‏دندان پرینت شده سه بعدی باکتری را می کشد

1394/11/13 1242 بازدید چاپ

جایگزینی بخشهایی از بدن انسان یکی از کاربردهای بالقوه ی پرینترهای سه بعدی میباشد. ایمپلنتهای دندانی نیز در این لیست هستند و اگر مطالعات انجام شده در دانشگاه Groningen به نتیجه برسد، پرینت 3 بعدی می تواند جایگزین دندان از دست رفته شود با این مزیت که قابلیت کشتن 99% باکتریهایی را که در تماس با آن هستند دارد.

تیم تحقیقاتی فرایندی را برای ساخت دندان 3 بعدی طراحی کرده که قادر است با استفاده از رزین آنتی میکروبیال ویژه ای باکتریها را نابود کند.

برای ساخت رزین، محققین نمکهای آمونیوم آنتی باکتریال  را با رزین های استاندارد دندانپزشکی ترکیب کردند. سپس ترکیب حاصل شده با استفاده از اشعه مافوق بنفش سختتر می شود و داخل پرینتر سه بعدی قرار داده می شود تا نمونه هایی را برای جایگزینی دندان پرینت کند. بار مثبت نمکهای امونیوم خاصیت کشتن باکتری ها را به رزین می دهد، بار منفی غشاهای باکتریال را از هم گسیخته می کند و منجر به مردن آنها می شود.

محققین برای تست ظرفیت آنتی باکتریال رزین ترکیبی از بزاق و باکتری عامل پوسیدگی دندان را روی نمونه ی پرینت شده بکار بردند و دریافتند که این ماده قابلیت نابود کردن 99% کلونی های باکتری روی نمونه را دارد.

علاوه بر کشتن باکتری ها روی دندان ایمپلنت شده، محققین معتقدند که این مواد کاربرد غیر پزشکی و برای اندامهای ناقص نیز ممکن است مناسب باشد، از جمله ویژیگی ضد اب بودن آن که برای بسته بندی غذا و اسباب بازی های کودکان کاربرد دارد.

این تحقیق در ژورنال Advanced Functional Materials به چاپ رسیده است.

Refrence

ارسال دیدگاه جدید

سوال از دندانپزشک
پاسخ سوالات شما

سوال از دندانپزشکپاسخ سوالات شما

پنل دندانپزشکان
ارزیابی خطر

پنل دندانپزشکانارزیابی خطر

آخرین سوالات