‏محققین در مورد خطرات نوشیدنی های اسیدی هشدار دادند

1395/03/30 1047 بازدید چاپ

برای نخستین بار محققین دانشگاه آدلاید توانستند اثبات نمایند که نوشیدن نوشیدنی هایی با مقادیر زیادی اسید، از جمله نوشیدنی های سبک، آبمیوه و نوشیدنی های ورزشی، می توانند منجر به آسیب دائمی به مینای دندان حتی در 30 ثانیه ی اول حمله ی اسیدی شوند. بنابراین، محققین به والدین هشدار داده اند که از استفاده از چنین نوشیدنی هایی در رژیم غذایی کودکانشان خودداری نمایند.                

محققین در آزمایشهای لابراتواری سطح مینای دندان انسان را در معرض مایعاتی با PH 1.5 و 3 برای مدت 30، 60 و 120 ثانیه قرار دادند و تغییرات کمًی در زبری مینا را با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و کانونی اندازه گیری کردند. یافته های آنها نشان داد که میزان زبری مینا افزایش یافته است. بعلاوه، آنالیز میکروسکوپیک خراش شدید مینا را نشان داد، بویژه در نمونه هایی که در آن مینا در معرض PH 1.5 قرار گرفته بود.

فرسایش و تحلیل دندان یکی از دغدغه های مهم در کشورهای توسعه یافته است، و این امر اغلب بعد از معاینات کلینیکی آشکار می شود. چنین فرسایشی می تواند عمر دندان را به مخاطره اندازد.  بنابراین توصیه می شود که والدین مصرف هر گونه  نوشیدنی سبک، آبمیوه و نوشیدنی های ورزشی را در کودکانشان به حداقل برسانند و در عوض میوه و سبزیجات تازه را با آن جایگزین نمایند.

بعلاوه محققین معتقدند که یافته های آنها می تواند به انجام تحقیقات بیشتر در زمینه ایجاد ابزارهای دقیق تشخیصی و استراتژی های پیشگیری از سایش دندان کمک نماید.

رفرنس

ارسال دیدگاه جدید

سوال از دندانپزشک
پاسخ سوالات شما

سوال از دندانپزشکپاسخ سوالات شما

پنل دندانپزشکان
ارزیابی خطر

پنل دندانپزشکانارزیابی خطر

آخرین سوالات