایستی کل دندان را در برگیرد و کل دندان تراشیده می شود (تاج دندان) - طبق کنب مرجع در صورتیکه وضعیت ریشه و لثه و استخوان اطراف آن مناسب باشد پیش آکهی حفظ دندان میانگین 8-5 سال است البته با رعایت بهداشت مناسب-

1394/10/12 09:55:12
با سلام مادرم حدود 1 سال پیش دندان مصنوعی گذاشته ولی با اینکه دوبار قالبگیری شد و دو دست دندان گذاشته باز دندانهایش لق میزند و از جایش در می آید راه درمانش چیست؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، با توجه به اینکه وقتی دندانها از دست می روند، دندان مصنوعی بر روی مخاط قرار می گیرد، نیروها بایستی توسط مخاط تحمل شود که بصورت طبیعی برای تحمل فشار به هیچ وجه مناسب نیست. این لقی با افزایش تحلیل استخوان تحمل کننده زیر مخاط به مرور بعد از کشیدن دندانها بیشتر می شود که می تواند آزار دهنده باشد. یکی از راههای پیشنهادی، استفاده از ایمپلنت است . اگر به تعداد زیاد گذاشته شود بصورت پروتز ثابت و اگر با تعداد کمتر استفاده شود می تواند دست دندان مصنوعی در آن قرار بگیرد که باعث کاهش حرکت و افزایش نیروی جویدن و آزردگی کمتر بافت می شود.

1394/10/23 16:27:44
سلام.4یا5روزی هست ک روکش دندان گذاشتم ازموقعی ک نصبش کردوفشارداد دردوحشتناکی داشتم تاالان ک دندون روی دندون میزارم یاچیزی میجووم درد زیاد دارم.راهنماییم کنید مشکل چیه وچکارکنم
دکترحمیراانصاری لاری

با عرض سلام، مشکل می تواند مربوط به یک یا چند مورد زیر باشد: 1- آیا دندان درمان ریشه شده است یا خیر 2- آیا روکش بلند است لذا بایستی کلینیکی و با رادیوگرافی معاینه انجام شود و مشکل مشخص شود.

1394/11/11 08:31:16
سلام وقتتون بخیریکی ازدندونام روکشه لثه بالای اون سیاه شده براازبین بردنش چیکارکنم لطفادراسرع وقت پاسخ منوبدیدخیلی نگرانم مرسی
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، در صورتیکه دندان روکش شده باشد و روکش از نوع سرامیک-فلز باشد ممکن است این اتفاق بیفتد که رنگ فلز روی رنگ لثه اثر بگذارد و اگر این مسیئله باعث ناراحتی شود بایستی روکش با روکش تمام چینی یا زیرکونیا ترمیم شود، البته اگر دیواره کافی برای دندان باقی مانده باشد. از طرفی قبل از ترمیم روکش بهتر است جراح لثه (پربودنتیست) در مورد رنگ لثه و از بین بردن رنگدانه ها با جراحی یا لیزر نظر بدهد.

1394/12/19 15:54:43
دندان روکش شده ام را 9 سال است روکش کرده ام و مشکلی نداشتم مدتی فشار عصبی زیاد و دندون قروچه خیلی زیاد داشتم بطوریکه پرکردگی دندان دیگرم در آمد (برای درمان موقت 2ماهه 3ماهه این دندان آیا استفاده از سیمان دندان را تجویز میکنید؟چه مارکی؟)و این مدت خیلی به دندانهام حساسیت داشتم تو این مدت بطوریکه تمام روز نخ دندان و دهانشویه استفاده میکنم و لثه ام میخارد و یک حدی رنگش تیره تر از بقیه است. حس میکنم وقتی غذا با دندان روکش شده ام میخورم دندانم در لثه ام فرو میرود درحالیکه میدونم اینجوری نیست! آیا راهکاری دارید؟ایران هم نیستم که به دکتر مراجعه کنم تا چندماه دیگه که ایران بیایم نیاز به راهنمایی و درمان موقت داشتم. آیا خارش در لثه دندان روکش شده یا حس اینکه غدا بین دندانهایم هست راهکاری دارد؟ درمانی برای پرکردن جای پرکردگی خالی شده دندانم سراغ دارید؟
دکترحمیراانصاری لاری

بنام خدا، با عرض سلام، اگر ترمیم دندان خارج شده باشد بهتر است هر چه سریعتر ترمیم شود یا با ماده ترمیم موقت ترمیم گردد تا زمانیکه مقدور بود ترمیم دائم یا درمان ریشه (در صورت نیاز) صورت گیرد. در مورد گیر غذایی و خارش لثه: بهتر است متخصص پریو یا جراح لثه شما را معاینه کنند و تا آن موقع استفاده از نخ دندان و در صورت باز بودن و عدم تماس با دندانهای مجاور از مسواک بین دندانی استفاده شود و دهانشویه کلروهگزین دو دهم درصد (البته در صورتیکه بمدت محدود استفاده شود) و در صورت زمان طولانی تر از آب نمک رقیق (مانند سرم نمکی) و به همراه آن مسواک استفاده شود تا مراجعه نمایید و توسط متخصص پریو شرایط دهانی شما ارزیابی گردد.

