فیشور سیلنت محافظت از پوسیدگی دندانها

3342 بازدید چاپ

سیلنتهای دندانی

سیلنت چیست؟

چه کاربردی دارد؟

آماده سازی

چگونه انجام می شود؟

پیگیری

ریسکها

اطلاعات بیشتر

 

 

 

سیلنت چیست؟

سیلنت یک پوشش محافظ پلاستیکی شفاف یا رنگی برای دندان است. سیلنت روی سطوح جونده دندانهای عقبی کشیده می شود (آسیابها). این سطوح، سطوحی هستند که بیشترین پوسیدگی ها در آنجا رخ می دهد.

دندانهای آسیاب شیارهایی دارند. دندانپزشکان این شیارها را حفره و فیشور می نامند. غذا می تواند در این نواحی گیر کند. گاهی این شیارها به حدی عمیق هستند که مسواک نمی تواند به آن دسترسی داشته باشد.

این شیارها محیط خوبی را برای رشد باکتری ها و در نتیجه ایجاد پوسیدگی بوجود می آورند. سیلنتها به پیشگیری از این رخداد کمک می نمایند. سیلنت این شیارها را می پوشاند و بنابراین غذا نمی تواند وارد آنها شود.

 

چه کاربردی دارد؟


سیلنتها برای پیشگیری از پوسیدگی روی دندان بکار گرفته می شوند. در گذشته، سیلنتها اغلب فقط برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرند. اما بزرگسالان نیز می توانند از سیلنت استفاده نمایند.

سیلنتها نه تنها بسیار موثر هستند، بلکه نسبت به پر کردن بسیار ارزان تر هستند.

در کودکان، سیلنتها می توانند برای محافظت دندان در مقابل پوسیدگی روی دندانهای آسیاب شیری بکار روند. این دندانهای آسیاب در نهایت می افتند و دندانهای آسیاب دائمی در می آیند. این دندانهای آسیاب دائمی نیز می توانند مهر و موم شوند. بسیاری از دندانپزشکان توصیه می کنند که سیلنتها در زودترین زمان ممکن باید روی دندانهای آسیاب زده شوند. هرچند، این کار تنها در صورتی می تواند انجام شود که بهنگام استفاده از سیلنت دندان خشک و عاری از هر گونه بزاق باشد.

 

اگر ریسک پوسیدگی در کودک شما بالاست، دندانپزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد دندانهای آسیاب پیشین، یا دندانهای دوریشه ای را سیلنت کند.

سیلنتها در بزرگسالانی که ریسک ابتلا به پوسیدگی دارند نیز می توانند بکار روند. دندانپزشک شما می تواند در صورت مناسب بودن سیلنت را به شما توصیه نماید.

سیلنتها می توانند روی دندانهایی که علائم اولیه پوسیدگی را نشان می دهند قرار داده شوند. اما زمانیکه پوسیدگی به مینا رسید، دندان نیاز به پر کردن خواهد داشت.

آماده سازی

استفاده از سیلنت سریع و بدون درد است. این کار می تواند در طول یک ویزیت معمول دندانپزشکی انجام شود. نیازی به تزریق نیست. هرچند به هنگام کار کردن نیاز است دندان کاملا خشک باشد. این کار این امکان را به مواد سیلنت می دهد بخوبی به دندان بچسبند.

چگونه انجام می شود؟

دندانپزشک ناحیه مورد نظر را تمیز می کند و هر گونه غذایی را که به این قسمت چسبیده باشد پاک می کند. سپس اطمینان می یابد که دندان خشک است و سیلنت می تواند به دندان بچسبد. سیلنت در حالت مایع استفاده می شود و روی شیارها بکار می رود. سیلنت معمولا طی 20 تا 60 ثانیه سفت می شود. گاهی سفت شدن سیلنت با چراغ ویژه ای انجام می شود.

 

پیگیری

مطالعات نشان داده اند که سیلنتها می توانند بلند مدت باشند و گاهی اوقات بیش از 15 سال ماندگاری دارند. اما مادام العمر نیستند.

دندانپزشک باید طیب مراجعات معمول شما به مطب سیلنتها را چک نماید. در صورت ضرورت، سیلنتها میتوانند جایگزین شوند.

به یاد داشته باشید که سیلنتها عملکرد خوبی دارند، اما بدون اقدامات کمکی نمی توانند دندان را عاری از پوسیدگی نگه دارند. مسواک زدن بطور مرتب دو بار در روز، استفاده از نخ دندان حداقل یکبار در روز و مراجعه منظم به دندانپزشک می تواند به این امر کمک نماید.

کودکانی که سیلنت دارند همچنان باید:

  • دو بار در روز به مقدار اندکی خمیردندان مسواک بزنند
  • بین دندانها را نخ بکشند
  • مقدار کافی فلوراید دریافت کنند
  • بطور منظم به دندانپزشک مراجعه نمایند

 

ریسکها

هر چند به ندرت ممکن است مشکلی رخ دهد، اما سیلنتها در افرادی که به پلاستیک یا ترکیبات پلاستیکی آلرژی دارند می تواند موجب بروز مشکلاتی شود. نگرانی هایی در مورد مضرات bisphenol A (BPA وجود دارد. این ماده شیمیایی در سیلنتها یافت می شود. هرچند مطالعات نشان داده اند که آزاد شدن bisphenol A (BPA در سیلنتها اندک بوده و فقط به زمان استعمال سیلنت روی دندان محدود می شود.

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه نماییم

در رابطه با مزایای سیلنتها با دندانپزشکتان صحبت نمایید. بسیاری از متخصصین اطفال بطور روتین از سیلنتها استفاده می نمایند. هرچند تمامی دندانپزشکان اینچنین نیستند. بنابراین، دندانپزشک شما ممکن است در رابطه با سیلنت با شما صحبت نکند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دندانپزشکی پزشکی روی لینک زیر کلیک نمایید:

http://101020.ir/article.php?id=3

 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

مطالب مرتبط


ارسال دیدگاه جدید

سوال از دندانپزشک
پاسخ سوالات شما

سوال از دندانپزشکپاسخ سوالات شما

پنل دندانپزشکان
ارزیابی خطر

پنل دندانپزشکانارزیابی خطر

آخرین سوالات