1395/01/25 14:31:44
دندانهایم همه روکش شده ولی روکش های سمت راست دهان بالا با کوچکترین فشار کنده میشود چکار کنم.
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، خارج شدن روکش های ممکن است به دلایل زیر باشد: 1. کوتاه بودن طول تاج دندانها 2. گیر کم روکش ها در صورتیکه علت کوتاه بودن طول تاج دندانهاست اگر نسبت طول تاج به ریشه دندان مناسب باشد با جراحی لثه و افزایش طول تاج این مشکل حل می شود و اگر گیر روکشها کم باشد با ترمیم روکش این مشکل حل می شود.

1394/12/19 15:56:28
من ۳۴_ سال دارم ایا در این سن میشود دندان مصنوعی گذاشت چون دندان های من خراب هستند وهزینه ی بالای دارد ومن قادر ب پرداخت نیستم ممنون میم جواب بدید
دکترحمیراانصاری لاری

گذاشتن پروتز متحرک در سنین پایین منافاتی ندارد، اما با توجه به اینکه با کشیده شدن دندان، استخوان فک تحلیل پیدا می کند (با یا بدون پروتز معمولی) لذا استفاده از ایمپلنت که تا حد زیادی از تحلیل استخوان جلوگیری می کند توصیه می شود. از طرفی پروتز متحرک مشکلاتی مانند احتمال ایجاد زخم مخاط و لقی و حرکت و در صورت بودن تعدادی از دندانها، احتمال افزایش پوسیدگی را بدنبال خواهد داشت.

1395/05/16 09:57:06
با سلام و خسته نباشید ..من حدود 5 سال پیش 6 دندان جلویی را روکش کردم که البته چند تای از انها درمان ریشه نشدند ...بعد از گذشت این چند سال الان با این مشکل مواجه شدم که گویا دندان زیر روکش 3 سمت چپ کمی پوسیدگی پیدا کرده .. وبایستی روکش یا برداشته و یا بریده شود ...آیا این امکان وجو د داره که دندانم رو از دست بدهم ...پوسیدگی در عکس ابتدای ریشه نزدیک به لثه نشان داده شده .....لطفا راهنماییم کنید ..ممنون
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، با توجه به اینکه رادیوگرافی کلی بزرگنمایی دارد و از طرفی سه بعدی نیست، بنابراین بصورت کاملا دقیق نمی توان مشخص کرد میزان پوسیدگی به چه میزان است، لذا در صورتیکه با رادیوگرافی مشخص گردد زیر روکش پوسیدگی دارد برای تعیین وضعیت دقیق و واقعی دندان بایستی روکش خارج و حذف پوسیدگی انجام شود.

1395/05/16 10:25:05
بریچ یعنی چه؟؟
دکترحمیراانصاری لاری

در صورتیکه دندان یا دندانهایی کشیده شود، جهت جایگزینی ناحیه دندان یکی از روشها تراشیدن دندانهای دو طرف یا ایمپلنتهای دو طرف و جایگزینی ناحیه بین دندانی بصورت متصل به روکشهای روی دندانهای مجاور است که به این نوع پروتز بریج می گویند.

1395/05/16 10:22:49
سلام من امروز دندان بالا را روکش کردم احساس سنگینی و درد دارم. و درست نمیتونم حرف بزنم.به نظرتان مشکل چیست؟ممنون
دکترحمیراانصاری لاری

با توجه به اینکه روکش یک جسم مصنوعی است، این سنگینی احساس می شود که خیلی سریع حداکثر تا 24 ساعت عادی می شود، در مورد درد و فشار روی لثه نیز حداکثر ظرف مدت نیم تا یکساعت بعد رفع می شود. اگر دندان درمان ریشه نشده باشد، ممکن است کمی حساس باشد که بتدریج از این حساسیت کاسته می شود و اگر ظرف مدت یک یا دو هفته بیشتر شد بایستی به پزشک مراجعه شود. همچنین در مورد دندانهای قدامی احتمال تداخل با تکلم در بعضی از موارد وجود دارد که ظرف مدت کوتاه یک تا دو هفته رفع می شود و اگر نشد بایستی توسط پزشک معالج بررسی و اصلاح گردد.

1395/05/16 10:20:46
چند روز بعد از کشیدن دندانها میشود دندون مصنوعی گذاشت
دکترحمیراانصاری لاری

اگر منظور ایمپلنت است به شرایط متعددی بستگی دارد، از جمله اینکه انتهای ریشه عفونی باشد یا خیر. کیفیت استخوان فک در آن چگونه باشد، اگر استخوان تراکم بیشتری داشته باشد و دندان عفونت نداشته باشد یا جزئی باشد حتی همان موقع می توان ایمپلنت گذاشت. هر چه سن افراد بیشتر و بالاتر باشد بهتر است یعد از کشیدن دندان مدتی صبر کنیم و سپس ایمپلنت گذاشته شود. برای قرار دادن قسمت فوقانی ایمپلنت و روکش بر روی آن دو حالت وجود دارد: بلافاصله بعد از جراحی قرار دادن ایمپلنت یا بعد از گذشت چند ماه که بسته به نظر جراح و بر اساس محل ایمپلنت متفاوت است. کلا" روشی که در آن بلافاصله دندان مصنوعی (روکش+پایه) قرار داده می شود بیشتر در قدام فک پایین کاربرد دارد بشرط اینکه بقیه شرایط مناسب باشد مانند کیفیت استخوان و عدم وجود عفونت و ...

1395/09/24 14:04:15
سلام میخواستم بپرسم که پروتز دندان چه ربطی به ارتودنسی داره؟ ایا پروتز دندان جزئی از ارتودنسیست یا نه؟ ایا یک متخصص ارتودنسی میتونه پروتز دندان رو هم انجام بده؟چرا و چگونه انجام میگیره؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، رشته پروتزهای دندانی یک رشته تخصصی دندانپزشکی است، همانند ارتودنسی که آن هم یک یک رشته تخصصی است. اما از لحاظ قانونی منعی برای درمان های دیگر وجود ندارد. و اگر دندانپزشکی، حتی دندانپزشک عمومی این قابلیت را داشته باشد که درمانهای متعددی را انجام دهد مشکلی وجود ندارد.

1395/11/09 09:27:43
ایا/روکش/دندان/ گذاشتم می توانم مسواک بزنم بعد چند مدت
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، از حدود یکساعت بعد می توانید تماس بگیرید.

1395/08/15 09:22:55
ایا گذاشتن روکش pfm چه تعدادی مجاز میباشد ایا باعث از بین رفتن لثه میگردد ؟
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، با توجه به اینکه هر جسم خارجی میتواند یکسری واکنشهای التهاب را تشدید کند روکش pfm نیز از این قاعده مستثنی نیست، البته گزارشات نشان میدهد نشان میدهد این واکنش التهابی لثه در روکشهای تمام سرامیک از pfm کمتر است، اما اگر بهداشت دهان بیمار رعایت شود این کاهش بسیار کم است، بعبارتی التهاب بسیار کم است و از لحاظ کلینیکی مشهود نیست.

1395/11/28 11:25:32
اگر یکی از دندانهای مصنوعی بشکند ایا قابل تعمیر است و چقدر زمان میبرد؟
دکترحمیراانصاری لاری

بستگی دارد از چه ناحیه و در چه قسمتی بشکند، در صورتیکه شکستگی مربوط به روکش یا دندان مصنوعی متحرک باشد معمولا امکان ترمیم دارد. در صورتیکه شکستگی روکش و چینی و در سایز کوچک باشد اگر تا نزدیک لثه ادامه پیدا نکند معمولا قابل ترمیم است اما به احتمال زیاد رنگ آن با چینی قدیمی متفاوت خواهد بود اما اگر ناحیه ی شکسته بزرگ و نزدیک لثه باشد ترمیم داخل دهان مشکل است، در مورد زمان ترمیم، اگر بتوان شکستگی روکش را داخل دهان اصلاح نمود، حداکثر 30 دقیقه وقت لازم است ولی در صورتیکه خارج از دهان باشد و نیاز به ارجاع به لابراتوار داشته باشدحدود 5 روز تا یک هفته زمان لازم است.

1396/04/28 08:20:23
سلام من خانمی۲۵ساله هستم تمام دندان هامو کشیدم حالا نمیدونم دندان مصنوعی چه مدلی بزاارم که به قیافه ام بیاد
دکترحمیراانصاری لاری

سلام، با توجه به سن پایین شما برای بی دندانی بهتر است از ایمپلنت بصورت ثابت استفاده نمایید، مگر آنکه از لحاظ مالی یا استخوان مشکل داشته باشید. البته انتخاب دوم پروتز متحرک بر پایه ایمپلنت است و انتخاب سوم پروتز کامل متحرک است که به شما توصیه نمی شود.

1396/04/28 08:15:34
سلام و عرض ادباحتراما دندانپزشک خانم بنده 7 ماه پیش در خلال عصب کشی در داخل دندان یک عدد پین کار گذاشته است.نیمی از دندان ایشان شکست.امروز که برای روکش به متخصص مراجعه نمودیم ایشان فرمودند که بهتر است که پین را با جراحی لثه و ...دربیاوریم و متعاقبا پست ریختگی و سپس روکش انجام گیرد.سپس به دکتری که کار عصب کشی را انجام داده بود مراجعه کردیم و ایشان فرمودند که این کار فقط برای پول بیشتر است و احتیاجی به این کارها نیست و فقط روکش کفایت میکند.حال سوال بنده این است که کدام کار با توجه به وضعیت مالی نامناسب ضروری است؟با تشکر فراوان
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، در این شرایط احتمال دو حالت وجود دارد (چون رادیوگرافی باید دیده شود تا بتوان تشخیص دقیق داد) 1) در صورتیکه عصب کشی قبلی مناسب باشد و پین نیز شرایط مناسبی داشته باشد و کمی دیوار- خود دندان اطراف پین باقیمانده باشد میواند روکش کرد که البته ممکن است جراحی لثه داشته باشد. 2) در صورتیکه عصب کشی قبلی مناسب نباشد و یا پین خیلی کوتاه باشد و یا ریشه دندان ضایعه داشته باشد می توان پین را خارج و عصب کشی را اصلاح نمود و سپس روکش انجام شود (که ممکن است قبل از ان جراحی لثه نیز بخواهد)

1396/05/17 15:57:47
باسلام خدا قوتبنده روکشی داشتم که نا مناسب بود و دندانم آ بسه کرده بود به همین دلیل روکش رو برداشتم و متاسفانه گم شد. متخصص ریشه و پریو نظرشان این بود که امکان جراحی مجدد ندارد و بین دو حفره ریشه که عصب کشی شده ضایعه ای وجود دارد که در حال پیشرفت است. اکنون دندانم پروتز ندارد و نمی دانم باید چه کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
دکترحمیراانصاری لاری

بنام خدا و با سلام، در صورتیکه دندان به هر دلیلی آبسه داشته باشد (مانند مشکل ریشه یا پریو) و قابل اصلاح نباشد، همانگونه که در مشاوره درمان ریشه و پریو به شما گفته شده است توصیه به کشیدن دندان می شود.

1396/05/25 08:36:37
سلام من می خوام دندان مصنوعی برپایه ایمپلنت بزارم مخوام بدانم هزینه وطول درمانش چقدره
مادرم بردم دندان پزشکی برا دندان مصنوعی گفت لثه ندار ه باید پایه بذاره به نظر شما روش خوبی است
دکترحمیراانصاری لاری

با سلام، در صورتیکه استخوان مناسب و کافی داشته باشد روش مناسبی است و جایگزین بهتری نسبت به دندان مصنوعی معمولی است. زیرا گیر بیشتری فراهم میکند و لقی دندان کمتر خواهد بود و احتمال ایجاد زخم کمتر است و راحتتر و بهتر غذا میخورند. البته بهتر است اسکن مخصوص گرفته شود و استخوان فک نیز ارزیابی گردد.

1396/09/11 13:49:45
در صانحه تصادف دندانهای 4 و 6 راست بالا و 4و5و6 چپ بالا شکست که مجبور به کشیدن شدمبعد از گذشت دو سال تصمیم به کاشت دندان گرفتمبا توجه به بیماری آریتمی قلبی مشاوره در خصوص نوع و نحوه درمان مورد فوق میخواستم سپاسگزارم
دکترحمیراانصاری لاری

با سلامدر صورتیکه آریتمی قلبی دارید و با دارو کنترل شده باشد مشکلی برای جراحی ایمپلنت بوجود نمی آید. البته لازم به ذکر است داشتن برگه مشاوره از پزشک قلب برای شروع کار الزامی است.

1396/07/26 13:51:34

سوال از دندانپزشک
پاسخ سوالات شما

سوال از دندانپزشکپاسخ سوالات شما

پنل دندانپزشکان
ارزیابی خطر

پنل دندانپزشکانارزیابی خطر

آخرین سوالات